ΕΡΤ, όλο και χειρότερα

1' 34" χρόνος ανάγνωσης
Ακούστε το άρθρο

Ενα είναι σίγουρο: Tην αποκλειστική ευθύνη για την εικόνα διάλυσης που παρουσιάζει η ΕΡΤ έχει η κυβέρνηση. Υπογράφει ένα από τα πιο κακοπαιγμένα σίριαλ στην ιστορία της δημόσιας τηλεόρασης. Oι πρωταγωνιστές, μέλη του Δ.Σ., ανταλλάσσουν βαρύτατες κατηγορίες, αφήνουν υπαινιγμούς ο ένας για τον άλλον, αλληλοδιαψεύδονται, πετάνε το μπαλάκι των ευθυνών και της έλλειψης οράματος και σχεδίου.

Ολο το τελευταίο διάστημα, παρακολουθούμε παραιτήσεις, αποπομπές, φανερές και υπόγειες συγκρούσεις εξουσίας. Η μια κρίση διαδέχεται την άλλη, το κλίμα γίνεται όλο και πιο τοξικό, ενδεικτικό του διχασμού που είναι εις βάρος της ΕΡΤ, η οποία φαίνεται πιο παραδομένη σε βυζαντινισμούς απ’ ό,τι υπήρξε στην ιστορία της μέχρι σήμερα.

Αυτή τη φορά η σφοδρή σύγκρουση ανάμεσα στον διευθύνοντα σύμβουλο Βασίλη Κωστόπουλο και στον αναπληρωτή διευθύνοντα Γιώργο Θαλασσινό ξεκίνησε με αφορμή τη διαδικασία επιλογής γενικού διευθυντή Ραδιοφωνίας. «Ο Β. Κωστόπουλος δεν εξηγεί με βάση ποια κριτήρια και με ποια διαδικασία αποφάσισε να κηρύξει άγονη τη διαδικασία προκήρυξης της θέσης του γενικού διευθυντή Ραδιοφωνίας, ώστε να καταλήξει να αυτοπροταθεί για τη θέση.

Λίγες οι 10 υποψηφιότητες; Ελειψαν τα πτυχία; Η εμπειρία; Οχι βέβαια. Ο εκλεκτός του δεν διέθετε τα τυπικά προσόντα. Οπότε θα διοριστεί διά της πλαγίας», γράφει στην ανακοίνωση που εξέδωσε ο Γ. Θαλασσινός, που κάνει επίσης λόγο για έωλες διαδικασίες, εξοστρακισμούς ικανών στελεχών, αδράνεια και απαξίωση της ΕΡΤ. Η απάντηση ήρθε από το γραφείο Τύπου της ΕΡΤ και, μεταξύ άλλων, αναφέρει ότι «το πρόβλημα προέκυψε από την επίμονη άρνηση μέλους του Δ.Σ. να λάβει μια ξεκάθαρη και υπεύθυνη θέση για την επίλυσή του». Σημειώνεται, επίσης, ότι «οι υπόλοιποι ισχυρισμοί του κ. Γιώργου Θαλασσινού που αφορούν ζητήματα λειτουργίας της ΕΡΤ είναι γνωστοί και τον εκθέτουν σοβαρά».

Κανείς δεν ενδιαφέρεται να ξεδιαλύνει το κουβάρι, να βγάλει άκρη με αυτό το χάλι, να πάρει θέση στο διαρκές «ξεκατίνιασμα» των στελεχών στο Ραδιομέγαρο. Αυτό που θα συμβεί είναι ότι σύντομα όσοι έχουν μείνει να υποστηρίζουν την ΕΡΤ θα της γυρίσουν την πλάτη.

Λάβετε μέρος στη συζήτηση 0 Εγγραφείτε για να διαβάσετε τα σχόλια ή
βρείτε τη συνδρομή που σας ταιριάζει για να σχολιάσετε.
Για να σχολιάσετε, επιλέξτε τη συνδρομή που σας ταιριάζει. Παρακαλούμε σχολιάστε με σεβασμό προς την δημοσιογραφική ομάδα και την κοινότητα της «Κ».
Σχολιάζοντας συμφωνείτε με τους όρους χρήσης.
Εγγραφή Συνδρομή