Παπούα Νέα Γουινέα: Κατέρρευσε γέφυρα μέσω της οποίας μεταφερόταν βοήθεια

Παπούα Νέα Γουινέα: Κατέρρευσε γέφυρα μέσω της οποίας μεταφερόταν βοήθεια

Υπηρεσία του ΟΗΕ χαρακτήρισε ασταθή την κατάσταση του εδάφους σε περιοχές όπου επιχειρούν συνεργεία διάσωσης

42" χρόνος ανάγνωσης
Ακούστε το άρθρο

Γέφυρα κατέρρευσε στην κύρια διαδρομή για τη μεταφορά βοήθειας και εξοπλισμού στο σημείο της κατολίσθησης στην Παπούα Νέα Γουινέα που είχε αποτέλεσμα να καταπλακωθούν τουλάχιστον 2.000 άνθρωποι, ανέφερε σήμερα μία υπηρεσία του ΟΗΕ, χαρακτηρίζοντας ασταθή την κατάσταση του εδάφους σε περιοχές όπου επιχειρούν συνεργεία διάσωσης.

«Αρα αυτό που συνέβη είναι πως (η κατάρρευση της γέφυρας) έχει αποκόψει τον κύριο αυτοκινητόδρομο, που οδηγεί στην (επαρχία) Ενγκα», δήλωσε ο Ιτάγι Βιρίρι, περιφερειακός εκπρόσωπος του Διεθνούς Οργανισμού Μετανάστευσης (ΔΟΜ), σε συνέντευξη Τύπου στη Γενεύη, μέσω βιντεοσύνδεσης από την Μπανγκόκ.

Είπε πως αυτό έχει ως αποτέλεσμα ο βαρύς εξοπλισμός που χρησιμοποιείται για τις προσπάθειες διάσωσης ανθρώπων να μεταφέρεται μέσω μιας μακρύτερης, εναλλακτικής διαδρομής.

«Οι συνθήκες είναι πολύ, πολύ δύσκολες. Σε ορισμένα σημεία το έδαφος εξακολουθεί να μετακινείται», είπε, προσθέτοντας πως εξακολουθεί να βρέχει στην περιοχή του δυστυχήματος.

Πηγή: ΑΠΕ – ΜΠΕ, Reuters

Λάβετε μέρος στη συζήτηση 0 Εγγραφείτε για να διαβάσετε τα σχόλια ή
βρείτε τη συνδρομή που σας ταιριάζει για να σχολιάσετε.
Για να σχολιάσετε, επιλέξτε τη συνδρομή που σας ταιριάζει. Παρακαλούμε σχολιάστε με σεβασμό προς την δημοσιογραφική ομάδα και την κοινότητα της «Κ».
Σχολιάζοντας συμφωνείτε με τους όρους χρήσης.
Εγγραφή Συνδρομή
MHT