ΑΓΟΡΑ

Οι 10 καλύτερες βασιλόπιτες της Αθήνας

ΝΕΝΑ ΔΗΜΗΤΡΙΟΥ

Ασημακόπουλος. Σαν σφιχτό κέικ, με φρέσκο βούτυρο παραγωγής τους και αρωματισμένη με ξύσμα πορτοκαλιού.

Χαριλάου Τρικούπη 82, Εξάρχεια, Τ/210-36.10.092.


Nouvelle. Σαν πολίτικο τσουρέκι, στρογγυλή, με αρκετό μαχλέπι και μαστίχα, πολύ μαλακή από το μπόλικο βούτυρο και το πολύωρο ζύμωμα.

Λεωφ. Αμφιθέας 168, Παναγίτσα, Π. Φάληρο, Τ/210-98.33.096.


Rita’s Cookies. Φρέσκο βούτυρο και πολύ καλής ποιότητας αλεύρι στα χέρια της Ρίτας φτιάχνουν μια βασιλόπιτα- τσουρέκι που στολίζεται με φιλέ αμυγδάλου.

Δομοκού 40Α1, Παλαιά Κοκκινιά, Τ/210-49.12.323.


Pastry Family. Μια συνταγή 49 ετών, όσα μετράει και το κατάστημα, παλιά αθηναϊκή βασιλόπιτα τύπου κέικ με αγελαδινό βούτυρο και φιλέ αμυγδάλου ή άχνη για γαρνιτούρα.

Ριζάρη 19, Παγκράτι, Τ/210-72.10.987.


Τάκης. Πολίτικη βασιλόπιτα, σαν γλυκό ψωμί, πιο βουτυρένιο και αρκετά αφράτο, μοσχοβολάει ανατολίτικα αρώματα.

Μισαραλιώτου 14, Ακρόπολη, Τ/210-92.30.052.


Λυκαβηττός. Σαν κέικ με αρώματα βανίλιας και πορτοκαλιού, πασπαλισμένη με άχνη.

Δεινοκράτους 59, Κολωνάκι, Τ/210-72.11.348.


Ρίο. Από το 1981 η ίδια συνταγή, πολίτικης προέλευσης. Επαρκέστατα τα αρώματά της, μοσχοβολάει μαστίχα, στολίζεται με σουσάμι.

Πρωτέως 4, Παλαιό Φάληρο, Τ/210-98.31.892.


Φύσις. Κέικ φτιαγμένο με βιολογικό αλεύρι, ακατέργαστη ζάχαρη, καρύδια και πορτοκάλι.

Λ. Μεσογείων 450, Αγία Παρασκευή, Τ/210-60.90.740, Λ. Κηφισίας 98, Μαρούσι, Τ/211-40.69.267.


Lido. Τσουρέκι, το πασίγνωστο στην Αθήνα, με υπέροχες ίνες και μακρά επίγευση των αρωματικών και μυριστικών του.

Χρεμωνίδου 35, Παγκράτι, Τ/210-75.16.898.


Paul. Γαλλική συνταγή, βουτυρένια σφολιάτα που περιέχει κρέμα αμυγδάλου. Υπάρχει και εκδοχή με γέμιση μήλου.

Πανεπιστημίου 10, Σύνταγμα, Τ/210-36.36.962, Λεβίδου 4, Κηφισιά, Τ/210-80.84.288.

AddThis Sharing Buttons

 

Online

ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΕΠΙΣΗΣ