80 χρόνια πριν… 17-VΙ-1936

1' 42" χρόνος ανάγνωσης
Ακούστε το άρθρο

ΑΥΣΤΡΙΑ – ΓΕΡΜΑΝΙΑ – ΙΤΑΛΙΑ: Λονδίνον, 16.- Ο εν Βιέννη ανταποκριτής του Πρακτορείου Ρώϋτερ διαβλέπει έντασιν των σχέσεων μεταξύ Βερολίνου και Βιέννης. Εις την αυστριακήν πρωτεύουσαν πιστεύεται ότι ο κ. Μουσσολίνι θα προβή εις ενεργείας εν τη Κεντρική Ευρώπη, όπως άρη την γερμανικήν απειλήν κατά του Μπρέννερ ίνα έχη ελευθέρας τας χείρας όπως διαπραγματευθή μετά της Αγγλίας και της Γαλλίας. Εις των νομιμοφρόνων ηγετών της Αυστρίας ανεκοίνωσεν εις τον ανταποκριτήν του Ρώϋτερ ότι έργον της αυστριακής κυβερνήσεως θα είναι μετά ενδεχομένην παλινόρθωσιν των Αψβούργων: Πρώτον, καθησύχασις της Μικράς Αντάντ διά της υποσχέσεως ότι η Αυστρία δεν θα προσπαθήση να επανακτήση τα απολεσθέντα εδάφη και, δεύτερον, οικονομική και πολιτική προσέγγισις μετά της Γερμανίας.

ΚΑΘΙΕΡΩΣΗ ΚΑΤΩΤΑΤΟΥ ΗΜΕΡΟΜΙΣΘΙΟΥ: Υπό του υφυπουργού της Εθνικής Οικονομίας κ. Γρηγορίου Κασιμάτη κατηρτίσθη σχέδιον νομοθετικού διατάγματος, διά του οποίου εισάγεται και εις την Ελλάδα ο θεσμός του κατωτάτου ορίου ημερομισθίου. […].

ΥΠΟΕΠΙΤΡΟΠΗ ΣΥΝΤΑΓΜΑΤΟΣ: Χθες την εσπέραν συνήλθεν υπό την προεδρίαν του κ. Αλεξάνδρου Παπαναστασίου η υποεπιτροπή του Συντάγματος και συνεζήτησε διά μακρών επί του ασυμβιβάστου του βουλευτικού αξιώματος προς την άσκησιν του επαγγέλματος το οποίον ο βουλευτής ήσκει προ της εκλογής του. […] Ακολούθως διεξήχθη συζήτησις περί του τρόπου της συγκροτήσεως της Βουλής. Ο κ. Παπαναστασίου εισηγήθη πρότασιν όπως καθιερωθή διά του Συντάγματος ως πάγιον εκλογικόν σύστημα η αναλογική. […].

ΜΕΤΑΞΑΣ ΑΠΑΝΤΑ ΕΙΣ Σ. ΔΟΥΣΜΑΝΗΝ: Ο κ. πρωθυπουργός αναφερόμενος εις τας δημοσιευθείσας εις πρωϊνήν βενιζελικήν εφημερίδα δηλώσεις του πρώην υπουργού των Ναυτικών κ. Σοφοκλέους Δούσμανη περί της ανάγκης της επαναφοράς όχι μόνον κατωτέρων αλλά και ανωτέρων αξιωματικών του Ναυτικού, εκ των απομακρυνθέντων διά το κίνημα της 1ης Μαρτίου, είπε ότι κάθε Ελλην πολίτης δικαιούται να έχη τας γνώμας του. «Οσον αφορά τον κ. Δούσμανην, προσέθεσεν, έχω να παρατηρήσω ότι αυτός εχειρίσθη το ζήτημα της αποτάξεως των αξιωματικών του Ναυτικού».

Ο ΜΙΧΑΛΑΚΟΠΟΥΛΟΣ ΣΤΑ ΛΟΥΤΡΑ: Ο κ. Ανδρέας Μιχαλακόπουλος αναχωρεί μεθαύριον εις Αυστρίαν διά να κάμη χρήσιν λουτρών εις τινα των εκεί λουτροπόλεων.

ΜΕ ΟΜΙΛΟΥΝΤΑ ΚΙΝΗΜΑΤΟΓΡΑΦΟΝ: Anglo-Egyptian Mail Line. Δεκατετράμηνος τακτική γραμμή Αλεξανδρείας – Πειραιώς – Μασσαλίας. Με το νυν πετρελαιοκίνητον με ομιλούντα κινηματογράφον κ.λπ. κ.λπ. Α/Π «Κάιρο Σίτυ». […].

Λάβετε μέρος στη συζήτηση 0 Εγγραφείτε για να διαβάσετε τα σχόλια ή
βρείτε τη συνδρομή που σας ταιριάζει για να σχολιάσετε.
Για να σχολιάσετε, επιλέξτε τη συνδρομή που σας ταιριάζει. Παρακαλούμε σχολιάστε με σεβασμό προς την δημοσιογραφική ομάδα και την κοινότητα της «Κ».
Σχολιάζοντας συμφωνείτε με τους όρους χρήσης.
Εγγραφή Συνδρομή
MHT