Το πρώτο πορτρέτο του Καρόλου μετά τη στέψη του

Το πρώτο πορτρέτο του Καρόλου μετά τη στέψη του

Ο 75χρονος μονάρχης απεικονίζεται να κρατάει ξίφος σε φόντο με έντονες κόκκινες αποχρώσεις, φορώντας τη στολή της Ουαλικής Φρουράς, με μια πεταλούδα ακριβώς πάνω από τον ώμο του

1' 7" χρόνος ανάγνωσης
Ακούστε το άρθρο

Το πρώτο επίσημο πορτρέτο του, μετά τη στέψη του τον Μάιο του 2023, παρουσίασε την Τρίτη ο βασιλιάς Κάρολος.

Ο 75χρονος μονάρχης απεικονίζεται να κρατάει ξίφος σε φόντο με έντονες κόκκινες αποχρώσεις, φορώντας τη στολή της Ουαλικής Φρουράς, με μια πεταλούδα ακριβώς πάνω από τον ώμο του.

Το πορτρέτο φιλοτέχνησε ο Βρετανός καλλιτέχνης Τζόναθαν Γίο, ο οποίος έγινε ευρέως γνωστός τα τελευταία χρόνια, έχοντας ζωγραφίσει, μεταξύ άλλων, τους Κέβιν Σπέισι, Ντέιβιντ Κάμερον, Τόνι Μπλερ, καθώς και μέλη της βρετανικής βασιλικής οικογένειας.

«Οπως η πεταλούδα που αιωρείται πάνω από τον ώμο του, το πορτρέτο αυτό εξελίχθηκε με τον ίδιο τρόπο που μεταμορφώθηκε ο ρόλος του (βασιλιά Καρόλου) στη δημόσια ζωή μας», ανέφερε ο 53χρονος Γίο, ο οποίος έχει ζωγραφίσει στο παρελθόν τον εκλιπόντα πατέρα του Καρόλου, πρίγκιπα Φίλιππο.

Σημειώνεται πως η δημιουργία του πορτρέτου ανατέθηκε στον Βρετανό καλλιτέχνη το 2020, προτού ο Κάρολος στεφθεί βασιλιάς.

«Στόχος μου ήταν το έργο να παραπέμπει στις παραδόσεις της βασιλικής προσωπογραφίας, αλλά με τρόπο που να αντικατοπτρίζει μια μοναρχία του 21ου αιώνα», σημείωσε μεταξύ άλλων.

Από την πλευρά της, η βασίλισσα Καμίλα φέρεται να κοίταξε τον πίνακα λέγοντας στον Γίο, «ναι, τον πέτυχες». Το έργο αναμένεται να εκτεθεί στο Drapers’ Hall στο Λονδίνο, από τα τέλη Αυγούστου, ανέφερε το παλάτι.

Δείτε εικόνες

Το πρώτο πορτρέτο του Καρόλου μετά τη στέψη του-1
Aaron Chown via REUTERS

Το πρώτο πορτρέτο του Καρόλου μετά τη στέψη του-2
Aaron Chown/Pool via REUTERS

Το πρώτο πορτρέτο του Καρόλου μετά τη στέψη του-3
Aaron Chown/Pool via REUTERS

Με πληροφορίες από Reuters, BBC

Λάβετε μέρος στη συζήτηση 0 Εγγραφείτε για να διαβάσετε τα σχόλια ή
βρείτε τη συνδρομή που σας ταιριάζει για να σχολιάσετε.
Για να σχολιάσετε, επιλέξτε τη συνδρομή που σας ταιριάζει. Παρακαλούμε σχολιάστε με σεβασμό προς την δημοσιογραφική ομάδα και την κοινότητα της «Κ».
Σχολιάζοντας συμφωνείτε με τους όρους χρήσης.
Εγγραφή Συνδρομή