Οχι, δεν επιτρέπονται όλα

1' 12" χρόνος ανάγνωσης
Ακούστε το άρθρο

Οι εικόνες είναι γνωστές. Μεθυσμένοι τουρίστες, νεαρής ηλικίας, σε έξαλλη κατάσταση να χορεύουν ημίγυμνοι στον δρόμο, να ουρλιάζουν, συχνά να επιδίδονται σε όργια, να μπλέκουν σε συγκρούσεις.

Κάθε καλοκαίρι, αγόρια και κορίτσια από 18 μέχρι 20-25 χρόνων κατακλύζουν τουριστικές περιοχές της Ελλάδας με έναν και μοναδικό σκοπό: πάρτι μέχρι τελικής πτώσεως. Στο Φαληράκι, τη Χερσόνησο, τα Μάλια, τον Λαγανά, όπου γράφτηκε πρόσφατα άλλο ένα τραγικό κεφάλαιο με τη δολοφονία του 22χρονου Αμερικανού φοιτητή, ο οποίος ήρθε να ζήσει άγριες νύχτες στη Ζάκυνθο.

Το αλκοόλ στα μέρη αυτά ρέει άφθονο, ανεξέλεγκτα. Τα ρεπορτάζ κάνουν λόγο για τιμές απίστευτα χαμηλές. Μισό ευρώ το σφηνάκι, τρία ευρώ το ποτό. Τι ποιότητας αλκοόλ πίνουν οι νεαροί ξένοι επισκέπτες, παραμένει αδιευκρίνιστο. Αναρωτιέμαι: Οι υγειονομικές υπηρεσίες της κάθε περιφέρειας κάνουν ελέγχους ποιότητας των αλκοολούχων ποτών – και αν ναι, πόσο συχνά;

Η αστυνόμευση είναι ένα άλλο μεγάλο αγκάθι. Είναι ανεπαρκής. Αλλά εκτός απ’ αυτό, υπάρχει κάποιος κεντρικός σχεδιασμός, γιατί δεν είναι η πρώτη φορά που συμβαίνει μια τραγωδία σαν αυτή της Ζακύνθου.

Τα καλοκαιρινά όνειρα θα συνεχίσουν να μετατρέπονται σε εφιάλτες στους παραδείσους της Ελλάδας, για νεαρούς επισκέπτες που έρχονται στη χώρα με την πεποίθηση ότι εδώ δεν υπάρχουν όρια στη διασκέδαση. Οτι όλα επιτρέπονται, ότι μπορούν να ζήσουν λίγες μέρες διακοπών στα άκρα.

Το μήνυμα για να πιάσει σταδιακά τόπο πρέπει να είναι «όχι, δεν επιτρέπονται όλα» και να εκφραστεί απόλυτα απ’ όλες τις πλευρές, χωρίς να εξαιρούνται ούτε τα τουριστικά πρακτορεία ούτε οι τοπικές κοινωνίες.

Λάβετε μέρος στη συζήτηση 0 Εγγραφείτε για να διαβάσετε τα σχόλια ή
βρείτε τη συνδρομή που σας ταιριάζει για να σχολιάσετε.
Για να σχολιάσετε, επιλέξτε τη συνδρομή που σας ταιριάζει. Παρακαλούμε σχολιάστε με σεβασμό προς την δημοσιογραφική ομάδα και την κοινότητα της «Κ».
Σχολιάζοντας συμφωνείτε με τους όρους χρήσης.
Εγγραφή Συνδρομή