Ο κλέψας του κλέψαντος;

1' 52" χρόνος ανάγνωσης
Ακούστε το άρθρο

Προεκλογικές σκοπιμότητες ώθησαν τον κ. Αλέξη Τσίπρα να καταθέσει τώρα στη Βουλή, και όχι προ έτους ή διετίας, την πρόταση για τη διεκδίκηση αποζημιώσεων από την κυνικά ανένδοτη Γερμανία; Πιθανότατα. Προεκλογικές σκοπιμότητες ώθησαν τον κ. Κυριάκο Μητσοτάκη να δώσει στη δημοσιότητα ένα βιντεάκι που τον εμφανίζει να πατρονάρει τους μουσικούς στη συνάντησή τους; Πιθανότατα. Πολιτικές σκοπιμότητες ώθησαν το ΚΚΕ να καταθέσει δική του πρόταση για τις αποζημιώσεις, ώστε να μην αθροιστεί η ψήφος του με των υπολοίπων και κλονιστεί έτσι το αυτάρεσκο δόγμα «δέκα κόμματα, δύο και μόνο δύο πολιτικές, η δική μας, καθαρή και αλάθητη, και των άλλων, η ψευτοφιλολαϊκή»; Πιθανότατα.

«Για το συμφέρον του λαού και του τόπου» πολιτεύονται βέβαια τα κόμματα. Εφόσον όμως το καθένα είναι πεπεισμένο ότι μόνο ένας τρόπος υπάρχει για να υπηρετηθεί το συμφέρον αυτόν, ο δικός του, λογικό είναι να θέλει να βγει κερδισμένο στη μια ή την άλλη κοινοβουλευτική ή τηλεοπτική μάχη. Και επειδή πολιτικά ουδέτερος χώρος δεν είναι δυνατόν να υπάρξει σε μια χώρα με σχεδόν μόνιμο προεκλογικό κλίμα, υστεροβουλία μπορεί να χρεωθεί σε οποιαδήποτε κίνηση οποιουδήποτε κόμματος, και πρωτίστως όσων διεκδικούν την εξουσία. Αλλά είναι σαν να καταγγέλλουμε τη θάλασσα για την αρμύρα της.

Αποκαλύπτει λοιπόν απελπιστική ρηχότητα σκέψης ο ισχυρισμός του κ. Βασίλη Λεβέντη ότι «ο κ. Τσίπρας δεν διεκδικεί τις αποζημιώσεις, απλώς πάει να κλέψει ψήφους από τα υπόλοιπα κόμματα της Αριστεράς». Και την ίδια ρηχότητα αποκαλύπτει ο φόβος των μεν (των συριζαίων) και η προσδοκία των δε (των νεοδημοκρατών) ότι θα πιάσουν άλλο τραγούδι οι μουσικοί και θα μετακινηθούν μαζικά οι φιλόμουσοι την ώρα της κάλπης, αν εμφανιστεί βιντεοσκοπημένος ο κ. Μητσοτάκης να πίνει καφέ με δέκα συνθέτες. Τόσο εύκολα «αποπροσανατολίζεται» αυτός ο έρμος ο λαός, που κατά τα λοιπά δοξάζεται από τους πολιτικούς σαν ώριμος και μνήμων; Τόσο εύκολα αφήνει να του «κλέψουν» την ψήφο; Να του αλλάξουν τις πεποιθήσεις; Να τον σαγηνεύσουν με χοντροκομμένη προπαγάνδα;

Η ελίτ μας είναι απολύτως βέβαιη ότι έχει αποκλειστικά στον δικό της λογαριασμό όλη την ευφυΐα και την υπευθυνότητα που αναλογεί στην Ελλάδα και δεν περισσεύει τίποτε για τους (ομηριστί) «πάμπαν ανωνύμους». Το ίδιο πιστεύουν και οι κομματικές ηγεσίες. Απλώς έχουν βρει τον τρόπο να τα ψέλνουν στον «ανώριμο λαό» με το μισό στόμα και με το άλλο μισό να υμνολογούν την κριτική του επάρκεια.

Λάβετε μέρος στη συζήτηση 0 Εγγραφείτε για να διαβάσετε τα σχόλια ή
βρείτε τη συνδρομή που σας ταιριάζει για να σχολιάσετε.
Για να σχολιάσετε, επιλέξτε τη συνδρομή που σας ταιριάζει. Παρακαλούμε σχολιάστε με σεβασμό προς την δημοσιογραφική ομάδα και την κοινότητα της «Κ».
Σχολιάζοντας συμφωνείτε με τους όρους χρήσης.
Εγγραφή Συνδρομή