«Μας βρίζει, η εξώλης…»

2' 4" χρόνος ανάγνωσης
Ακούστε το άρθρο

Το όνομα Louise Mensch δεν το είχα ξανακούσει. Το έμαθα τελευταία. Εικάζω ότι το ίδιο ισχύει για τους περισσότερους Ελληνες. Δεν λέω για όλους, γιατί υπάρχουν και οι παντογνώστες, στις τάξεις των οποίων ανήκουν και κάμποσοι δημοσιογράφοι. Βοά λοιπόν το Διαδίκτυο. Αναρίθμητα ψηφιακά βέλη εκτοξεύονται από τα επίσης αναρίθμητα ηλεκτρονικά μετερίζια εναντίον της κ. Mensch, Βρετανίδας πολιτικού. Η πρώην βουλευτίνα των Συντηρητικών στολίζεται σαν «γνωστή για τον οξύθυμο χαρακτήρα της», αλλά και σαν μανιακή του επικοινωνιακού θορύβου. Οι οργισμένοι σχολιαστές της δεν παραλείπουν να προσθέσουν πως «είναι παντρεμένη με Εβραίο μάνατζερ». Ιδού, καραμπινάτη, η ανθελληνική συνωμοσία των προαιώνιων εχθρών του γένους και αρνητών της περιουσιότητάς του.

Σε ανάρτησή της στο τουίτερ, η πρώην βουλευτίνα έκραξε κατά το κοινώς λεγόμενο τη χώρα μας, χρησιμοποιώντας μια βρισιά εκ δύο μονοσύλλαβων λέξεων, που οι χρήστες της αγγλικής γλώσσας τη χρησιμοποιούν όσο συχνά φτύνουμε εμείς τη λέξη με τα τρία άλφα, χωρίς να της δίνουμε πάντα υποτιμητικό περιεχόμενο. Αφορμή μια έρευνα της Anti-Defamation League, στην οποία το 69% των συμπατριωτών μας αυτοπροσδιορίζονται ως αντισημίτες. Υψηλότατο το ποσοστό, φέρνει πρώτη την Ελλάδα σε αντιεβραϊσμό ανάμεσα στις δυτικές χώρες. Τελευταία σε ευρωπαϊκό επίπεδο η Σουηδία, με 4%. Και τελευταίο παγκοσμίως το Λάος, με 0,2%.

Οσοι φυλάττουν Θερμοπύλας ή Αλαμάνας, λοιπόν, και ιδίως όσοι αυτή τη στιγμή τυχαίνει να παραθερίζουν στην Αντίπαρο, στους Αντίπαξους ή στα Αντικύθηρα, αντέδρασαν και αντιστάθηκαν με σθένος στην προκλητική Βρετανίδα. Της είπαν ότι δεν δικαιούται διά να ομιλεί πριν επιστραφούν τα Μάρμαρα του Παρθενώνα. Της θύμισαν πόσο μάτσο είμαστε εμείς οι Ελληνες, εν αντιθέσει με τους συμπατριώτες της. Και της αφιέρωσαν με πάθος όλα τα επίθετα με τα οποία κατά πατροπαράδοτη συνήθεια στολίζουμε τις γυναίκες, εξαιρώντας τη μάνα μας και (αν δεν έχουμε μπλέξει με τα κληρονομικά) τις αδερφές μας.

Υπερβολικό το 69%; Πιθανόν, άλλωστε, δεν αρκεί μία έρευνα για να εξαχθούν αναμφισβήτητα αποτελέσματα. Υπερβολική, άδικα γενικευτική και βωμολοχική η κριτική της Βρετανίδας; Μάλλον. Αλλά όσο συνεχίζουμε να κοιτάζουμε το δάχτυλο που μας δείχνει το φεγγάρι και όχι το ίδιο το φεγγάρι, απλώς επικυρώνουμε τη λεγόμενη λαϊκή σοφία. Και το φεγγάρι, αυτό που άτσαλα και με προπέτεια μας δείχνει η κ. Mensch, είναι σκοτεινό. Γιατί τον αντιεβραϊσμό μας (πρόχειρα μεταμορφωμένο σε αντισιωνισμό) πρέπει να τον θεωρούμε δεδομένο, «φυσικό»· ακόμα και πρώην και νυν υπουργοί εμφορούνται από αντισημιτικά αισθήματα. Δεδομένη και η μισαλλοδοξία μας, που δεν εξαντλείται στη ρητορική, αλλά υλοποιείται σε άγριους ξυλοδαρμούς ξένων, ακόμα και σε δολοφονίες τους. Αλήθεια, τίποτα δεν μας λέει το ότι ένα χρόνο μετά δεν έχει αλλάξει το παραμικρό στη βαριά στιγματισμένη Μανωλάδα;

Λάβετε μέρος στη συζήτηση 0 Εγγραφείτε για να διαβάσετε τα σχόλια ή
βρείτε τη συνδρομή που σας ταιριάζει για να σχολιάσετε.
Για να σχολιάσετε, επιλέξτε τη συνδρομή που σας ταιριάζει. Παρακαλούμε σχολιάστε με σεβασμό προς την δημοσιογραφική ομάδα και την κοινότητα της «Κ».
Σχολιάζοντας συμφωνείτε με τους όρους χρήσης.
Εγγραφή Συνδρομή