Ε.Ε.: Σήμερα το ντιμπέιτ μεταξύ των υποψηφίων για την προεδρία της Κομισιόν

Ε.Ε.: Σήμερα το ντιμπέιτ μεταξύ των υποψηφίων για την προεδρία της Κομισιόν

Οι πέντε υποψήφιοι θα παρουσιάσουν τις θέσεις τους γύρω από την οικονομία και τις θέσεις εργασίας, την άμυνα και την ασφάλεια, το κλίμα και το περιβάλλον, τη δημοκρατία και την ηγεσία, τη μετανάστευση και τη συνοριακή πολιτική, την καινοτομία και την τεχνολογία

1' 39" χρόνος ανάγνωσης
Ακούστε το άρθρο

Τις θέσεις τους για το μέλλον της Ευρώπης και τις πολιτικές τους αναμένεται να υπερασπιστούν και να παρουσιάσουν οι βασικοί υποψήφιοι για την προεδρία της Κομισιόν στο μεγαλύτερο ντιμπέιτ, ενόψει των ευρωπαϊκών εκλογών, που θα πραγματοποιηθεί στο Ευρωπαϊκό Κοινοβούλιο από τις 16.00 (ώρα Ελλάδας).

Το ντιμπέιτ διοργανώνεται από την Ευρωπαϊκή Ραδιοτηλεοπτική Ενωση (EBU), η οποία επιβεβαίωσε τη συμμετοχή των Βάλτερ Μπάγερ (Αυστρία, Ευρωπαϊκή Αριστερά), Σάντρο Γκότζι (Ιταλία, Renew Europe Now), Ούρσουλα φον ντερ Λάιεν (Γερμανία, Ευρωπαϊκό Λαϊκό Κόμμα), Τέρι Ρέιντκε (Γερμανία, Ευρωπαίοι Πράσινοι) και Νικολά Σμιτ (Λουξεμβούργο, Κόμμα των Ευρωπαίων Σοσιαλιστών).

Οι πέντε υποψήφιοι θα παρουσιάσουν τις θέσεις τους γύρω από την οικονομία και τις θέσεις εργασίας, την άμυνα και την ασφάλεια, το κλίμα και το περιβάλλον, τη δημοκρατία και την ηγεσία, τη μετανάστευση και τη συνοριακή πολιτική, την καινοτομία και την τεχνολογία.

Το ντιμπέιτ θα διεξαχθεί στο ημικύκλιο του Ευρωπαϊκού Κοινοβουλίου και αναμένεται να το παρακολουθήσουν από κοντά 900 άνθρωποι.

Στη σημερινή τηλεμαχία δεν θα λάβει μέρος εκπρόσωπος της Ακροδεξιάς (ID).

Ερωτήσεις θα τεθούν από το κοινό, που θα βρίσκεται στην αίθουσα της ολομέλειας, από θεατές που θα παρευρίσκονται στις κατά τόπους εκδηλώσεις των Γραφείων του Κοινοβουλίου στα κράτη-μέλη της Ε.Ε., από πολίτες στα μέσα κοινωνικής δικτύωσης και από τους δύο συντονιστές.

Οι υποψήφιοι θα κληθούν επίσης να απαντήσουν σε εξατομικευμένες ερωτήσεις «υπό το φως του προβολέα» από τους συντονιστές. Η νέα αυτή μορφή ερωταπαντήσεων, γνωστή ως «spotlight», θα χρησιμοποιηθεί για πρώτη φορά στο ντιμπέιτ του 2024.

Τη συζήτηση θα συντονίσουν οι Μάρτιν Ρέζνιτσεκ (Czech TV, Τσεχία) και Ανελί Μπεκ (VRT, Βέλγιο).

Οι υποψήφιοι θα μιλήσουν στα αγγλικά και θα παρέχεται διερμηνεία σε 24 γλώσσες.

Η κλήρωση που πραγματοποίησε η EBU στο Ευρωπαϊκό Κοινοβούλιο στις 16 Μαΐου καθόρισε τη θέση των υποψηφίων στη σκηνή της συζήτησης, τον πρώτο ομιλητή για κάθε θέμα και τη σειρά των συνεντεύξεων «spotlight».

Η θέση των υποψηφίων στη σκηνή θα είναι η εξής (από αριστερά προς τα δεξιά): Ούρσουλα φον ντερ Λάιεν, Νικολά Σμιτ, Τέρι Ρέιντκε, Σάντρο Γκότζι, Βάλτερ Μπάγερ. 

Λάβετε μέρος στη συζήτηση 0 Εγγραφείτε για να διαβάσετε τα σχόλια ή
βρείτε τη συνδρομή που σας ταιριάζει για να σχολιάσετε.
Για να σχολιάσετε, επιλέξτε τη συνδρομή που σας ταιριάζει. Παρακαλούμε σχολιάστε με σεβασμό προς την δημοσιογραφική ομάδα και την κοινότητα της «Κ».
Σχολιάζοντας συμφωνείτε με τους όρους χρήσης.
Εγγραφή Συνδρομή
MHT