49 χρόνια πρίν… 4-VIIΙ-1966

1' 26" χρόνος ανάγνωσης
Ακούστε το άρθρο

ΑΛΕΞΕΪ ΚΟΣΥΓΚΙΝ: Μόσχα, 3.- Ο πρωθυπουργός της Σοβιετικής Ενώσεως κ. Αλεξέι Κοσύγκιν, εις μετριοπαθή λόγον του ενώπιον της αποψινής συνεδριάσεως του Ανωτάτου Σοβιέτ, αφού ανεφέρθη εν αρχή εις τα εσωτερικά και κυρίως τα οικονομικά προβλήματα της χώρας του, εξέθεσεν ακολούθως την εξωτερικήν πολιτικήν της Σοβιετικής Ενώσεως υπογραμμίσας τα ακόλουθα σημεία: α) Αι σχέσεις με την Λαϊκήν Κίναν: Παρά τας προσπαθείας του Κρεμλίνου ουδεμία επήλθε βελτίωσις των σινοσοβιετικών σχέσεων. Αι κινεζικαί επιθέσεις κατά της Ρωσίας ενισχύουν τον αμερικανικόν ιμπεριαλισμόν. β) Σχέσεις με Αμερικήν: Αι αμερικανοσοβιετικαί σχέσεις ουδεμίαν παρουσιάζουν βελτίωσιν, κυρίως λόγω της αμερικανικής επεμβάσεως εις το Βιετνάμ. γ) Σχέσεις με Αγγλίαν: Αι αγγλοσοβιετικαί σχέσεις παραμένουν στάσιμοι λόγω κυρίως της υποστηρίξεως εκ μέρους της Αγγλίας της αμερικανικής πολιτικής εις το Βιετνάμ. δ) Σχέσεις με Βόννην [Δυτική Γερμανία]: Αι ρωσογερμανικαί σχέσεις θα εξαρτηθούν εκ της στάσεως της Βόννης έναντι του προβλήματος ευρωπαϊκής ασφαλείας.

Ο ΣΑΡΤΡ ΕΙΣ ΑΘΗΝΑΣ:  Ο  διάσημος Γάλλος φιλόσοφος  και συγγραφεύς κ. Ζαν-Πωλ Σαρτρ έφθασε χθες αεροπορικώς εις τας Αθήνας, συνοδευόμενος από την θετήν κόρην του, διά παραμονήν ολίγων ημερών εις την Ελλάδα, προς ανάπαυσιν και επίσκεψιν αρχαιολογικών χώρων και λοιπών αξιοθεάτων.

EARL RUDOLPH “BUD” POWEL: Νέα Υόρκη, Αύγουστος.- Απέθανε την περασμένην Δευτέραν [1 Αυγούστου 1966], εις ηλικίαν 41 ετών ο πιανίστας Μπαντ Πάουελ, που, μαζί με τον Τσαρλ [υ] Πάρκερ και τον Ντίζυ Γκιλλέσπι, έφερε την τζαζ εις την μεγαλυτέραν ακμήν της.

ΗΛΕΚΤΡΟΝΙΚΟΣ ΠΡΟΞΕΝΗΤΗΣ: Λονδίνον, Αύγουστος.- Οσοι ζητούν τον σύντροφον της ζωής των, ημπορούν του λοιπού να εμπιστεύωνται τα μυστικά των εις ένα ηλεκτρονικόν εγκέφαλον, σύμφωνα μ’ ένα σχέδιον που θ’ αρχίση να εφαρμόζεται εντός ολίγου εις το Λονδίνον.

ΒΑΣΙΛΙΚΑ ΣΥΚΑ: Τα πρώτα βασιλικά σύκα -θαυμάσια εις την εμφάνισιν- παρουσιάσθησαν εις την αγοράν και τα φρουτοπωλεία. Είναι όμως ακόμη αλμυρώτατα εις την τιμήν. Πωλούνται προς 19,90 δρχ. το κιλόν.

Λάβετε μέρος στη συζήτηση 0 Εγγραφείτε για να διαβάσετε τα σχόλια ή
βρείτε τη συνδρομή που σας ταιριάζει για να σχολιάσετε.
Για να σχολιάσετε, επιλέξτε τη συνδρομή που σας ταιριάζει. Παρακαλούμε σχολιάστε με σεβασμό προς την δημοσιογραφική ομάδα και την κοινότητα της «Κ».
Σχολιάζοντας συμφωνείτε με τους όρους χρήσης.
Εγγραφή Συνδρομή