49 χρόνια πρίν… 3-ΙΧ-1966

1' 44" χρόνος ανάγνωσης
Ακούστε το άρθρο

ΕΛΛΑΣ ΚΑΙ ΡΟΥΜΑΝΙΑ: Αι ελληνορουμανικαί συνομιλίαι συνεχίσθησαν και έληξαν χθες με πλήρη συμφωνίαν επί των διμερών εκκρεμοτήτων και με υπογραφήν οκτώ εν συνόλω διμερών συμφωνιών. Τα σχετικά κείμενα υπογράφονται σήμερον την πρωίαν και εν συνεχεία θα δοθή εις την δημοσιότητα κοινόν ανακοινωθέν περιέχον τας λεπτομερείας των συναφθεισών συμφωνιών. Τόσον από ελληνικής όσον και ρουμανικής πλευράς εξεφράζετο πλήρης ικανοποίησις διά τα αποτελέσματα της επισκέψεως του πρωθυπουργού κ. Ιων – Γκεόργκι Μάουρερ εις Αθήνας.

ΕΣΣΔ ΚΑΙ ΜΠΗΤΛΣ: Μόσχα, 2.– Η εφημερίς «Πράβδα», επίσημον όργανον του Σοβιετικού Κομμουνιστικού Κόμματος, επαινεί σήμερον τον Τζων Λέννον, ένα εκ των μελών του μουσικού συγκροτήματος των «Μπητλς» –αι ιδέαι του οποίου διά τον χριστιανισμόν προεκάλεσαν πρό τινος πάταγον– διότι «του αρέσει πάρα πολύ η Σοβιετική Ενωσις». Η «Πράβδα» επαινεί επίσης και έτερον μέλος των «Μπητλς», τον Τζωρτζ Χάρρισον, διότι αντιτίθεται εις την παρουσίαν αμερικανικών στρατευμάτων εις το Βιετνάμ. Η εφημερίς γράφει ότι παρόμιαι δηλώσεις εκ μέρους των ειδώλων της νεολαίας έχουν μεγάλην επίδρασιν. Ο ανταποκριτής της «Πράβδα» εις το Λονδίνον κ. Ολέγκ Ορέστωφ μεταδίσει σχετικώς ότι οι Βρεταννοί νέοι επιδεικνύουν περισσότερον ενδιαφέρον παρά ποτέ άλλοτε διά την πολιτικήν. «Αν εξαιρέση τις την σχετικήν δημοσιότητα –γράφει– η λαϊκή μουσική δεν είναι κακόν πράγμα.»

«ΡΗΣΟΣ» ΑΠΟ ΜΟΥΖΕΝΙΔΗ: Εις το αρχαίον θέατρον των Δελφών ανεβιβάσθη χθες το απόγευμα η τραγωδία «Ρήσος» του Ευριπίδου, που επαίχθη εις την αγγλικήν, κατά σκηνοθεσίαν Τάκη Μουζενίδη, και με ερμηνευτάς των ρόλων της τους σπουδαστάς του εκεί Κέντρου Θεατρικών Σπουδών του Πανεπιστημίου της Καλιφορνίας. Την εναρκτήριον του έργου παρηκολούθησαν 500 ξένοι τουρίσται […].

ΓΙΩΡΓΟΣ ΜΙΧΑΗΛΙΔΗΣ: Το «Θέατρον Νέας Ιωνίας», που θα λειτουργήση εφέτος διά δευτέραν κατά σειράν περίοδον, αφιερώνει τας εφετεινάς παραστάσεις του εις τον εορτάσμόν των 2.500 χρόνων της ελληνικής δραματουργίας. Θα παρουσιάση τα έργα: «Ορέστης» του Ευριπίδου, που θα είναι και το εναρκτήριό του, «Ερωφίλη» του Γ. Χορτάτση, «Βασιλικός» του Μάτεση, «Το απόγευμα των ξένων» της Λ. Αναγνωστάκη και τους «Ιππής» του Αριστοφάνους. Το τελευταίον θα αναβιβασθή το προσεχές θέρος. [Σημ. «Φ»: Ο σκηνοθέτης του Γιώργος Μιχαηλίδης επρόλαβε και ανέβασε τότε μόνο τον «Ορέστη», καθώς το «Θέατρο Νέας Ιωνίας» έπαψε να λειτουργεί μετά το πραξικόπημα και την επιβολή της δικτατορίας.]

Λάβετε μέρος στη συζήτηση 0 Εγγραφείτε για να διαβάσετε τα σχόλια ή
βρείτε τη συνδρομή που σας ταιριάζει για να σχολιάσετε.
Για να σχολιάσετε, επιλέξτε τη συνδρομή που σας ταιριάζει. Παρακαλούμε σχολιάστε με σεβασμό προς την δημοσιογραφική ομάδα και την κοινότητα της «Κ».
Σχολιάζοντας συμφωνείτε με τους όρους χρήσης.
Εγγραφή Συνδρομή