Η τεχνολογία απειλεί την εργασία

CLAIRE CAIN MILLER /THE NEW YORK TIMES

Η ανισότητα που προκαλείται από την αυτοματοποίηση τροφοδοτεί τον κυνισμό και την πολιτική πόλωση, υποστήριξε ο Μπαράκ Ομπάμα.

Το Brexit θα πονέσει τη Βρετανία

HOLGER SCHMIEDING*

Η ιδέα πως θα μπορούσε η Βρετανία να μετατραπεί σε Σιγκαπούρη της Ευρώπης στην άκρη της ηπείρου συνιστά φαντασιοπληξία.

Η HSBC μεταφέρει προσωπικό από τη Βρετανία στο Παρίσι μετά το Brexit

 Η HSBC θα μεταφέρει στο Παρίσι προσωπικό που αποφέρει περίπου το ένα πέμπτο των εσόδων από συναλλαγές χαρτοφυλακίων στη Βρετανία ύστερα από την έξοδο της χώρας από την ΕΕ, δήλωσε σήμερα ο διευθύνων σύμβουλος Στιούαρτ Γκάλιβερ.

Τουρισμός Στην Ευρώπη, οι διεθνείς αφίξεις πέρυσι αυξήθηκαν κατά 2% ή κατά 12 εκατ. σε σχέση με το 2015, φθάνοντας τα 620 εκατ. Αναλυτικά, στη Βόρεια Ευρώπη αυξήθηκαν κατά 6%, στην Κεντρική κατά 4%, στη Νότια μεσογειακή Ευρώπη κατά 1%, ενώ στη Δυτική παρέμειναν στα ίδια επίπεδα με πέρυσι.

Αύξηση 4% της διεθνούς ταξιδιωτικής κίνησης βλέπει για το ’17 ο ΠΟΤ

ΣΤΑΘΗΣ ΚΟΥΣΟΥΝΗΣ

Aύξηση μεταξύ 3% και 4% εκτιμά ο Παγκόσμιος Οργανισμός Τουρισμού ότι θα παρουσιάσει η διεθνής ταξιδιωτική κίνηση το 2017, με την Ευρώπη να ανεβαίνει κατά 2 έως 3 ποσοστιαίες μονάδες.

Μέτρα 3,4 δισ. ευρώ ζητεί η Κομισιόν από την Ιταλία

Πιέσεις από δύο μέτωπα δέχεται ξανά η Ιταλία. Η Κομισιόν προτίθεται να επιβάλει κυρώσεις στη Ρώμη για τη διαχείριση των δημοσιονομικών της, ενώ τα μέλη της αντιπολίτευσης πιέζουν τη Μοnte dei Paschi να αποκαλύψει την «ταυτότητα» επίμαχων «κόκκινων» δανείων.

Περισσότερα