«Κατόπιν ενεργειών μου»

1' 39" χρόνος ανάγνωσης
Ακούστε το άρθρο

Αν δεν υπήρχαν οι οξύτατες αντιδράσεις του ΠΑΣΟΚ, που ένιωσε ριγμένο και αδικημένο, ίσως πίστευε κανείς πως ήταν διαδικτυακή φάρσα. Η παιδαριώδης εικαστική ιδέα (δύο κορδελίτσες πάνω και κάτω, σαν να υποδηλώνεται περιτύλιγμα δώρου) και η χονδροειδής αναβάθμιση σε πρωθυπουργικό επίπεδο εκείνου του λαϊκιστικότατα παλαιοκομματικού «Κατόπιν ενεργειών μου», ήταν σαν να κλείνουν το μάτι στον θεατή, προειδοποιώντας τον ότι πρόκειται για πλάκα. Και όμως. Ολα ήταν αληθινά. Με μια βαθιά γαλάζια αφίσα, η Ν.Δ. ανακοίνωνε ότι: «Με εντολή του πρωθυπουργού κ. Σαμαρά, 17.700.00 ευρώ από “μίζες” επιστρέφουν στον ελληνικό λαό για κάλυψη χειρουργείων ανασφάλιστων πολιτών – παροχή δωρεάν στέγης σε άπορους φοιτητές – διάθεση υπολογιστών με ειδικά προγράμματα για την εκπαίδευση τυφλών μαθητών». Από κάτω ένα νυστέρι, ένα σπιτάκι, ένα κομπιούτερ. Και πήρε φωτιά το Ιντερνετ. Και το ΠΑΣΟΚ επίσης.

Με τόσα να βαραίνουν την κοινωνία, μοιάζει απίστευτο (ή μάλλον αφίσ-τευτο, αφού όλα έγιναν για μιαν αφίσα) το γεγονός ότι για μια προεκλογική ψηφοθηρική ιστοριούλα διακυβεύεται η κυβερνητική ισορροπία, δηλαδή η κυβερνητική συμμαχία, άρα και η μοίρα της χώρας (έτσι δεν λένε;). Αλλα και άλλα έχουν συμβεί, που αφόπλισαν ιδεολογικά το ΠΑΣΟΚ, καταποντίζοντάς το στα χαμηλότερα ποσοστά της ιστορίας του, αλλά το παράπονο των στελεχών του δεν εκδηλώθηκε ποτέ με τόση δριμύτητα και ειρωνεία. Με την ψευδαίσθηση ότι έφτασε ο καιρός τού θερίζειν, αναρωτήθηκαν (στο σαμαρικό ιδιόλεκτο) «πού την πάει τη δουλειά» η Ν.Δ., κατάλαβαν κι έβαλαν φωτιά στα τόπια.

Δεν θέλει σκέψη. Αν η αφίσα έλεγε ότι όλα έγιναν «Κατόπιν εντολής του πρωθυπουργού και του αντιπροέδρου», ουδεμία ενόχληση θα υπήρχε στο ΠΑΣΟΚ. Δεν θα τους πείραζαν ο ρουσφετολογικός παλαιοκομματισμός και η κακογουστιά. Ούτε η προσβολή προς τους πολίτες. Οι οποίοι μετρούν με εκατοντάδες εκατομμύρια τη συνολική οικονομική φθορά τους, καλούνται όμως να χαρούν επειδή γίνεται το αυτονόητο με τις επιστρεφόμενες «μίζες» (γιατί τάχα σε εισαγωγικά οι μίζες, ω προπαγανδιστές της Ν.Δ.; Πάσχετε κι εσείς από τη γνωστή φοβία της μεταφοράς που δέρνει τα κανάλια;).

Με μία απορία θα μείνουμε πάντως: Το διαφημιστικό «με εντολή Σαμαρά» κατασκευάστηκε άραγε με εντολή Σαμαρά;

Λάβετε μέρος στη συζήτηση 0 Εγγραφείτε για να διαβάσετε τα σχόλια ή
βρείτε τη συνδρομή που σας ταιριάζει για να σχολιάσετε.
Για να σχολιάσετε, επιλέξτε τη συνδρομή που σας ταιριάζει. Παρακαλούμε σχολιάστε με σεβασμό προς την δημοσιογραφική ομάδα και την κοινότητα της «Κ».
Σχολιάζοντας συμφωνείτε με τους όρους χρήσης.
Εγγραφή Συνδρομή