49 χρόνια πρίν… 15-ΙV-1965

1' 10" χρόνος ανάγνωσης
Ακούστε το άρθρο

ΧΑΡΟΛΝΤ ΟΥΙΛΣΩΝ: Νέα Υόρκη, 14.- Η κυριωτέρα εξέλιξις, που εσημειώθη κατά το διαρρεύσαν 24ωρον επί του Βιετνάμ, είναι η εκ μέρους της Αγγλίας ανάπτυξις εντόνου διπλωματικής δραστηριότητος διά την διευθέτησιν της κρίσεως. Ούτω ο Βρετανός πρωθυπουργός κ. Ουίλσων είχε σήμερον συνομιλίαν διαρκείας μιας ώρας με τον γενικόν γραμματέα του ΟΗΕ κ. Θαντ επί του προβλήματος του Βιετνάμ. Μετά το πέρας της συνομιλίας αυτής, ο κ. Ουίλσων εδήλωσεν ότι ο πρόεδρος Τζόνσον προελείανε το έδαφος διά την ειρηνικήν διευθέτησιν του προβλήματος του Βιετνάμ, αλλά τώρα απόκειται εις τα ενδιαφερόμενα μέρη, όπως αρχίσουν διαπραγματεύσεις προς τον σκοπόν αυτόν. Επίσης είπεν ότι δεν επιθυμεί να αποκαλύψη τα βρετανικά σχέδια διά την ειρήνευσιν του Βιετνάμ, πριν ή συζητήση ταύτα αύριον με τον πρόεδρον Τζόνσον εις Ουασιγκτώνα.

ΗΠΑ – ΒΟΡΕΙΟΝ ΒΙΕΤΝΑΜ: Εκπρόσωπος του Σταίητ Ντηπάρτμεντ απέκρουσε σήμερον τας προτάσεις του Βορείου Βιετνάμ διά τον τερματισμόν της κρίσεως και ετόνισεν ότι, αν αι αμερικανικαί ένοπλοι δυνάμεις απεχώρουν του Νοτίου Βιετνάμ, ως εζήτησεν το Ανόι, τούτο θα ισοδυνάμει προς παράδοσιν του Νοτίου Βιετνάμ εις την κομμουνιστικήν κυριαρχίαν.

ΝΟΤΙΟΝ ΒΙΕΤΝΑΜ: Το δεύτερον τάγμα Αμερικανών πεζοναυτών, του οποίου η άφιξις είχεν αναγγελθή την παρελθούσαν Παρασκευήν, απεβιβάσθη σήμερον την πρωίαν βορείως του Ντανάγκ, εις το κεντρικόν Βιετνάμ.

ΑΠΕΡΓΙΑ ΤΥΠΟΥ: Οι συντάκται, οι εργάται τύπου και οι εφημεριδοπώλαι των Αθηναϊκών εφημερίδων κατέρχονται εις 24ωρον απεργίαν διαμαρτυρίας αρχομένην την 6ην μ.μ. σήμερον. [Γι’ αυτό και ο σημερινός «Φ» είναι της 15ης και όχι της 16ης Απριλίου 1965.]

Λάβετε μέρος στη συζήτηση 0 Εγγραφείτε για να διαβάσετε τα σχόλια ή
βρείτε τη συνδρομή που σας ταιριάζει για να σχολιάσετε.
Για να σχολιάσετε, επιλέξτε τη συνδρομή που σας ταιριάζει. Παρακαλούμε σχολιάστε με σεβασμό προς την δημοσιογραφική ομάδα και την κοινότητα της «Κ».
Σχολιάζοντας συμφωνείτε με τους όρους χρήσης.
Εγγραφή Συνδρομή