Απεριτίφ, όπως λέμε ορεκτικό!

Απεριτίφ, όπως λέμε ορεκτικό!

1' 41" χρόνος ανάγνωσης
Ακούστε το άρθρο

O ήλιος είχε μαλακώσει, ο αέρας είχε πέσει λίγο, τα αιωνόβια ελαιόδεντρα ασήμιζαν στις χρυσοκόκκινες ακτίνες της δύσης, τα χρώματα ζωντάνευαν παράξενα και γοητευτικά.

Ώρα για απεριτίφ, δήλωσε αποφασιστικά η καλή μου φίλη Κατερίνα Ζουμπούλη, της κηφισιώτικης κάβας Vinifera.

Πρέπει να ομολογήσω πως η ώρα του απεριτίφ, ειδικά το καλοκαίρι στις διακοπές, είναι η καλύτερη ώρα της ημέρας. Έχεις πίσω σου τις όμορφες στιγμές της ημέρας και λίγη από την αλμύρα της θάλασσας στο βλέμμα και μπροστά σου τη νύχτα που έρχεται με τις δικές της ομορφιές.

Βάλτε αυτή την ώρα στην καθημερινότητά σας! Χαλαρώστε, ακούστε μουσική και απολαύστε ένα ποτό!

Τι ποτό; Ό,τι σας αρέσει! Κλασικά τζιν τόνικ, μαργαρίτες, dry martini βεβαίως βεβαίως, Campari με σόδα και ροζ γκρέιπ φρουτ, ξηρά λευκά και ροζέ κρασιά, και φυσικά…. φυσαλίδες! Σαμπάνιες και αφρώδη κρασιά ξηρά ή ημίξηρα (demi sec) δίπλα σε πιατέλες με δροσερές φέτες ροδάκινων και πράσινων μήλων με ένα πιπεράτο άγγιγμα και τη γλύκα μιας μικρής μαρμελάδας ντομάτας-λεμονιού με συνταγή του καλού μου Στέλιου Παρλιάρου.

Φυσαλίδες, χρώματα από τα φρούτα  και ξαφνικά το σκηνικό αλλάζει κι είμαστε οι πρωταγωνιστές στη δική μας προσωπική και μοναδική σαπουνόπερα…

Οι προτάσεις μου

Κοκτέιλ σαμπάνιας 

∨ Ανακατεύουμε πολύ καλά 20 ml London dry gin και 15 ml  σιρόπι  Elderflower.

∨ Βάζουμε το μείγμα σε ένα ψηλόλιγνο ποτήρι και το απογεμίζουμε με λευκή ξηρή σαμπάνια, ή με ένα καλό λευκό και ξηρό αφρώδες. 

∨ Προσθέτουμε 5 ml λικέρ φραμπουάζ.

∨ Ανακατεύουμε προσεκτικά με αναδευτήρα όλα τα ποτά μέσα στο ποτήρι και σερβίρουμε πριν πέσει ο αφρός.

Aperol spritz

∨ Σε ένα μεγάλο κολονάτο ποτήρι του κόκκινου κρασιού βάζουμε παγάκια και μια φέτα πορτοκάλι.

∨ Προσθέτουμε 3 μεζούρες αφρώδες ξηρό λευκό κρασί κατά προτίμηση ιταλικό Prosecco και 2 μεζούρες Aperol.

∨ Τέλος προσθέτουμε ελάχιστη σόδα και σερβίρουμε αμέσως.

Τhe Classic Gimlet

∨ Βάζουμε στο σέικερ άφθονο πάγο, 2 μεζούρες London dry gin και ¾ μεζούρας σιρόπι λάιμ (σε μπουκάλια στις κάβες και τα σούπερ μάρκετ).

∨ Χτυπάμε καλά.

∨ Σουρώνουμε σε παγωμένο ποτήρι του μαρτίνι.

∨ Στολίζουμε με μια κορδέλα από φλούδα λάιμ.

Λάβετε μέρος στη συζήτηση 0 Εγγραφείτε για να διαβάσετε τα σχόλια ή
βρείτε τη συνδρομή που σας ταιριάζει για να σχολιάσετε.
Για να σχολιάσετε, επιλέξτε τη συνδρομή που σας ταιριάζει. Παρακαλούμε σχολιάστε με σεβασμό προς την δημοσιογραφική ομάδα και την κοινότητα της «Κ».
Σχολιάζοντας συμφωνείτε με τους όρους χρήσης.
Εγγραφή Συνδρομή