ΕΣΤΙΑΤΟΡΙΑ

Μικρή Βενετία: Έχει και το Κουκάκι τη Βενετία του

ΙΦΙΓΕΝΕΙΑ ΒΙΡΒΙΔΑΚΗ

Φωτογραφίες: Λουίζα Νικολαΐδου, Ορέστης Σεφέρογλου

ΕΤΙΚΕΤΕΣ: Εστιατόρια, Ταβέρνες/Ψησταριά, Μεζεδοπωλεία, κέντρο, € (έως 15€)

Κλασικές και ευφάνταστες γεύσεις από όλη την Ελλάδα.

Η θέση: Στην Δράκου, έναν από τους διάσημους πεζοδρόμους του Κουκακίου.

Η ατμόσφαιρα: «Ο άνθρωπος είναι η απάντηση, όποια κι αν είναι η ερώτηση». Η φράση του Αντρέ Μπρετόν στον έναν τοίχο, ενώ τον απέναντι στολίζουν καφάσια του μανάβη, δημιουργώντας θέσεις για μπουκάλια και φωτογραφίες. Βρισκόμαστε στη μικρή Βενετία του Κουκακίου, το εστιατόριο που δημιούργησε πριν από μερικά χρόνια η Βενετία, γέννημα-θρέμμα της γειτονιάς, με μότο «γεύσεις και αποστάγματα».

Το φαγητό: Το γευστικό ταξίδι περιλαμβάνει όλη την Ελλάδα: από την Κρήτη (με απάκι κ.λπ.) μέχρι την Ξάνθη (με καβουρμά). Ένα πολύ «δυνατό» σημείο τους είναι οι πατατούλες, ήτοι πατάτες με λευκό κρασί, ελαιόλαδο και χοντρό αλάτι ψημένες στον φούρνο.

Για το ξεκίνημα δοκιμάστε τα καλιτσούνια (με χόρτο ή τυρί), φλογέρες Καισαρείας (με παστουρμά) και φέτα σε φύλλο κρούστας που είναι σερβιρισμένη με ντοματάκι γλυκό. Από τα κυρίως ακόμα δεν έχω καταφέρει να δοκιμάσω εκείνη την καρμπονάρα με σφακιανό λουκάνικο που έχω βάλει στο μάτι. Όλο με «αποπλανούν» τα σιουφικτά (ζυμαρικά με στακοβούτυρο και ξερή μυζήθρα), τα νοστιμότατα μπιφτέκια της (τα προτιμώ με τον χειροποίητο σπιτικό πουρέ της) ή τα φιλετάκια (χοιρινά με σάλτσα από σιναπόσπορο). Ρωτήστε και για το πιάτο της ημέρας.

Ο λογαριασμός: Γύρω στα 15-20€/άτομο.

Η κάβα: Πλούσια (12 ετικέτες κρασιού και χύμα από το Κτήμα Τσώλη στη Μεσσηνία, 7 μπίρας και νταφτ μπίρα, καθώς και ρακή και τσίπουρο).

Επιπλέον πληροφορίες: Ανοιχτά: Δευτέρα-Παρασκευή: 18.00-01.00, Σάββατο και Κυριακή: 13.00-01.00.

Η μικρή Βενετία,
Γ. Ολυμπίου 15, Κουκάκι,
Τηλ. 213-02.59.158.

 

Online

ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΕΠΙΣΗΣ