80 χρoνια πριν… 18-I-1938

56" χρόνος ανάγνωσης
Ακούστε το άρθρο

Η ΜΕΓΑΛΗ ΧΙΜΑΙΡΑ: Βερολίνον, 17.- Κατά τους καλώς πληροφορημένους κύκλους, αι διπλωματικαί συνομιλίαι του Καγκελλαρίου Χίτλερ μετά του Πολωνού υπουργού των Εξωτερικών κ. Μπεκ (φωτογραφία) ως και του υπουργού των Εξωτερικών Φον Νώυρατ έσχον αποτελέσματα άκρως ικανοποιητικά διά τα δύο κράτη. Εξηκριβώθη ότι δεν υφίσταται πλέον γερμανικόν και πολωνικόν πρόβλημα δυνάμενον να θίξη τας σχέσεις καλής γειτονίας μεταξύ των δύο κρατών. Το γεγονός ότι ο κ. Μπεκ παρέμεινεν επί τρεις ημέρας εις το Βερολίνον ενισχύει την εντύπωσιν ταύτην των πολιτικών κύκλων.

Η ΜΕΓΑΛΗ ΧΙΜΑΙΡΑ ΙΙ: Βερολίνον, 17.- Ο καγκελλάριος Χίτλερ εδέχθη την μεσημβρίαν εις το μέγαρον της καγκελλαρίας τον πρωθυπουργόν και υπουργόν Εξωτερικών της Γιουγκοσλαυΐας κ. Σταγιαντίνοβιτς. Λόχος της φρουράς του Βερολίνου απέδωσε τας τιμάς ενώ μέγα πλήθος εζητωκραύγασεν υπέρ της Γερμανίας και της Γιουγκοσλαυΐας. […] Η επίσκεψίς του παρά τω Χίτλερ επέτρεψε ειλικρινή ανταλλαγήν γνωμών επί των ζητημάτων των αφορώντων τας δύο χώρας και των γενικών τοιούτων. Αι συνομιλίαι διεξήχθησαν εις ατμόσφαιραν ειλικρινούς φιλίας και πλήρους κατανοήσεως. Εκατέρωθεν εξεφράσθη η στερρά θέλησις της αναπτύξεως των γερμανο-γιουγκοσλαυϊκών σχέσεων.

ΠΕΡΙ ΣΠΕΓΚΛΕΡ: Σήμερον εις τον «Ασκραίον» θα ομιλήση ο κ. Ντίμης Αποστολόπουλος με θέμα: «Ο Σπέγκλερ και η μορφολογία της τέχνης».

Λάβετε μέρος στη συζήτηση 0 Εγγραφείτε για να διαβάσετε τα σχόλια ή
βρείτε τη συνδρομή που σας ταιριάζει για να σχολιάσετε.
Για να σχολιάσετε, επιλέξτε τη συνδρομή που σας ταιριάζει. Παρακαλούμε σχολιάστε με σεβασμό προς την δημοσιογραφική ομάδα και την κοινότητα της «Κ».
Σχολιάζοντας συμφωνείτε με τους όρους χρήσης.
Εγγραφή Συνδρομή