«Καθημερινές Συναντήσεις»: με μεγάλη επιτυχία έγινε η εκδήλωση για το επιχειρείν

«Καθημερινές Συναντήσεις»: με μεγάλη επιτυχία έγινε η εκδήλωση για το επιχειρείν

2' 16" χρόνος ανάγνωσης
Ακούστε το άρθρο

Και όμως, υπάρχει ελπίδα. Με πραγματισμό, σωστή αίσθηση και αξιοποίηση των συγκριτικών πλεονεκτημάτων μας καθώς και κατανόηση των συνθηκών μέσα στις οποίες λειτουργεί η νέα ψηφιακή τεχνολογία. Αυτό ήταν το αισιόδοξο μήνυμα που «εξέπεμψαν» οι προχθεσινές «Καθημερινές Συναντήσεις», οι οποίες πραγματοποιήθηκαν στο αμφιθέατρο του Μουσείου Κυκλαδικής Τέχνης με τίτλο «Επιχειρηματικότητα: Ελληνικές ιστορίες με διεθνή διάσταση». Πρόκειται για τη δεύτερη κατά σειράν εκδήλωση που διοργανώνει η «Κ», με στόχο να θίξει σημαντικά θέματα και ταυτόχρονα να έρθει σε επαφή με το αναγνωστικό της κοινό, λίγο πριν από την εμβληματική επέτειο των 100 χρόνων της τo 2019. Περίπου 180 άτομα παρακολούθησαν τη συζήτηση, παρά το γεγονός ότι το αθηναϊκό κέντρο ήταν κλειστό το μεγαλύτερο μέρος του απογεύματος, εξαιτίας μιας προγραμματισμένης συγκέντρωσης του ΚΚΕ στο Σύνταγμα. (Μέσα στις ιαχές εναντίον του κεφαλαίου, η ψύχραιμη ανάλυση για τη δύναμη του επιχειρείν βρήκε και αυτή ανταπόκριση).

Ανθρωποι κάθε ηλικίας, με τους νέους να δίνουν το «παρών», γέμισαν ασφυκτικά την αίθουσα του 5ου ορόφου καθώς και μια βοηθητική στην οποία γινόταν προβολή της συζήτησης, ενώ ορισμένοι επέλεξαν να παρακολουθήσουν livestreaming από την ιστοσελίδα της «Κ». Τον ρόλο του συντονιστή είχε ο Γιάννης Παλαιολόγος και στο πάνελ συμμετείχαν ο Νίκος Μωραϊτάκης διευθύνων σύμβουλος της Workable, ο Αιμίλιος Χαλαμανδάρης διευθύνων σύμβουλος της Innoetics, ο Παναγής Βουρλούμης πρώην πρόεδρος και διευθύνων σύμβουλος του ΟΤΕ (με καίριο ρόλο παλαιότερα στην Alpha Finance της Alpha Bank) και η Κωνστάντζα Σμπώκου-Κωνσταντακοπούλου διευθύνουσα σύμβουλος της Sbokos Hotel Group, πρόεδρος Δ.Σ. της Endeavor Greece. Εκτός από τους επιτυχημένους, ήταν και οι εκκολαπτόμενοι: στην πρώτη σειρά κάθισαν οι τέσσερις νεαροί νικητές του φοιτητικού διαγωνισμού που είχε προκηρύξει η «Κ» πριν από λίγο καιρό σε συνεργασία με έξι ανώτατα εκπαιδευτικά ιδρύματα.

«Καθημερινές Συναντήσεις»: με μεγάλη επιτυχία έγινε η εκδήλωση για το επιχειρείν-1

Οι νικητές του φοιτητικού διαγωνισμού της «Κ» (από αριστερά προς δεξιά): Σοφία Τσαρούχα (ΟΠΑ), Βάσω Χαλαζιά (Πανεπιστήμιο Αθηνών), Χρήστος Κουφοκώτσιος (ΠΑΜΑΚ) και Βασίλης Σαζακλίδης (ΑΠΘ).

Με καυστικό χιούμορ αλλά και προσγειωμένη προσέγγιση, ο Νίκος Μωραϊτάκης υπογράμμισε ότι το brain drain δεν είναι τόσο μεγάλο πρόβλημα όσο το ότι η Ελλάδα θα πρέπει να έχει φτιάξει το οικονομικό της περιβάλλον για να προσφέρει μια δεύτερη ευκαιρία στους νέους όταν εκείνοι αποφασίσουν να επιστρέψουν, πιο πλούσιοι σε εμπειρίες. Η Κωνστάντζα Σμπώκου, μιλώντας για τον ισχυρό πυλώνα του τουρισμού, ήταν πιο θετική για το τι μπορούν να κάνουν η χώρα μας και οι νέοι που αποφασίζουν να επιχειρήσουν στον τομέα αυτό. Εξίσου αισιόδοξη ήταν και για την Endeavor, αποστολή της οποίας είναι η στήριξη δυναμικά αναπτυσσόμενων επιχειρηματιών με διεθνείς βλέψεις.

Ο Αιμίλιος Χαλαμανδάρης μίλησε για το όφελος της εξωστρέφειας και πώς μια ερευνητική ομάδα χάρις σε μια τεχνολογική εφεύρεση κίνησε το ενδιαφέρον τεχνολογικών κολοσσών. Ο Νέστορας της παρέας, Παναγής Βουρλούμης, τόνισε πως η εποχή της κρίσης ευνοεί τους Ελληνες που θέλουν με την βάση τους εδώ να ανοίξουν τα φτερά τους πέρα από τα σύνορα.

Λάβετε μέρος στη συζήτηση 0 Εγγραφείτε για να διαβάσετε τα σχόλια ή
βρείτε τη συνδρομή που σας ταιριάζει για να σχολιάσετε.
Για να σχολιάσετε, επιλέξτε τη συνδρομή που σας ταιριάζει. Παρακαλούμε σχολιάστε με σεβασμό προς την δημοσιογραφική ομάδα και την κοινότητα της «Κ».
Σχολιάζοντας συμφωνείτε με τους όρους χρήσης.
Εγγραφή Συνδρομή