80 χρoνια πριν… 4-XI-1937

55" χρόνος ανάγνωσης
Ακούστε το άρθρο

ΟΙ ΦΡΑΝΚΙΚΟΙ ΒΟΜΒΑΡΔΙΖΟΥΝ ΣΧΟΛΕΙΟ: Λονδίνον, 3.- Τηλεγραφήματα εκ Σαλαμάνκας αναφέρουν ότι ουδέν το αξιοσημείωτον συνέβη εις τα διάφορα μέτωπα της Ισπανίας. Επαναστατικά [φρανκικά] αεροπλάνα εβομβάρδισαν την πόλιν Λερίντα. Μία των βομβών έπεσεν εις το σχολείον της πόλεως. Πολλοί μαθηταί εφονεύθησαν. Από τα ερείπια των βομβαρδισθέντων κτιρίων, ανεσύρθησαν 120 πτώματα. Οι τραυματίαι είναι πολυάριθμοι. Επαναστατικά επίσης αεροπλάνα εβομβάρδισαν τα οχυρά της Μαδρίτης.

ΣΧΟΛΗ «ΑΣΚΡΑΙΟΣ»: Θα διδάξουν: η κ. Αναγνώστου – Μπουκουβάλα Ιστορία της μουσικής, ο κ. Ν. Λούβαρις Ιστορία των κοσμοθεωριών, ο κ. Τέλλος Αγρας Κριτικήν λογοτεχνικήν, η κ. Ελλη Λαμπρίδη Εισαγωγή εις την φιλοσοφίαν, ο κ. Γ. Παλαιολόγος Περί των συγχρόνων ρευμάτων ψυχολογίας, ο κ. Καπετανάκης Περί του Στέφαν Γκεόργκε και της αποστολής του ποιητού.

ΑΔΕΛΦΟΙ ΚΑΤΕΛΑΝΟΙ: Παρ’ αστυνομικών οργάνων του 6ου αστυνομικού τμήματος Αθηνών συνελήφθη χθες την νύκτα ο κρεοπώλης Κατελάνος, διότι εν ευθυμία διατελών και κατερχόμενος της οδόν Πειραιώς επ’ αυτοκινήτου επυροβόλη εις τον αέρα. [Σημ. «Φ»: Μάλλον πρόκειται για τον Γεώργιο Κατελάνο, αρχηγό οικογενείας στην οποία περιλαμβάνονταν και κακοποιοί, οι οποίοι έλεγχαν κέντρα διασκέδασης, λέσχες, ασκούσαν σωματεμπόριο, αλλά η ισχύς τους έδυσε όταν επί κυβερνήσεως αποστατών έπαψε η πολιτική τους προστασία.]

Λάβετε μέρος στη συζήτηση 0 Εγγραφείτε για να διαβάσετε τα σχόλια ή
βρείτε τη συνδρομή που σας ταιριάζει για να σχολιάσετε.
Για να σχολιάσετε, επιλέξτε τη συνδρομή που σας ταιριάζει. Παρακαλούμε σχολιάστε με σεβασμό προς την δημοσιογραφική ομάδα και την κοινότητα της «Κ».
Σχολιάζοντας συμφωνείτε με τους όρους χρήσης.
Εγγραφή Συνδρομή