Συμβαίνουν και στη Γερμανία

Συμβαίνουν και στη Γερμανία

1' 47" χρόνος ανάγνωσης
Ακούστε το άρθρο

Εχουμε άραγε λόγους να πιστέψουμε πως η Γερμανία είναι ευνομούμενο κράτος και να προσυπογράψουμε όσα τιμητικά ακούγονται γι’ αυτήν; Αν σκεφτούμε πόσες φορές έχουμε ακούσει κι έχουμε διαβάσει, ακόμα και υπό μορφή ανεκδότων, πως η νομιμοφροσύνη είναι το σπουδαιότερο προτέρημα των Γερμανών (και, ταυτόχρονα, ίσως το σοβαρότερο μειονέκτημά τους)· αν σκεφτούμε και πόσο συχνά δοξάζεται το γερμανικό κράτος σαν πρότυπο, σαν Βασίλειο του Νόμου, τότε ναι, αφήνουμε παράμερα τις ενστάσεις μας και προσυπογράφουμε.

Επιπλέον, μπορούμε να θεωρήσουμε σίγουρο ότι θα προσυπέγραφε και ο τομεάρχης Δικαιοσύνης, Διαφάνειας και Ανθρωπίνων Δικαιωμάτων της Ν.Δ. Με αφορμή λοιπόν τα πέντε χρόνια από τη δολοφονία του Παύλου Φύσσα, ο κ. Νίκος Παναγιωτόπουλος άστραψε και βρόντηξε. Και εξαπέλυσε δίκην κεραυνού «εύλογες υποψίες»: «Οι ΣΥΡΙΖΑ-ΑΝΕΛ οφείλουν σήμερα κιόλας να εξηγήσουν στους πολίτες τα αίτια αυτής της πρωτοφανούς καθυστέρησης σε μια δίκη που θα είχε πια ολοκληρωθεί σε κάθε ευνομούμενο κράτος».

Ηταν μάλιστα τόσο το κατακεραυνωτικό του πάθος που δεν του περίσσεψαν δυο λέξεις έστω τυπικής συμπάθειας για τον δολοφονημένο και τους γονείς του, ούτε πέντε λέξεις έστω τυπικά επικριτικές για τη χρυσαυγίτικη συμμορία. Και δεν κατάφερε καν να θυμηθεί μια από τις σοβαρότερες ειδήσεις του φετινού καλοκαιριού, και συγκεκριμένα του Ιουλίου: Το δικαστήριο του Μονάχου καταδίκασε σε ισόβια την Μπεάτε Τσέπε, κρίνοντάς την ένοχη για συμμετοχή στην οργάνωση Εθνικοσοσιαλιστικό Υπόγειο Ρεύμα. Τα μέλη της σκότωσαν οχτώ Τούρκους μετανάστες, έναν Ελληνα και μία Γερμανίδα αστυνομικό από το 2000 έως το 2007. Η δίκη της Τσέπε άρχισε το 2013. Πέντε χρόνια… «Πρωτοφανής καθυστέρηση». Μα είναι ευνομούμενο κράτος η Γερμανία;

Η δίκη της Χ.Α., με 69 κατηγορούμενους, εκατοντάδες μάρτυρες και μυριάδες αναγνωστέα έγγραφα, άρχισε την άνοιξη του 2014. Ολοι οι δημοκράτες θα ήθελαν να έχει ήδη τελειώσει. Για πολλούς λόγους. Για να τελειώσουν οι ενδοδικαστηριακές χυδαιότητες των δήθεν γενναίων, που έλεγαν ότι θέλουν και κάμερες, «για να ξεσκεπάσουν τη σκευωρία». Για να αποδοθεί επιτέλους Δικαιοσύνη και ο καθ’ ομολογίαν δολοφόνος να πάει εκεί όπου του αξίζει: στη φυλακή. Για να χάσουν και το έσχατο πρόσχημά τους όσοι ψήφισαν τη Χ.Α, επειδή τάχα «δεν ήξεραν». Αλλά και για να πάψουν επιτέλους τα χρυσαυγίτικα θρασίμια να προσβάλλουν βάναυσα, και δημόσια, τους γονείς του Παύλου Φύσσα. Και ιδίως τη μάνα του.

Λάβετε μέρος στη συζήτηση 0 Εγγραφείτε για να διαβάσετε τα σχόλια ή
βρείτε τη συνδρομή που σας ταιριάζει για να σχολιάσετε.
Για να σχολιάσετε, επιλέξτε τη συνδρομή που σας ταιριάζει. Παρακαλούμε σχολιάστε με σεβασμό προς την δημοσιογραφική ομάδα και την κοινότητα της «Κ».
Σχολιάζοντας συμφωνείτε με τους όρους χρήσης.
Εγγραφή Συνδρομή