Χωρίς την Ελλάδα δεν θα είχαμε δημοκρατία, Δία ή Yanni

Χωρίς την Ελλάδα δεν θα είχαμε δημοκρατία, Δία ή Yanni

1' 26" χρόνος ανάγνωσης
Ακούστε το άρθρο

Ε​​να πραγματικά πολύ αστείο βίντεο έχει γίνει viral στα σόσιαλ μίντια τις τελευταίες ημέρες. Σε αυτό βλέπουμε τον διάσημο Αμερικανό κωμικό και παρουσιαστή της εκπομπής «Late Night» του NBC, Seth Meyers, να εξηγεί στους Αμερικανούς τηλεθεατές το ελληνικό ζήτημα. Οποιος έχει δει έστω κι ένα απόσπασμα από τις εκπομπές του –αγαπημένο μου παραμένει το ξεκαρδιστικό σκετσάκι όπου έχει καλέσει σε δείπνο με φίλους τον Τζον Σνόου από το «Game of Thrones»– υποψιάζεται σε σχέση με το περιεχόμενο. Λέει ο Meyers: «Υπάρχουν δύο κεντρικοί παίκτες σε αυτό το παιχνίδι: Η Γερμανία, γνωστή για το πόσο ακριβής είναι, την τάξη της και την προσήλωσή της στους κανόνες, και η Ελλάδα, μια χώρα γνωστή για το γιαούρτι, τη φοροδιαφυγή και τους γάμους… υπερπαραγωγή».

Συνεχίζει, λέγοντας ότι «η Ελλάδα δεν μπήκε στο ευρώ το 1999, αλλά το 2001, και το μόνο που άλλαξε ήταν πως η Ελλάδα συμπλήρωνε τα οικονομικά έγγραφα στην τύχη». Και καταλήγει: «Δείξτε λίγη συμπόνοια για τους ηλικιωμένους που δεν μπορούν να αγοράσουν τα φάρμακά τους ή τους νέους ανθρώπους που υποφέρουν από την ανεργία σε ποσοστό πάνω από 60%. (…) Η Ελλάδα χρωστάει 400 δισεκατομμύρια. Η Γερμανία να τα μειώσει στα 200 δισεκατομμύρια και να βάλει την πρώτη δόση σε 30 χρόνια. Είναι απλώς χρήματα… Χωρίς την Ελλάδα δεν θα είχαμε τη δημοκρατία, τον Δία ή τον… Yanni!». Δεν εννοεί τον Βαρουφάκη φυσικά, αλλά τον δημοφιλή στην Αμερική μουσικό. Ο Seth Meyers εκφράζει τη μεγάλη σχολή βραδινών εκπομπών της αμερικανικής τηλεόρασης· κυριαρχεί το πνευματώδες, κοφτερό χιούμορ υψηλής ποιότητας, μέσα από το οποίο όμως παρέχεται συχνά, παρ’ όλα τα κλισέ που μπορεί να χρησιμοποιούνται, και μια αρκετά καλή και πλήρης ενημέρωση. Παρακολουθώντας τις εκπομπές του, συνειδητοποιεί κανείς πόσο λυτρωτικό είναι το καλό χιούμορ και πόσο απουσιάζει από την ελληνική τηλεόραση.

Λάβετε μέρος στη συζήτηση 0 Εγγραφείτε για να διαβάσετε τα σχόλια ή
βρείτε τη συνδρομή που σας ταιριάζει για να σχολιάσετε.
Για να σχολιάσετε, επιλέξτε τη συνδρομή που σας ταιριάζει. Παρακαλούμε σχολιάστε με σεβασμό προς την δημοσιογραφική ομάδα και την κοινότητα της «Κ».
Σχολιάζοντας συμφωνείτε με τους όρους χρήσης.
Εγγραφή Συνδρομή