«Λουκέτο» σε έναν ακόμα κινηματογράφο multiplex της Odeon

«Λουκέτο» σε έναν ακόμα κινηματογράφο multiplex της Odeon

1' 36" χρόνος ανάγνωσης
Ακούστε το άρθρο

Σχεδόν τέσσερα χρόνια μετά το κλείσιμο του Odeon Kosmopolis στο Μαρούσι, που σήμερα λειτουργεί πλέον ως κατάστημα της αλυσίδας οικιακού και επαγγελματικού εξοπλισμού Leroy Merlin, το πρωί της Παρασκευής υπάλληλοι της Εθνικής Leasing άλλαξαν τις κλειδαριές και στο συγκρότημα Odeon Star City επί της Λεωφόρου Συγγρού 111.

Η κίνηση οδήγησε μοιραία στο κλείσιμο ενός ακόμα  πολυκινηματογράφου της αλυσίδας Odeon στην Αττική, κάτι που συνδέεται με το γεγονός πως η Εθνική Leasing απέκτησε το κτίριο της Λεωφόρου Συγγρού στο πλαίσιο συμφωνίας εξυγίανσης του ν. 106 με την Δρομέας Ακινήτων, εξηγούν τραπεζικές πηγές.

Το Star City ξεκίνησε τη λειτουργία του στις αρχές του 2006, με δέκα αίθουσες κινηματογραφικών προβολών της Odeon, περίπου 1.900 θέσεις και επιπλέον παροχές εκπαίδευσης και ψυχαγωγίας (Cinema Park). Στα πρώτα χρόνια της λειτουργίας του, τα εισιτήρια στις δέκα αίθουσες έφταναν και τα 600.000 ετησίως. Όμως, εξαιτίας της ανέγερσης πολυκινηματογράφου από την Μπάμπης Βωβός στο Δέλτα Φαλήρου (Village) και την κρίση στον χώρο του θεάματος μετά το 2010, τα εισιτήρια έπεσαν στα μισά.

Τη διαχείριση των κινηματογράφων της Λεωφόρου Συγγρού είχε η Odeon Entertainment η οποία εκτός από το Odeon Star City διαχειρίζονταν στα τέλη της προηγούμενης χρονιάς και δέκα άλλους χώρους σε Αθήνα, Θεσσαλονίκη, Ιωάννινα, Κομοτηνή, Πάτρα, Ξάνθη, κ.α. Στο χαρτοφυλάκιο της περιλαμβάνονται κυρίως κινηματογραφικές αίθουσες ή πολυκινηματογράφοι καθώς και οι χώροι ψυχαγωγίας «Odeon Aidonakia Playtown», σε διάφορες περιοχές.

Οι επιπτώσεις της κρίσης στην αγορά του θεάματος αποτυπώνονται στα αρνητικά ίδια κεφάλαια που είχε η Odeon Entertainment στα τέλη του 2018, ύψους 453.000 ευρώ καθώς και στις υποχρεώσεις που ξεπερνούσαν τα 5,4 εκατ. από 3,9 εκατ. ευρώ το 2017.

Ο κύκλος εργασιών της εταιρείας υποχώρησε πέρυσι στα 13,5 εκατ. από 14,6 εκατ. ευρώ την προηγούμενη χρονιά, ενώ παρουσίασε και ζημιές μισού εκατ. ευρώ. O ορκωτός λογιστής της εταιρείας (Grant Thornton) έχει εγγράψει στις οικονομικές καταστάσεις σημείωση περί «ύπαρξης ουσιώδους αβεβαιότητας η οποία ενδεχομένως θα εγείρει σημαντική αμφιβολία σχετικά με την δυνατότητα της Εταιρείας να συνεχίσει την δραστηριότητα της».

Λάβετε μέρος στη συζήτηση 0 Εγγραφείτε για να διαβάσετε τα σχόλια ή
βρείτε τη συνδρομή που σας ταιριάζει για να σχολιάσετε.
Για να σχολιάσετε, επιλέξτε τη συνδρομή που σας ταιριάζει. Παρακαλούμε σχολιάστε με σεβασμό προς την δημοσιογραφική ομάδα και την κοινότητα της «Κ».
Σχολιάζοντας συμφωνείτε με τους όρους χρήσης.
Εγγραφή Συνδρομή