Σε μια σοβαρή χώρα…

2' 15" χρόνος ανάγνωσης
Ακούστε το άρθρο

Το χθεσινό ρεπορτάζ της «Κ» λέει ότι «το τέλος της συγκυβέρνησης, στην περίπτωση που η συμφωνία των Πρεσπών έρθει στην ελληνική Βουλή, προανήγγειλε εκ νέου ο υπουργός Αμυνας Πάνος Καμμένος».

Μάλιστα. Εσείς τον πιστεύετε; Εγώ, πάλι, όχι. Από τον Ιανουάριο του 2015, ο αρχηγός των ΑΝΕΛ είχε πολλές, κραυγαλέες αφορμές για να αποσύρει τη στήριξή του στον ΣΥΡΙΖΑ, με πρώτες και καλύτερες τις ψηφοφορίες για τα μνημόνια που υπέγραψαν από κοινού οι ΣΥΡΙΖΑΝΕΛ («στα τέσσερα!» όπως ειρωνευόταν ο κ. Αδωνις Γεωργιάδης κατά τη διάρκεια της διαδικασίας, πληρώνοντας με το ίδιο νόμισμα τη σχετική ειρωνική δήλωση του κ. Καμμένου όταν ο τελευταίος ήταν στην αντιπολίτευση).

Υπήρξαν και άλλες αφορμές, όπως η συνέχιση του ΕΝΦΙΑ, αυτής της «παράνομης και αντισυνταγματικής φορολογίας», όπως τον αποκαλούσε το 2014, δηλώνοντας πως ο ίδιος δεν επρόκειτο να τον πληρώσει. «Ο ΕΝΦΙΑ είναι ένας φόρος που οι Ελληνες δεν πρέπει να πληρώσουν», τόνιζε τότε με έμφαση.

Ακόμα και το σύμφωνο συμβίωσης «κατάπιαν αμάσητο» οι ΑΝΕΛ («στα τέσσερα!» θα φώναζε και πάλι ο Αδωνις Γεωργιάδης) με την τόσο φαιδρή πιρουέτα που –ομολογουμένως– ακολουθούν πολιτικοί από όλες τις παρατάξεις όποτε και όταν τους βολεύει: να μην ψηφίζουν το σχετικό νομοσχέδιο αλλά να συνεχίζουν να στηρίζουν τη συγκυβέρνηση. Αντάρτες στα λόγια, βολεμένοι στην πράξη.

Σε αυτό ακριβώς το πνεύμα της άκρατης υποκρισίας, ο κ. Καμμένος είχε δηλώσει σχετικά με το Μακεδονικό: «Δεν ψηφίζω καμία συμφωνία με τον όρο “Μακεδονία”, αλλά στηρίζω την κυβέρνηση». Με άλλα λόγια, διαφωνώ με τον πρωθυπουργό και τον υπουργό των Εξωτερικών αλλά, προς Θεού, δεν ρίχνω την κυβέρνηση.

Τώρα, ο κυβερνητικός εταίρος του ΣΥΡΙΖΑ επανέρχεται με την προειδοποίηση ότι «στην περίπτωση που η συμφωνία των Πρεσπών έρθει στην ελληνική Βουλή», το κόμμα του θα κάνει «το παν για να μην κυρωθεί η συμφωνία» και τότε πια, ναι, οι ΑΝΕΛ θα αποσύρουν τη στήριξή τους στην κυβέρνηση.

Αλλαξε κάτι; Η ερώτηση πάει και στη συνέχεια του χθεσινού ρεπορτάζ του Σταύρου Παπαντωνίου στην «Κ», αναφορικά με το «άνοιγμα στη Ν.Δ.». «Η Ν.Δ. είμαι εγώ και όχι αυτοί», είπε ο Π. Καμμένος, ενθυμούμενος τον Λουδοβίκο ΙΔ΄. Αλλαξε λοιπόν κάτι ξαφνικά; Ενδεχομένως στα πολιτικά παρασκήνια να μεταβάλλονται ισορροπίες και συμμαχίες. Κάποιοι «βλέπουν» τον αρχηγό των ΑΝΕΛ να προσπαθεί να εγκαταλείψει από τους πρώτους ένα πλοίο που ναυαγεί ή έστω ένα πλοίο που μπάζει, το πλήρωμα του οποίου από τους πρώτους που θα πετάξει στη θάλασσα για να αλαφρύνει το φορτίο του θα είναι ο κ. Καμμένος.

Απλώς, σε μια σοβαρή χώρα, ένας τέτοιος αρχηγός κόμματος, με τέτοιο ιδεολογικό και πολιτικό προφίλ, με τόση έμφαση στο έθνος και στην πατρίδα, θα είχε ήδη ρίξει μια κυβέρνηση που προχωρεί σε υπογραφή τέτοιας συμφωνίας σε ένα τόσο ευαίσθητο –για τον ίδιο και τους ψηφοφόρους του– ζήτημα. Αλλά δεν ζούμε σε μια τέτοια χώρα.

Λάβετε μέρος στη συζήτηση 0 Εγγραφείτε για να διαβάσετε τα σχόλια ή
βρείτε τη συνδρομή που σας ταιριάζει για να σχολιάσετε.
Για να σχολιάσετε, επιλέξτε τη συνδρομή που σας ταιριάζει. Παρακαλούμε σχολιάστε με σεβασμό προς την δημοσιογραφική ομάδα και την κοινότητα της «Κ».
Σχολιάζοντας συμφωνείτε με τους όρους χρήσης.
Εγγραφή Συνδρομή