ΕΛΛΑΔΑ

Υπάλληλοι του αεροδρομίου Ηρακλείου σε κύκλωμα διακίνησης μεταναστών

ΓΙΑΝΝΗΣ ΣΟΥΛΙΩΤΗΣ

ΕΤΙΚΕΤΕΣ:

Στην εξάρθρωση κυκλώματος διακίνησης μεταναστών που δραστηριοποιούνταν από το 2014 προχώρησε η ΕΛ.ΑΣ. Το κύκλωμα αποτελούνταν από τέσσερις πυρήνες που δρούσαν σε Τουρκία, Θεσσαλονίκη, Αθήνα και Κρήτη.

Ειδικότερα, οι διακινητές έφερναν μετανάστες από την Τουρκία στην Αθήνα, τους φιλοξενούσαν σε ξενοδοχεία και τους εφοδίαζαν με πλαστά ταξιδιωτικά έγγραφα. Στη συνέχεια τους μετέφεραν με πλοία της γραμμής στην Κρήτη και από εκεί με πτήσεις τσάρτερ σε χώρες της κεντρικής Ευρώπης όπως το Βέλγιο, η Ελβετία και η Γερμανία.

Οπως προέκυψε από την έρευνα, καθένας από τους διακινούμενους κατέβαλλε στο κύκλωμα ποσά που κυμαίνονταν από τα 2.500-4.000 ευρώ για το ταξίδι. Υπολογίζεται μάλιστα ότι από την αρχή της δράσης τους μέχρι σήμερα τα μέλη του κυκλώματος αποκόμισαν συνολικά κέρδη ύψους τεσσάρων  εκατομμυρίων ευρώ.

Για την υπόθεση έχουν συλληθεί έντεκα άτομα, εκ των οποίων εννέα αλλοδαποί, υπήκοοι Συρίας, Ιράκ και Λιβάνου και δύο Ελληνες ένας άνδρας και μια γυναίκα. Οι δύο Ελληνες φέρονται να είναι υπάλληλοι εταιρειών επίγειας εξυπηρέτησης στο αεροδρόμιο της Κρήτης και διευκόλυναν τη μετακίνηση επιτρέποντας την επιβίβαση των διακινούμενων μεταναστών στα αεροσκάφη.

Online

ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΕΠΙΣΗΣ