Νέες προκλήσεις Ερντογάν: Η Ελλάδα να κάτσει φρόνιμα – «Δεν αγγίζουμε αυτούς που δεν μας αγγίζουν»

Νέες προκλήσεις Ερντογάν: Η Ελλάδα να κάτσει φρόνιμα – «Δεν αγγίζουμε αυτούς που δεν μας αγγίζουν»

1' 8" χρόνος ανάγνωσης
Ακούστε το άρθρο

ΚΩΝΣΤΑΝΤΙΝΟΥΠΟΛΗ – ΑΝΤΑΠΟΚΡΙΣΗ. Τους πυραύλους Tayfun και τις δυνατότητές τους εξήρε για άλλη μια φορά ο πρόεδρος της Τουρκίας, Ρετζέπ Ταγίπ Ερντογάν, προχωρώντας πάντως και σε μια αναδίπλωση σε σχέση με προηγούμενες δηλώσεις του ότι ο βαλλιστικός πύραυλος θα μπορούσε να πλήξει την Αθήνα «αν δεν ηρεμήσουν οι Έλληνες».

«Δεν είχαμε εμείς πύραυλο, και τώρα που φτιάξαμε τον δικό μας, οι Έλληνες πανικοβλήθηκαν», είπε αρχικά ο Τούρκος πρόεδρος, μιλώντας στην Κοινοβουλευτική Ομάδα του AKP.

Υποστήριξε μάλιστα ότι οι ελληνικές εφημερίδες έκαναν πρωτοσέλιδα για τον Tayfun και έγραφαν, όπως είπε, «κοιμάστε, ο Τούρκος στέλνει τον Tayfun από τη Σμύρνη».

Ο Ερντογάν ανέφερε ότι ο τουρκικής κατασκευής βαλλιστικός πύραυλος έχει εμβέλεια 510 χιλιομέτρων. Ωστόσο, συνέχισε λέγοντας: «Είπα στους συνεργάτες μου ότι αυτό δεν ήταν αρκετό, πρέπει να το αυξήσουμε στα 1000 χιλιόμετρα».

«Φυσικά, όταν μεταδόθηκε αυτή η είδηση, τι άρχισαν να λένε οι Έλληνες; “Θα χτυπήσουν την Αθήνα”» είπε στη συνέχεια, αν και ο ίδιος είχε προχωρήσει σε προκλητικές δηλώσεις τον Nοέμβρη και τον Δεκέμβρη ότι ο Tayfun μπορεί να χτυπήσει την ελληνική πρωτεύουσα.

Και στο τέλος, ο Τούρκος πρόεδρος ανέφερε: «Εμείς δεν έχουμε καμία σχέση με την Αθήνα. Δεν αγγίζουμε αυτούς που δεν μας αγγίζουν», αν και προειδοποίησε πάντως: «Καθίστε φρόνιμα, συμπεριφερθείτε καλά».

Ειδήσεις σήμερα

Ακολουθήστε το kathimerini.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις

Δείτε όλες τις τελευταίες Ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο, στο kathimerini.gr

Λάβετε μέρος στη συζήτηση 0 Εγγραφείτε για να διαβάσετε τα σχόλια ή
βρείτε τη συνδρομή που σας ταιριάζει για να σχολιάσετε.
Για να σχολιάσετε, επιλέξτε τη συνδρομή που σας ταιριάζει. Παρακαλούμε σχολιάστε με σεβασμό προς την δημοσιογραφική ομάδα και την κοινότητα της «Κ».
Σχολιάζοντας συμφωνείτε με τους όρους χρήσης.
Εγγραφή Συνδρομή