Κρυπτονομίσματα: Πώς δύο αδέρφια έκλεψαν 25 εκατ. δολάρια σε 12 δευτερόλεπτα

Κρυπτονομίσματα: Πώς δύο αδέρφια έκλεψαν 25 εκατ. δολάρια σε 12 δευτερόλεπτα

Είναι η πρώτη φορά που αυτή η μορφή απάτης οδηγείται στις αίθουσες των δικαστηρίων. «Το σχέδιο των κατηγορουμένων θέτει υπό αμφισβήτηση την ίδια την ακεραιότητα του blockchain», δήλωσε ο εισαγγελέας

1' 32" χρόνος ανάγνωσης
Ακούστε το άρθρο

Δύο αδέρφια που σπούδασαν σε ένα από τα πιο διάσημα πανεπιστήμια των ΗΠΑ, κατηγορούνται ότι έκλεψαν 25 εκατ. δολάρια σε κρυπτονομίσματα, μέσα σε 12 δευτερόλεπτα.

Ο 24χρονος Anton Peraire-Bueno και ο 28χρονος James Peraire-Bueno κατηγορούνται για απάτη μέσω εμβάσματος και ξέπλυμα βρώμικου χρήματος. Οπως ανέφερε το υπουργείο Δικαιοσύνης των ΗΠΑ, η κλοπή αυτή είναι η πρώτη του είδους της.

Σύμφωνα με τους εισαγγελείς, τα δύο αδέρφια, που έχουν σπουδάσει στο MIT, πραγματοποίησαν το έγκλημα τον Απρίλιο του 2023. «Τα αδέλφια Peraire-Bueno έκλεψαν 25 εκατομμύρια δολάρια σε κρυπτονομίσματα Ethereum μέσω ενός τεχνολογικά εξελιγμένου σχεδίου, το οποίο ετοίμαζαν για μήνες και εκτέλεσαν σε δευτερόλεπτα», είπε η εισαγγελέας Lisa Monaco, σύμφωνα με το BBC.

Πράκτορες από την Υπηρεσία Εσωτερικών Εσόδων (IRS) ήταν εκείνοι που συνετέλεσαν στην εξιχνίαση αυτής της απάτης, που θεωρείται η πρώτη στο είδος της. Σύμφωνα με την κατηγορία, οι δύο άνδρες, που σπούδασαν μαθηματικά και πληροφορική στο MIT, χρησιμοποίησαν εξαιρετικά εξειδικευμένες δεξιότητες που έμαθαν σε «ένα από τα πιο διάσημα πανεπιστήμια στον κόσμο» για να εκμεταλλευθούν τη διαδικασία επικύρωσης συναλλαγών του Ethereum.

«Το σχέδιο των κατηγορουμένων θέτει υπό αμφισβήτηση την ίδια την ακεραιότητα του blockchain», δήλωσε ο εισαγγελέας, Damian Williams. Το blockchain είναι το «βιβλίο» στο οποίο καταγράφονται όλες οι πληρωμές με κρυπτονομίσματα.

Τα αδέρφια φέρεται να έκλεψαν Ethereum από traders, αποκτώντας με παράνομο τρόπο πρόσβαση σε εκκρεμείς ιδιωτικές συναλλαγές και στη συνέχεια αλλάζοντας τις συναλλαγές, ώστε να αποκτήσουν τα κρυπτονομίσματα των θυμάτων τους. Η διαδικασία εκτελέστηκε μέσα σε λίγα δευτερόλεπτα.

Οταν βρέθηκαν αντιμέτωποι με έναν εκπρόσωπο του Ethereum, οι δύο άνδρες αρνήθηκαν να επιστρέψουν τα χρήματα και προχώρησαν σε κινήσεις για να «ξεπλύνουν» και να κρύψουν τα κλοπιμαία, αναφέρουν οι αμερικανικές Αρχές.

Είναι η πρώτη φορά που αυτή η νέα μορφή απάτης οδηγείται στις αίθουσες των δικαστηρίων. Ο καθένας τους αντιμετωπίζει ποινή φυλάκισης άνω των 20 χρόνων, εάν κριθεί ένοχος.

Πηγή: MoneyReview

Λάβετε μέρος στη συζήτηση 0 Εγγραφείτε για να διαβάσετε τα σχόλια ή
βρείτε τη συνδρομή που σας ταιριάζει για να σχολιάσετε.
Για να σχολιάσετε, επιλέξτε τη συνδρομή που σας ταιριάζει. Παρακαλούμε σχολιάστε με σεβασμό προς την δημοσιογραφική ομάδα και την κοινότητα της «Κ».
Σχολιάζοντας συμφωνείτε με τους όρους χρήσης.
Εγγραφή Συνδρομή
MHT