49 χρόνια πρίν… 27-VIIΙ-1966

1' 58" χρόνος ανάγνωσης
Ακούστε το άρθρο

ΛΥΝΤΟΝ ΤΖΟΝΣΟΝ: Νέα Υόρκη, 26.– Ο πρόεδρος Τζόνσον εις δύο λόγους του απηύθυνε δραματικήν εκκλησιν προς την Σοβιετικήν Ενωσιν να προέλθη εις συνεννόησιν μετά της Αμερικής διά ν’ αποφύγουν, παση θυσία, πυρηνικήν αναμέτρησιν. Ο πρόεδρος ετόνισεν ότι αι δύο χώραι, ως αι ισχυρότεραι του κόσμου, επωμίζονται βαρείας ευθύνας διά την ειρήνην του κόσμου και διαβεβαίωσεν ότι η Αμερική δεν απειλεί τα ζωτικά συμφέροντα της Ρωσίας. Τέλος διεκήρυξεν ότι επιθυμεί «δικαίαν συναλλαγήν» επί του βιετναμικού και συνέστησεν εις τας κομμουνιστικάς χώρας να μη φοβούνται τας διαπραγματεύσεις.

ΚΥΒΕΡΝΗΣΙΣ ΕΡΕ Ή ΕΚΛΟΓΑΙ: Ο αρχηγός της ΕΡΕ κ. Παναγιώτης Κανελλόπουλος εξεφώνησε χθες πολιτικόν λόγον εις Ηράκλειον Κρήτης όπου μετέβη διά την επέτειον της κρητικής επαναστάσεως και διηυκρίνησεν ότι η ΕΡΕ θα εξακολουθήση να παρέχη την στήριξίν της εις την Κυβέρνησιν Στεφανοπούλου και ότι θα το πράττη μέχρι της ώρας κατά την οποίαν αύτη θα κρίνη ότι είναι κατάλληλος διά το επόμενον βήμα. Το βήμα τούτο θα είναι: ή Κυβέρνησις της ΕΡΕ ή εκλογαί, διεκήρυξεν ο κ. Παναγιώτης Κανελλόπουλος.

ΡΟΣΤΡΟΠΟΒΙΤΣ – ΤΟ ΦΕΣΤΙΒΑΛ ΚΑΠΟΤΕ…: Θριαμβευτικήν επιτυχίαν εσημείωσεν η χθεσινή τετάρτη και τελευταία συναυλία της Φιλαρμονικής Ορχήστρας του Λένινγκραδ εις το Ηρώδειον και εν τω πλαισίω του Φεστιβάλ Αθηνών, υπό την διεύθυνσιν του αρχιμουσικού κ. Αρβιντ Γιάνσονς και με συμμετοχήν ως σολίστ του κ. Μστισλάβ Ροστροπόβις. Αι χιλιάδες των ακροατών προέβησαν εις εξαιρετικώς ενθουσιώδεις εκδηλώσεις προς τον αρχιμουσικόν και τα μέλη της Ορχήστρας, ως επίσης και προς τον κ. Ροστροπόβιτς, ο οποίος εξετέλεσεν εκτός προγράμματος και τρία αποσπάσματα έργων του Μπαχ. Επίσης, η Ορχήστρα εις το τέλος της συναυλίας εξετέλεσε, κατόπιν επιμονής του κοινού, εκτός προγράμματος, το Ουγγρικόν Εμβατήριον από την «Καταδίκην του Φάουστ» του Γκουνώ και την εισαγωγήν της τρίτης πράξεως από τον «Λόεγκριν» του Βάγκνερ. […].

ΤΟΝ ΕΠΕΣΤΡΕΨΑΝ ΣΤΟΝ ΜΠΑΜΠΑ ΤΟΥ: Λαμία, 26.– Ενας εκ των υιών του τέως Βασιλέως της Σαουδικής Αραβίας, Ιμπν Σαούντ, διαφωνήσας με τον πατέρα του, ανεχώρησεν εξ Αθηνών την εσπέραν προτιθέμενος να μεταβή εις Ιταλίαν. Το αυτοκίνητόν του όμως Ε.Χ. 153 κατόπιν σήματος εξ Αθηνών εκρατήθη υπό περιπολικού της Χωροφυλακής εις την διασταύρωσιν της οδού Αθηνών – Λαμίας – Βόλου.  Αργότερον  έφθασαν εκεί οι αναχωρήσαντες δύο άνδρες της προσωπικής φρουράς του τέως  Βασιλέως και τον παρέλαβον.

ΑΠΟ ΚΑΛΛΙΘΕΑΣ ΕΙΣ ΚΟΡΥΔΑΛΛΟΝ: Ο υπουργός Δημοσίας Τάξεως κ. Χρ. Αποστολάκος ανεκοίνωσεν ότι υπέγραψεν απόφασιν διά της οποίας ενεκρίθη η διάθεσις δυνάμεως Χωροφυλακής, διά την μεταφοράν των ήδη κρατουμένων εις τας φυλακάς Καλλιθέας εις το νέον κτίριον Φυλακών Κορυδαλλού.

Λάβετε μέρος στη συζήτηση 0 Εγγραφείτε για να διαβάσετε τα σχόλια ή
βρείτε τη συνδρομή που σας ταιριάζει για να σχολιάσετε.
Για να σχολιάσετε, επιλέξτε τη συνδρομή που σας ταιριάζει. Παρακαλούμε σχολιάστε με σεβασμό προς την δημοσιογραφική ομάδα και την κοινότητα της «Κ».
Σχολιάζοντας συμφωνείτε με τους όρους χρήσης.
Εγγραφή Συνδρομή