Εκκενώσεις χωριών στην Κύπρο

Εκκενώσεις χωριών στην Κύπρο

1' 1" χρόνος ανάγνωσης
Ακούστε το άρθρο

Νύχτα αγωνίας η χθεσινή στην Κύπρο, καθώς η μεγάλη φωτιά που κατέκαψε την καταπράσινη πεδιάδα της Σολέας, απειλούσε να ξεφύγει από τον κλοιό των πυροσβεστικών μέσων και να δημιουργήσει νέα μέτωπα, έχοντας αφήσει ήδη δύο νεκρούς δασοπυροσβέστες πίσω της και περίπου 15 τετραγωνικά χιλιόμετρα καμένη γη. Τα δύο θύματα επέβαιναν σε βυτιοφόρο που ανατράπηκε τη Δευτέρα και έπεσε σε γκρεμό βάθους περίπου 20 μέτρων. Πρόκειται για τον 49χρονο Ανδρέα Σοφοκλέους και τον 44χρονο Μάριο Αριστοτέλους. Μάλιστα, ο Ανδρέας Σοφοκλέους είχε συμμετάσχει ως εθελοντής στην κατάσβεση της μεγάλης πυρκαγιάς στην Ηλεία το 2007, σύμφωνα με πληροφορίες της «Καθημερινής» της Κύπρου.

Χθες το απόγευμα επιχειρούσαν πάνω από τη φωτιά 9 ελικόπτερα των κυπριακών δυνάμεων πυρόσβεσης (ανάμεσά τους και δύο μισθωμένα ρωσικά), δύο ελληνικά Καναντέρ, δύο ελληνικά Σούπερ Πούμα, έξι αεροπλάνα από το Ισραήλ, ένα ιταλικό πυροσβεστικό αεροσκάφος, ενώ αναμένονταν χθες το βράδυ ακόμα τρία γαλλικά αεροσκάφη. Παρά τις μεγάλες δυνάμεις, η φωτιά παρουσίαζε συνεχείς αναζωπυρώσεις, ενώ ήδη οι πυροσβεστικές δυνάμεις της Κύπρου και οι εκατοντάδες εθελοντές –όπως περιγράφουν οι συνάδελφοι της κυπριακής «Κ»– βρίσκονται στα όρια της εξάντλησης. Η φωτιά κατακαίει εκτάσεις από τη νύχτα του Σαββάτου, ενώ πάνω από δέκα χωριά έχουν ήδη εκκενωθεί. Σήμερα το πρωί, ο Κύπριος πρόεδρος Νίκος Αναστασιάδης συγκαλεί το Υπουργικό Συμβούλιο.

Λάβετε μέρος στη συζήτηση 0 Εγγραφείτε για να διαβάσετε τα σχόλια ή
βρείτε τη συνδρομή που σας ταιριάζει για να σχολιάσετε.
Για να σχολιάσετε, επιλέξτε τη συνδρομή που σας ταιριάζει. Παρακαλούμε σχολιάστε με σεβασμό προς την δημοσιογραφική ομάδα και την κοινότητα της «Κ».
Σχολιάζοντας συμφωνείτε με τους όρους χρήσης.
Εγγραφή Συνδρομή