ΕΣΤΙΑΤΟΡΙΑ

Το πιάτο του Αυγούστου

ΜΑΡΙΑ ΒΑΣΙΛΟΠΟΥΛΟΥ

Φωτογραφία: Δημήτρης Βλάικος

ΕΤΙΚΕΤΕΣ: Εστιατόρια, Αθήνα

Όχι ένα αλλά δύο τα πιάτα του μήνα, δύο ελαφριά, μοντέρνα ελληνικά λαδερά.

Όλο το ελληνικό καλοκαίρι σε δύο εξαίσια λαδερά από τα χέρια της Νένας Ισμυρνόγλου στο εστιατόριο Ella: μελιτζάνες γιαχνί της στιγμής (ετοιμάζονται άμα τη παραγγελία) και φασολάκια με κολοκυθάκια και κολοκυθολούλουδα. Για το πρώτο: Η φρεσκοτριμμένη ντομάτα γίνεται μια γρήγορη, ελαφριά κατακόκκινη σάλτσα με σκόρδο και βασιλικό στο τηγάνι και ενώνεται με κύβους φλάσκας μελιτζάνας που η σεφ έχει προψήσει. Γλύκα, αψάδα και άρωμα. Για το δεύτερο: Τρυφερά φασολάκια σοτάρονται με ξερό κρεμμύδι, τσίλι και τζίντζερ και μαγειρεύονται με φρέσκια ντομάτα. Τα κολοκυθάκια ψήνονται στο φούρνο μέχρι να γίνουν τραγανά και μετά συμμαγειρεύονται με τα φασολάκια. Οι κολοκυθοανθοί μπαίνουν σε τρίτο χρόνο. Στο τέλος: Βασιλικός, δυόσμος, μαϊντανός. Κάθε μπουκιά, ένα μυρωμένο μποστάνι. Λεπτομέρεια που κάνει τη διαφορά το ωμό, έξτρα παρθένο ελαιόλαδο από Αθηνολιά στο τέλος και στα δύο πιάτα.

Εlla, Mητροπόλεως 26, Αθήνα, Τ/210-33.15.547.

Online

ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΕΠΙΣΗΣ