Η «Θεατροπαρέα» μάς λέει Bonasera για έξι μαγιάτικες βραδιές

Η «Θεατροπαρέα» μάς λέει Bonasera για έξι μαγιάτικες βραδιές

1' 44" χρόνος ανάγνωσης
Ακούστε το άρθρο

Με δέκα χρόνια ζωής αι πολλές δημοφιλείς παραστάσεις στο ενεργητικό της, η «Θεατροπαρέα» είναι ένα από τα πιο επιτυχημένα αθηναϊκά πειράματα. Ξεκίνησε το 2008, όταν μια συντροφιά φίλων, που αγαπούσαν το θέατρο αλλά δεν είχαν ποτέ επαγγελματική σχέση με το σανίδι, αποφάσισε να ανεβάσει ένα έργο με δικά της έξοδα, προσφέροντας τα έσοδα για σκοπούς φιλανθρωπικούς.

Εκτοτε οικονομολόγοι, νομικοί, εφοπλιστές, έμποροι, βιομήχανοι, καθηγητές ανεβαίνουν στη σκηνή. Γίνονται για λίγο πρωταγωνιστές σε μια προσπάθεια που ξεκινά από αυτή τη χούφτα ανθρώπων αλλά έχει ευεργετικές συνέπειες –ψυχικές και οικονομικές– για πολλούς άλλους. Διότι δεν είναι μόνον το αξιόλογο ποσό που συγκεντρώνουν κάθε φορά όσο το παράδειγμά που δίνουν, το μεράκι και η αφοσίωση. Κυρίως, το γέλιο που προσφέρουν, καθώς τα περισσότερα έργα που ανεβαίνουν είναι κωμωδίες σε στυλ επιθεώρησης.

Για έξι μαγιάτικες βραδιές (10, 11, 12, 14, 15 στις 9 μ.μ. και 13 στις 7.30 μ.μ.) 25 μέλη της «Θεατροπαρέας» θα μας καλησπερίζουν στο θέατρο του ACS στο Χαλάνδρι, λέγοντας «Bonasera – Bonasera» ή αλλιώς «Ολα του γάμου δύσκολα» της Α. Κασκαρέλη.

Τη σκηνοθεσία έχει επωμιστεί ο Γιώργος Οικονόμου, όπως άλλωστε και πέρυσι το καλοκαίρι στην παράσταση του ανέβηκε με τρομερή επιτυχία στο θέατρο «Απόλλων» της Ερμούπολης.

Το εισιτήριο κοστίζει 25 ευρώ και μετά το πέρας των παραστάσεων δίδεται μια μικρή δεξίωση στο φουαγιέ του θεάτρου.

Το πιο συγκινητικό στοιχείο του εγχειρήματος είναι ότι οι αρχικοί συντελεστές είναι παρόντες, αλλά με τα χρόνια «στρατολόγησαν» και νέους υποστηρικτές που γίνονται θεατρίνοι χάριν της φιλανθρωπίας. Και λίγο να ντρέπονται, ο κοσμηματοπώλης Αντώνης Βουράκης –που κερδίζει το χειροκρότημα με το που βγαίνει στη σκηνή– γίνεται ο καλύτερος θιασάρχης που θα τους βάλει στο νόημα.

Το έργο «Ολα του γάμου δύσκολα» μας μεταφέρει σε μια εποχή που μοιάζει με τη δική μας. Οι ήρωες είναι εγκλωβισμένοι σε έναν αγώνα επιβίωσης και δυσαρεστημένοι από τη ζωή τους. Αδυνατούν να διακρίνουν πως είναι στο χέρι τους να κάνουν μια θετική αλλαγή. Στην εξέλιξη της πλοκής υπάρχουν, βέβαια, ανατροπές, ενώ στο τέλος έρχεται η υπέρβαση.

Η στήλη θα παρακολουθήσει την παράσταση του θιάσου και θα επανέλθει με ρεπορτάζ. Για να κάνετε κρατήσεις εισιτηρίων, καλέστε στο τηλέφωνο 6977662801.

Λάβετε μέρος στη συζήτηση 0 Εγγραφείτε για να διαβάσετε τα σχόλια ή
βρείτε τη συνδρομή που σας ταιριάζει για να σχολιάσετε.
Για να σχολιάσετε, επιλέξτε τη συνδρομή που σας ταιριάζει. Παρακαλούμε σχολιάστε με σεβασμό προς την δημοσιογραφική ομάδα και την κοινότητα της «Κ».
Σχολιάζοντας συμφωνείτε με τους όρους χρήσης.
Εγγραφή Συνδρομή