49 χρόνια πρίν… 3-ΙΧ-1966

2' 2" χρόνος ανάγνωσης
Ακούστε το άρθρο

Η «ΠΟΛΙΤΙΚΑ» ΑΠΑΝΤΑ ΣΤΟΝ ΛΑΜΠΡΟ ΚΟΡΟΜΗΛΑ: Βελιγράδιον, 2.- Ως μεταδίδει ο ανταποκριτής του Αθηναϊκού Πρακτορείου Ειδήσεων, η σημερινή «Πολίτικα» δημοσιεύει το κάτωθι σχόλιον επί σειράν εντυπώσεων συνεργάτου πρωινής αθηναϊκής εφημερίδος. «Εις την αθηναϊκήν πρωινήν κυβερνητικήν εφημερίδα “Καθημερινή”, ο συντάκτης της κ. Λ. Κορομηλάς ανέγραψε τας εντυπώσεις του από την Γιουγκοσλαβίαν του Τίτο εις την οποίαν παρέμεινεν επί τρεις ημέρας. Ο κ. Κορομηλάς έχει τόσον ευαίσθητον ρίνα, ώστε, διασχίζων την Γιουγκοσλαβίαν, να ανακαλύψη ότι οι Γιουγκοσλάβοι μόνον εις τα παγωτά των δεν βάζουν σκόρδο και κρεμμύδι. Εις το Βελιγράδι δεν παρέμεινε επί πολύ, αλλ’ αι ώραι του υπήρξαν μακραί, καθώς η πόλις αυτή έχει λυπηρόν χρώμα και κακώς ενδεδυμένους ανθρώπους. Μόνον οι τροχονόμοι είναι καλώς ενδεδυμένοι με τας λευκάς στολάς των. Ο κ. Κορομηλάς εν συνεχεία εκφράζει την λύπην του εις τους αναγνώστας του διότι “τρεις ημέρας εις την Γιουγκοσλαβίαν δεν είδε γέλιο και ούτε ένα ζευγάρι αγκαλιασμένο. Δεν είδε ούτε ένα άνθρωπον να βλέπη το παιδί του με αγάπην.” Αν έμενε τετάρτην ημέραν ο εν λόγω συντάκτης εις την Γιουγκοσλαβίαν, ασφαλώς θα επληροφορείτο ότι το κρεμμύδι και το σκόρδο το έχομεν εις τα βάζα, ότι το ποτίζομεν συχνά και το μυρίζομεν, ότι τον έρωτα τον τιμωρούμεν δι’ απαγχονισμού, το γέλιο διά τυφεκισμού και ότι οι γονείς τρώγουν τα παιδιά των. Ετσι θα είχε την πλήρη “καθημερινοποίησιν” της Γιουγκοσλαβίας εις τας σελίδας της “Καθημερινής”. Εμείς τον πληροφορούμεν ότι οι Γιουγκοσλάβοι χωρικοί πλένουν τα γίδια τους με κολώνια. Ελπίζομεν ότι ο συντάκτης της “Καθημερινής” με την πληροφορίαν αυτήν θα μεταβάλη γνώμην. Εξ άλλου, ο κ. Κορομηλάς είναι ένας αποτυχών υποψήφιος Δήμαρχος Αθηναίων. Νομίζομεν ότι οι Αθηναίοι, μεταξύ της μυρωδιάς του κρεμμυδιού και της μυρωδιάς του κ. Κορομηλά εδιάλεξαν την πρώτην.» [Αναδημοσιεύθηκε ως έχει ολόκληρο από την «Καθημερινή» στην 2η σελίδα, κάτω από την τότε δημοφιλή στήλη «Σημειώσεις ενός Αθηναίου». Ο Λάμπρος Κορομηλάς, γλαφυρός αθηναιογράφος, ήτο εξάδελφος της Ελένης Βλάχου.]

ΣΥΜΦΩΝΙΚΗ ΠΕΙΡΑΙΩΣ: Η Συμφωνική Ορχήστρα του Δήμου Πειραιώς θα συνοδεύση τας έξη παραστάσεις που θα δώση εις το Δημοτικόν Θέατρον της γείτονος από 16 – 21 Σεπτεμβρίου η Οπερα του Νανσύ, που θα παρουσιάση την «Ωραία Ελένη» του Οφενμπαχ και «La vie Parisienne».

ΓΙΟΒΑΝΑ: Η τραγουδίστρια Γιοβάννα επελέγη υπό της αρμοδίας υπηρεσίας του υπουργείου Εξωτερικών διά να εκπροσωπήση την Ελλάδα εις το Διεθνές Φεστιβάλ Τραγουδιού, που θα γίνη εις το Ρίον Ιανέιρον της Βραζιλίας, από της 27ης μέχρι της 30ής Οκτωβρίου, όπου θα μεταβή μετά του συνθέτου κ. Κ. Καπνίση. Εις το Φεστιβάλ θα συμμετάσχη και ο Γάλλος συνθέτης Μισέλ Λεγκράν.

Λάβετε μέρος στη συζήτηση 0 Εγγραφείτε για να διαβάσετε τα σχόλια ή
βρείτε τη συνδρομή που σας ταιριάζει για να σχολιάσετε.
Για να σχολιάσετε, επιλέξτε τη συνδρομή που σας ταιριάζει. Παρακαλούμε σχολιάστε με σεβασμό προς την δημοσιογραφική ομάδα και την κοινότητα της «Κ».
Σχολιάζοντας συμφωνείτε με τους όρους χρήσης.
Εγγραφή Συνδρομή