Ασκήσεις ισορροπίας, με πρόεδρο Κιμούλη

Ασκήσεις ισορροπίας, με πρόεδρο Κιμούλη

2' 6" χρόνος ανάγνωσης
Ακούστε το άρθρο

Ο ηθοποιός και σκηνοθέτης Γιώργος Κιμούλης, στη θέση του προέδρου, και ο οικονομολόγος Νίκος Μανωλόπουλος, σ’ αυτήν του διευθύνοντος συμβούλου, είναι οι επικεφαλής του επταμελούς διοικητικού συμβουλίου του Κέντρου Πολιτισμού Ιδρυμα Σταύρος Νιάρχος. Το Δ.Σ., που ανακοινώθηκε χθες και στο οποίο τέσσερα από τα επτά μέλη διορίζονται από την κυβέρνηση, συμπληρώνεται από τη Ματίνα Στέα, δικηγόρο, τον Ανδρέα Νοταρά, επίκουρο καθηγητή Κοινωνικής Ανθρωπολογίας στο Πάντειο Πανεπιστήμιο, τον Γιώργο Κουμεντάκη από την Εθνική Λυρική Σκηνή, τον Δημήτρη Δημητρόπουλο από την Εθνική Βιβλιοθήκη και τον Δημήτρη Κάρναβο, δήμαρχο Καλλιθέας.

Και αν η τοποθέτηση του Γιώργου Κιμούλη δεν αποτελεί έκπληξη –η πρόθεση της κυβέρνησης να του δώσει θέση στο Δ.Σ. είχε αποκαλυφθεί από την «Κ» στο φύλλο με ημερομηνία 26/01/2017–, αυτή του Νίκου Μανωλόπουλου ήταν αιφνιδιαστική. Στενός συνεργάτης του Χρήστου Λαμπράκη, υπήρξε γενικός διευθυντής του Μεγάρου Μουσικής Αθηνών από το 1990 μέχρι 2013. Ανθρωποι που συνεργάστηκαν μαζί του κάνουν λόγο για έναν έμπειρο μάνατζερ και σημειώνουν με νόημα και την ισχυρή καλλιτεχνική του άποψη.

Η απομάκρυνσή του από το Μέγαρο τον Νοέμβριο του 2013 –με απόφαση του τότε προέδρου του ΟΜΜΑ Ιωάννη Μάνου– είχε συνδεθεί με θέματα οικονομικού-διαχειριστικού χαρακτήρα, παρόλο που μέχρι εκείνη τη στιγμή δεν είχε εμπλακεί σε οποιαδήποτε υπόθεση κακοδιαχείρισης. Ηταν η περίοδος που η κρατική επιχορήγηση προς το Μέγαρο Μουσικής Αθηνών, οι χορηγίες και τα έσοδα είχαν μειωθεί σημαντικά και οι τεράστιες οικονομικές δυσκολίες καθιστούσαν άδηλο το μέλλον του οργανισμού.

Σήμερα, ο Νίκος Μανωλόπουλος εργάζεται ως εμπειρογνώμων για θέματα πολιτιστικής και οικονομικής ανάπτυξης, είναι μέλος του Δ.Σ. του Θεάτρου Τέχνης, ενώ έχει συμμετάσχει σε πολλά διοικητικά συμβούλια πολιτιστικών οργανισμών και επιχειρήσεων. Και οι δύο συγκεκριμένες επιλογές, πάντως, δίνουν μήνυμα «ανακύκλωσης» προσώπων και σίγουρα αδυναμίας κατάθεσης νέων προτάσεων και υποστήριξης φρέσκων στελεχών.

Αμέσως μετά την ανακοίνωση από το υπουργείο Οικονομικών, το Ιδρυμα Σταύρος Νιάρχος ανήρτησε στην ιστοσελίδα του το εξής σύντομο κείμενο: «Στην πρώτη τακτική γενική συνέλευση υπό το ελληνικό Δημόσιο, που πραγματοποιήθηκε στις 28 Φεβρουαρίου 2017, στο Κέντρο Πολιτισμού Ιδρυμα Σταύρος Νιάρχος (ΚΠΙΣΝ), τα εκλεγμένα από το Ιδρυμα Σταύρος Νιάρχος μέλη του Διοικητικού Συμβουλίου του οργανισμού ΚΠΙΣΝ Α.Ε. υπέβαλαν την παραίτησή τους, σύμφωνα και με τα όσα προβλέπονται στον νόμο 3785/2009. Η νέα σύνθεση του Διοικητικού Συμβουλίου ορίστηκε από το ελληνικό Δημόσιο και το Ιδρυμα Σταύρος Νιάρχος δεν έχει πλέον καμία συμμετοχή στο Δ.Σ. του οργανισμού ΚΠΙΣΝ Α.Ε. Το Διοικητικό Συμβούλιο του Ιδρύματος Σταύρος Νιάρχος εύχεται κάθε επιτυχία στο νέο Δ.Σ. του οργανισμού ΚΠΙΣΝ Α.Ε. και στο σημαντικό και δημιουργικό έργο που καλείται να επιτελέσει».

Σύμφωνα με πληροφορίες, το νέο Δ.Σ. θα συνεδριάσει για πρώτη φορά προς το τέλος της εβδομάδας.

Λάβετε μέρος στη συζήτηση 0 Εγγραφείτε για να διαβάσετε τα σχόλια ή
βρείτε τη συνδρομή που σας ταιριάζει για να σχολιάσετε.
Για να σχολιάσετε, επιλέξτε τη συνδρομή που σας ταιριάζει. Παρακαλούμε σχολιάστε με σεβασμό προς την δημοσιογραφική ομάδα και την κοινότητα της «Κ».
Σχολιάζοντας συμφωνείτε με τους όρους χρήσης.
Εγγραφή Συνδρομή