ΕΛΛΑΔΑ

Η «Ελπίδα» μας προσκαλεί στο «Χρονικό της Αλώσεως» στο ΚΠΙΣΝ

ΜΑΡΓΑΡΙΤΑ ΠΟΥΡΝΑΡΑ

Η Μαριάννα Βαρδινογιάννη με τη Νάνα Μούσχουρη, που στηρίζει την «Ελπίδα» από το 1990.

ΕΤΙΚΕΤΕΣ: ΑΘΗΝΑΪΚΑ PLUS

Η δράση της «Ελπίδας», του Συλλόγου Φίλων Παιδιών με Καρκίνο, ξεκινά το 1990. Μέσα σε αυτά τα 28 χρόνια έχουν γίνει κυριολεκτικά θαύματα. Εχουν σωθεί παιδικές ζωές με θεραπείες που παλαιότερα γίνονταν μόνον στο εξωτερικό, ενώ τώρα πραγματοποιούνται στην πατρίδα μας. Οι συγγενείς των παιδιών που νόσησαν, έχουν καταφέρει να τους συμπαρασταθούν στον δυσκολότερο αγώνα, διαμένοντας στον ειδικό ξενώνα. Το σπουδαιότερο: η κοινή γνώμη έχει ευαισθητοποιηθεί για το θέμα του παιδικού καρκίνου και της δημιουργίας Τράπεζας Εθελοντών Δοτών Μυελού των Οστών, μια υπόθεση τεράστιας σημασίας για τους μικρούς ασθενείς.

Την ερχόμενη Τρίτη, ημέρα σημαδιακή για τη Ρωμιοσύνη, η «Ελπίδα» μάς προσκαλεί όλους σε μια μοναδική εκδήλωση, της οποίας τα έσοδα θα ενισχύσουν τους σκοπούς της. Παρουσιάζει το ορατόριο του Γιώργου Χατζηνάσιου, «Το Χρονικό της Αλώσεως», στην Αίθουσα Σταύρος Νιάρχος της Εθνικής Λυρικής Σκηνής του ΚΠΙΣΝ, με τη συνοδεία της Φιλαρμόνιας Ορχήστρας Αθηνών, υπό τη διεύθυνση του Νίκου Μαλιάρα.

Η εκδήλωση τελεί υπό την αιγίδα του Προέδρου της Δημοκρατίας, κ. Προκοπίου Παυλοπούλου. Είναι η πρώτη φορά που έχουμε την ευκαιρία να δούμε στην Αθήνα αυτό το εγχείρημα, που έχει παρουσιαστεί παλαιότερα στη Θεσσαλονίκη και τον Μυστρά. Ο Χατζηνάσιος που μελοποίησε το χρονογράφημα του Γεωργίου Φραντζή για την Αλωση της Πόλης, μας μεταφέρει νοερά στα κοσμοϊστορικά γεγονότα της Κωνσταντινούπολης. Ο Γρηγόρης Βαλτινός έχει επωμισθεί τη σκηνοθεσία και πρωταγωνιστεί στον ρόλο του Κωνσταντίνου Παλαιολόγου, ενώ ο τενόρος Γιάννης Χριστόπουλος ερμηνεύει τον ρόλο του Μωάμεθ.

Ο Γιώργος Μιχαλακόπουλος έχει τον ρόλο του ιστοριογράφου αφηγητή Φραντζή. Οι τροβαδούροι Χρήστος Τσιαμούλης και Στέφανος Δορμπαράκης περιγράφουν τις τελευταίες στιγμές της Πόλης. Συμμετέχει η Μικτή Χορωδία του Τμήματος Μουσικών Σπουδών του Πανεπιστημίου Αθηνών και η χορωδία της ΔΕΗ-ΔΕΔΔΗΕ. Η αγορά εισιτηρίων γίνεται μέσω του viva.gr.

Ομως η ενίσχυση της «Ελπίδας» θα γίνει και στη συναυλία της Νάνας Μούσχουρη, η οποία είναι σταθερή συμπαραστάτρια του Συλλόγου από το 1990. Μέρος των εσόδων από τη μεγάλη εμφάνισή της στο Ηρώδειο στις 5 Ιουλίου θα διατεθεί υπέρ του αγώνα σωτηρίας των άρρωστων παιδιών, όπως ανακοίνωσε η ίδια πριν από λίγο καιρό.

Η Ελληνίδα που κατέκτησε τον κόσμο με τη φωνή, το ήθος και την προσωπικότητά της, επιστρέφει στα πάτρια ύστερα από μια διεθνή περιοδεία για μια σπουδαία βραδιά, με τα τραγούδια του Νίκου Γκάτσου και του Μάνου Χατζιδάκι και άλλες αξέχαστες επιτυχίες της.

Έντυπη

ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΕΠΙΣΗΣ