49 χρόνια πρίν… 7.XΙ.1965

1' 2" χρόνος ανάγνωσης
Ακούστε το άρθρο

ΓΙΑΝΝΗΣ ΣΠΥΡΟΠΟΥΛΟΣ: Εις το Παρίσι πλήθος εκλεκτού κόσμου συνωστίζετο και σήμερον εις την έκθεσιν του κορυφαίου Ελληνος ζωγράφου κ. Γιάννη Σπυροπούλου, εις την «Γκαλερί Αρνώ». [Arnaud].

ΕΡΓΑΣΤΗΡΙ ΣΥΓΧΡΟΝΗΣ ΜΟΥΣΙΚΗΣ: Το «Εργαστήρι Σύγχρονης Μουσικής» δίδει την πρώτην εφετεινήν συναυλίαν του μεθαύριον Τρίτην 9 μ.μ. εις την αίθουσαν του «Παρνασσού», με έργα αποκλειστικώς Ελλήνων συνθετών: Ν. Μαμαγκάκη, Σ. Γαζουλέα, Μ. Αδάμη, Θ. Αντωνίου, Γ. Πονηρίδη και Α. Λογοθέτη, άπαντα εις πρώτην εκτέλεσιν, υπό γνωστών Ελλήνων καλλιτεχνών. Είσοδος ελευθέρα.

ΜΙΧΑΗΛ ΛΑΣΚΑΡΙΣ: Ο ομότιμος καθηγητής της Φιλοσοφικής Σχολής του Πανεπιστημίου Θεσσαλονίκης κ. Μιχαήλ Λάσκαρις εξελέγη παμψηφεί μέλος της Σερβικής Ακαδημίας. [Σημ. «Φ»: Θεωρείται υπό των ειδημόνων ως έργο αναφοράς «Το ανατολικόν ζήτημα, 1800 – 1923».]

ΖΩΗ ΛΑΣΚΑΡΗ: Ζωή Λάσκαρη, «Ιστορία μιας ζωής». Σκηνοθεσία Γιάννη Δαλιανίδη. Παραγωγή Finos Film.

REPUBLIQUE HELLENIQUE:  (Από την στήλην «Σημειώσεις ενός Αθηναίου».) Αυταί αι ταινίαι του Ταχυδρομείου [του Βασιλείου της Ελλάδος] με την επιγραφήν Republique Hellenique, που υπάρχουν εις τα συρτάρια του από του 1929 και επικολλώνται κάπου – κάπου σήμερα από την υπηρεσίαν περίεργον είναι πώς δεν κατεστράφησαν μέχρι σήμερον. Κατά το διάστημα τούτο δεν είναι δυνατόν παρά να εχάθησαν μερικαί τουλάχιστον εκατοντάδες επιστολών. Και μόνον αι ταινίαι της Δημοκρατίας διετηρήθησαν ανέπαφοι έπειτα από τόσα χρόνια; [Απορία «Φ»: Να διετηρήθησαν άραγε μέχρι της καταργήσεως της Βασιλείας το 1973;]

Λάβετε μέρος στη συζήτηση 0 Εγγραφείτε για να διαβάσετε τα σχόλια ή
βρείτε τη συνδρομή που σας ταιριάζει για να σχολιάσετε.
Για να σχολιάσετε, επιλέξτε τη συνδρομή που σας ταιριάζει. Παρακαλούμε σχολιάστε με σεβασμό προς την δημοσιογραφική ομάδα και την κοινότητα της «Κ».
Σχολιάζοντας συμφωνείτε με τους όρους χρήσης.
Εγγραφή Συνδρομή