49 χρόνια πρίν… 6-VIIΙ-1966

1' 43" χρόνος ανάγνωσης
Ακούστε το άρθρο

ΜΗΤΣΟΤΑΚΗΣ: Ο υπουργός Συντονισμού κ. Κωνσταντίνος Μητσοτάκης εδήλωσε χθες ότι δεν τίθεται θέμα επανασυνδέσεως του κυβερνητικού τμήματος του Κέντρου με την πτέρυγα του Καστρίου, τουλάχιστον εν όσω υπάρχει εις την ηγεσίαν αυτής ο κ. Γεώργιος Παπανδρέου και διατηρείται το καθεστώς της απαραδέκτου οικογενειοκρατίας. «Η δημοκρατική παράταξις, προσέθεσεν ο κ. υπουργός, θα ενοποιηθή και πάλιν μέσα εις τα πλαίσια ενός νέου, δημοκρατικώς ωργανωμένου και αληθώς και αδιαβλήτως κεντρώου κόμματος, το οποίον ημείς θα δημιουργήσωμεν. Θα απαιτηθή προς τούτο επίμονος και σκληρά προσπάθεια, θα είναι, όμως, ολιγώτερον δύσκολος η προσπάθεια από εκείνην, η οποία εχρειάσθη όταν απεφασίσαμεν να μεταβάλωμεν τον κ. Γεώργιον Παπανδρέου από συνοδοιπόρον της ΕΡΕ εις αρχηγόν της δημοκρατίας.»

ΑΠΕΛΑΣΙΣ ΤΟΥΡΚΩΝ ΥΠΗΚΟΩΝ: Αγκυρα, 5.- Το τουρκικόν υπουργείον Εξωτερικών ανακοίνωσε σήμερον, ότι η απέλασις Τούρκων υπηκόων εξ Ελλάδος κατά την παρούσαν στιγμήν δεν είναι εποικοδομητική. Παραιτέρω ανέφερεν, ότι αι Κυβερνήσεις της Ελλάδος και της Τουρκίας προσφάτως εξέφρασαν την ελπίδα ότι θα προκύψουν θετικά αποτελέσματα εκ των ελληνοτουρκικών συνομιλιών, που διεξάγονται εις την Βιέννην επί του Κυπριακού. […] Περαιτέρω, εις την ανακοίνωσιν του τουρκικού υπουργείου Εξωτερικών αναφέρεται ότι, συμφώνως προς πληροφορίας που έλαβε, 40 Τούρκοι αρχηγοί οικογενειών, των οποίων αι άδειαι παραμονής έληξαν τον Ιούνιον, διετάχθησαν να εγκαταλείψουν την Δωδεκάνησον. Τέλος τονίζεται ότι τρεις Τούρκοι διαβιούντες εις Ρόδον έλαβον διαταγήν να αναχωρήσουν εκείθεν. […] Εξ άλλου, η «Μοντ» εις ιδιαιτέραν ανταπόκρισίν της εξ Αθηνών [αναφέρει] ότι το διά πρώτην φοράν εφαρμοσθέν υπό των ελληνικών αρχών αυτό μέτρον, οφείλεται εις το γεγονός ότι η Τουρκία εξακολουθεί να απελαύνη από το έδαφός της Ελληνας υπηκόους, ως επίσης και εις τα ανθελληνικά μέτρα τα οποία λαμβάνονται εις βάρος των υπό ειδικόν καθεστώς τελούντων Ελλήνων εις τας νήσους Ιμβρον και Τένεδον.

240.000 ΑΥΤΟΚΙΝΗΤΑ: Ο αριθμός των κυκλοφορούντων αυτοκινήτων εγγίζει τας 240.000. Υπολογίζεται ότι μηνιαίως προστίθενται εις την κυκλοφορίαν περί τα 200 νέα αυτοκίνητα.

ΨΑΡΟΦΑΓΙΑ σήμερον, κατά τα Χριστιανικά καθιερωμένα, επί τη εορτή της Μεταμορφώσεως του Σωτήρος. Και επειδή τα φρέσκα ψάρια σπανίζουν, τα κατεψυγμένα θα είναι κατά την σημερινήν εορτήν εις την ημερησίαν διάταξιν!..

ΕΠΙΦΥΛΛΙΣ: «Ο κοινωνικός Κώστας Ουράνης». Υπό του κ. Δημ. Γρ. Τσάκωνα (Καθηγητού του Πανεπιστημίου της Βόννης).

Λάβετε μέρος στη συζήτηση 0 Εγγραφείτε για να διαβάσετε τα σχόλια ή
βρείτε τη συνδρομή που σας ταιριάζει για να σχολιάσετε.
Για να σχολιάσετε, επιλέξτε τη συνδρομή που σας ταιριάζει. Παρακαλούμε σχολιάστε με σεβασμό προς την δημοσιογραφική ομάδα και την κοινότητα της «Κ».
Σχολιάζοντας συμφωνείτε με τους όρους χρήσης.
Εγγραφή Συνδρομή
MHT