Πίνοντας πράσινο τσάι με τη Μαρίνα Καρέλλα στη θέα της Ακρόπολης

Πίνοντας πράσινο τσάι με τη Μαρίνα Καρέλλα στη θέα της Ακρόπολης

2' 7" χρόνος ανάγνωσης
Ακούστε το άρθρο

«Εχουμε ένα πολύ μικρό διαμέρισμα στην Αθήνα. Σας περιμένω». Η Μαρίνα Καρέλλα δέχθηκε ευγενώς να με δει από κοντά. Η διεύθυνσή της μου έκανε εντύπωση. Στην καρδιά της πόλης, ένα λιλιπούτειο ρετιρέ πάνω από βιοτεχνίες. Αφού παρέκαμψα τόπια με υφάσματα στην είσοδο της πολυκατοικίας, το ασανσέρ σταμάτησε στον σωστό όροφο. Ο πρίγκιπας Μιχαήλ, ευθυτενής και κομψός, άνοιξε την πόρτα, χαμογέλασε και μου είπε: «Θα ψάχνετε τη σύζυγό μου. Καταφθάνει». Zεστοί, προσηνείς με υποδέχθηκαν με φόντο την ωραία θέα στην Ακρόπολη, σε ένα σπίτι που διαθέτει μόνον τα βασικά. Και όσο περίμενα την οικοδέσποινα να μου φτιάξει ένα ωραίο πράσινο τσάι, σκεφτόμουν ότι οι δικοί μας «ευγενείς» είναι πολύ πιο ανθρώπινοι σε σχέση με όσους υφίστανται τις αγκυλώσεις του πρωτοκόλλου ξένων οίκων.

«Ξέρετε πώς έγινα καλλιτέχνης; Πάντα ζωγράφιζα, από παιδί. Μια ημέρα, όταν πια είχα φτάσει στην εφηβεία, ο αδελφός μου έδειξε τα σχέδιά μου στον Γιάννη Τσαρούχη», λέει η Μαρίνα Καρέλλα. «Στον καλλιτέχνη αυτόν χρωστάω πολλά, ήταν κατά κάποιον τρόπο εκείνος που με καθοδήγησε στην αρχή. Μου έδωσε την πρώτη επιβεβαίωση ότι θα μπορούσα να συνεχίσω. Οταν παντρεύτηκα στα 24 μου είχα ήδη ένα επάγγελμα, είχα κάνει ήδη σκηνικά για παραστάσεις. Ετσι, λοιπόν, όσο και αν άλλαξαν οι συνθήκες της ζωής μου, είχα πάντα τη δουλειά μου. Σε αυτή την κλίση μου βρήκα τη συμπαράσταση του συζύγου μου, που ξεκινούσε και εκείνος να γράφει την ίδια εποχή. Είναι ένας άνθρωπος δημιουργικός, ανήσυχος, γεμάτος ιδέες. Χαίρομαι απίστευτα όταν γίνομαι πρώτος αναγνώστης των βιβλίων του και εκείνος είναι πρώτος θεατής των έργων μου. Νομίζω ότι εγώ είμαι πάντα πολύ αυστηρή στην κριτική μου. Εκείνος θα είναι πιο μαλακός μαζί μου, αλλά καταλαβαίνω πότε θεωρεί κάτι καλό».

«Το πιο σημαντικό για να συνεχίσεις να αγαπάς μια δουλειά σε όλη σου τη ζωή, είναι να ξέρεις ότι σου επιφυλάσσει εκπλήξεις. Για να συμβεί αυτό, πρέπει να φροντίζεις να εξελίσσεσαι και να προχωράς. Μια εμπορικά επιτυχημένη σειρά που επαναλαμβάνεται συνεχώς δεν σε πηγαίνει ποτέ πολύ μακριά…», συμπληρώνει, δείχνοντάς μου μια μονογραφία με πολλές ενότητες της πορείας της. Τον προσεχή Οκτώβριο θα κάνει μια μεγάλη έκθεση στο Παρίσι, στην γκαλερί du Passage του Πιερ Πασμπόν, με έργα από τη δεκαετία του ’70 και μετά που εστιάζουν στις τρεις διαστάσεις. Παραμένει λεπτή και όμορφη, έχει ακόμα μια ενέργεια νεανική και φρέσκια: «Ξέρετε ποιο είναι το μυστικό για να μη γερνά κανείς; Να έχει μπροστά του συνεχώς σχέδια, να πασχίζει για κάτι στο άμεσο μέλλον. Και να διαθέτει πρόνοια να σταματά κάτι προτού αυτό φτάσει σε κορεσμό». Με αυτά τα σοφά λόγια, αποχαιρετιστήκαμε και ανανεώσαμε το ραντεβού μας για τα εγκαίνιά της.

Λάβετε μέρος στη συζήτηση 0 Εγγραφείτε για να διαβάσετε τα σχόλια ή
βρείτε τη συνδρομή που σας ταιριάζει για να σχολιάσετε.
Για να σχολιάσετε, επιλέξτε τη συνδρομή που σας ταιριάζει. Παρακαλούμε σχολιάστε με σεβασμό προς την δημοσιογραφική ομάδα και την κοινότητα της «Κ».
Σχολιάζοντας συμφωνείτε με τους όρους χρήσης.
Εγγραφή Συνδρομή