Ο Τζέρεμι Κόρμπιν κατεβαίνει στις βρετανικές εκλογές ως ανεξάρτητος

Ο Τζέρεμι Κόρμπιν κατεβαίνει στις βρετανικές εκλογές ως ανεξάρτητος

Το Εργατικό Κόμμα, που προηγείται στις δημοσκοπήσεις του κυβερνώντος Συντηρητικού Κόμματος, είχε αναστείλει την ιδιότητα μέλους του Κόρμπιν το 2020 έπειτα από έκθεση σχετικά με τον τρόπο χειρισμού καταγγελιών για αντισημιτισμό υπό την ηγεσία του.

1' 57" χρόνος ανάγνωσης
Ακούστε το άρθρο

Ο Τζέρεμι Κόρμπιν, ο πρώην ηγέτης του Εργατικού Κόμματος της Βρετανίας, ανακοίνωσε σήμερα ότι θα κατέβει στις βουλευτικές εκλογές της 4ης Ιουλίου ως ανεξάρτητος υποψήφιος, κάτι το οποίο μπορεί να προκαλέσει αναστάτωση στους Εργατικούς σε σχέση με την έδρα του στη βόρεια Αγγλία.

Το Εργατικό Κόμμα, που προηγείται στις δημοσκοπήσεις του κυβερνώντος Συντηρητικού Κόμματος, είχε αναστείλει την ιδιότητα μέλους του Κόρμπιν το 2020 έπειτα από έκθεση σχετικά με τον τρόπο χειρισμού καταγγελιών για αντισημιτισμό υπό την ηγεσία του.

Ο Κόρμπιν ηγείτο των Εργατικών στις εκλογές το 2019 και κατέχει την έδρα του Βορείου Ισλινγκτον από το 1983.

Το όνομα του 74χρονου δεν συμπεριλήφθηκε από τους αξιωματούχους των Εργατικών στον κατάλογο με τους υποψηφίους για την έδρα, πράγμα το οποίο είχε ως αποτέλεσμα να αποφασίσει να κατέβει ως ανεξάρτητος.

«Θέλω τα πολιτικά μας κόμματα να είναι δημοκρατικά, αλλά τα μέλη του Εργατικού Κόμματος του Ισλινγκτον Νορθ στερήθηκαν το δικαίωμα να επιλέξουν υποψήφιο», ανέφερε ο Κόρμπιν στο βίντεο στο οποίο ανακοίνωσε τα σχέδιά του.

«Ως εκ τούτου οφείλουμε να ορθώσουμε το ανάστημά μας. Οφείλουμε να ορθώσουμε το ανάστημά μας και να πούμε, δεν θα το ανεχτούμε αυτό άλλο. Θα διεκδικήσουμε τα δικαιώματά μας. Γι’αυτόν τον λόγο θα είμαι ανεξάρτητος υποψήφιος για τους ανθρώπους του Ισλινγκτον Νορθ», σημείωσε, αναλαμβάνοντας τη δέσμευση να είναι «μια ανεξάρτητη φωνή για την ισότητα, τη δημοκρατία και την ειρήνη».

Ο πρώην ηγέτης των Εργατικών δήλωσε στην εφημερίδα Islington Tribune ότι θα αγωνιστεί για να διατηρήσει την έδρα του, την οποία κατέχει για 40 χρόνια και πρόσθεσε: «Οφείλουμε να ορθώσουμε το ανάστημά μας και να υπερασπιστούμε τα δικαιώματά μας».

Απευθυνόμενος στους ψηφοφόρους των Εργατικών, ο Κόρμπιν σημείωσε ότι «είμαι εδώ για να εκπροσωπήσω τους ανθρώπους του Ισλινγκτον Νορθ ακριβώς με τις ίδιες αρχές που υπερασπιζόμουνα όλη μου τη ζωή: κοινωνική δικαιοσύνη, ανθρώπινα δικαιώματα και ειρήνη»”.

«Αυτές οι αρχές χρειάζονται τώρα περισσότερο από ποτέ», συνέχισε, δεσμευόμενος να υπερασπιστεί «μια γνήσια εναλλακτική στα χρόνια διαφθοράς αυτής της κυβέρνησης των Τόρις», συμπεριλαμβανομένων των ελέγχων ενοικίων, της δημόσιας ιδιοκτησίας ενέργειας και νερού, της κατάργησης του ανώτατου ορίου για τα επιδόματα δύο παιδιών, μιας Νέας Πράσινης Συμφωνίας και μιας ηθικής εξωτερικής πολιτικής που στηρίζεται στην ειρήνη και τα ανθρώπινα δικαιώματα.

«Οταν εκλέχθηκα για πρώτη φορά, έδωσα υπόσχεση να σταθώ δίπλα στους ψηφοφόρους μου ό,τι κι αν γίνει. Στο Ισλινγκτον Νορθ κρατάμε τις υποσχέσεις μας», κατέληξε.

Με πληροφορίες από ΑΠΕ-ΜΠΕ, Reuters και dpa

Λάβετε μέρος στη συζήτηση 0 Εγγραφείτε για να διαβάσετε τα σχόλια ή
βρείτε τη συνδρομή που σας ταιριάζει για να σχολιάσετε.
Για να σχολιάσετε, επιλέξτε τη συνδρομή που σας ταιριάζει. Παρακαλούμε σχολιάστε με σεβασμό προς την δημοσιογραφική ομάδα και την κοινότητα της «Κ».
Σχολιάζοντας συμφωνείτε με τους όρους χρήσης.
Εγγραφή Συνδρομή
MHT