Σπουδαία διεθνής διάκριση στο Παρίσι, για τον Σύλλογο «Ελπίδα» και τη Μαριάννα Βαρδινογιάννη

Σπουδαία διεθνής διάκριση στο Παρίσι, για τον Σύλλογο «Ελπίδα» και τη Μαριάννα Βαρδινογιάννη

1' 29" χρόνος ανάγνωσης
Ακούστε το άρθρο

Μια σπουδαία διεθνής διάκριση για τον Σύλλογο «Ελπίδα» ήρθε να αναδείξει σε παγκόσμιο επίπεδο το πολυετές και πολυεπίπεδο έργο που έχει προσφέρει στη χώρα μας ο φορέας, με χίλιες κερδισμένες ζωές παιδιών σε τρεις δεκαετίες δράσης. Πριν από μερικές ημέρες πραγματοποιήθηκε στα Ανάκτορα των Βερσαλλιών ο εορτασμός της 18ης επετείου της Χάρτας των Παρισίων κατά του καρκίνου. Στην εκδήλωση, υπό την αιγίδα της UNESCO, έγινε απονομή βραβείων σε προσωπικότητες και οργανισμούς οι οποίοι ενισχύουν την έρευνα για την καταπολέμηση της νόσου και στηρίζουν τις νοσηλευτικές και κοινωνικές υποδομές για τη βελτίωση των συνθηκών ζωής των ασθενών.

Οικοδεσπότης της βραδιάς ήταν ο ιδρυτής και πρόεδρος του Διεθνούς Ινστιτούτου Ογκολογίας των Παρισίων (L’ Institut International de Cancerologie de Paris), καθηγητής David Khayat, πρωτεργάτης της Χάρτας των Παρισίων, o άνθρωπος που ηγείται της παγκόσμιας εκστρατείας ενάντια στον καρκίνο. Παρέδωσε στην κ. Μαριάννα Βαρδινογιάννη ειδικό βραβείο και μια επιταγή ύψους 50.000 ευρώ, δωρεά του Γαλλικού Ινστιτούτου για τη στήριξη του ελληνικού συλλόγου. Η «Ελπίδα» όχι μόνο δημιούργησε την υποδομή για να μπορούν ανήλικοι και έφηβοι πάσχοντες να δίνουν τη μάχη για τη ζωή τους στην Ογκολογική Μονάδα χωρίς μετάβαση στο εξωτερικό. Φρόντισε για τη στέγαση των οικογενειών τους στον ξενώνα, ενώ ευαισθητοποίησε την ελληνική κοινή γνώμη για την τράπεζα εθελοντών δοτών του μυελού των οστών.

Στην εισαγωγική ομιλία του, παρουσία σημαντικών προσωπικοτήτων, ο καθηγητής Khayat υπογράμμισε: «Βραβεύουμε μια εξαιρετική γυναίκα. Χάρις στις δεσμεύσεις της, οικονομικές και προσωπικές, άλλαξε την τύχη πάρα πολλών παιδιών με λευχαιμία. Επισκέφθηκα το νοσοκομείο το οποίο έχτισε με δικά της μέσα και είναι το μοναδικό κέντρο μεταμόσχευσης μυελού των οστών για παιδιά στην Ελλάδα. Μοναδική τύχη για τα Ελληνόπουλα που έχουν ανάγκη από μεταμόσχευση.Την ευχαριστούμε θερμά!». Η κ. Μαριάννα Βαρδινογιάννη παρέλαβε συγκινημένη το βραβείο της και υπογράμμισε πως θα συνεχίσει τον αγώνα με όλες τις δυνάμεις της.

Λάβετε μέρος στη συζήτηση 0 Εγγραφείτε για να διαβάσετε τα σχόλια ή
βρείτε τη συνδρομή που σας ταιριάζει για να σχολιάσετε.
Για να σχολιάσετε, επιλέξτε τη συνδρομή που σας ταιριάζει. Παρακαλούμε σχολιάστε με σεβασμό προς την δημοσιογραφική ομάδα και την κοινότητα της «Κ».
Σχολιάζοντας συμφωνείτε με τους όρους χρήσης.
Εγγραφή Συνδρομή