Σούπερ Λιγκ 1: Επιστροφή στη δράση με σημαντικά ματς

Σούπερ Λιγκ 1: Επιστροφή στη δράση με σημαντικά ματς

2' 49" χρόνος ανάγνωσης
Ακούστε το άρθρο

Ντέρμπι κορυφής υπάρχει στο πρόγραμμα της 3ης αγωνιστικής της Σούπερ Λιγκ 1, αμέσως μετά τη διακοπή του πρωταθλήματος λόγω της Εθνικής, αλλά παραδόξως δεν είναι το παιχνίδι του Αρη με τον Παναθηναϊκό. Εχουν μείνει αμφότεροι από νωρίς μακριά από τις πρώτες θέσεις και η αυριανή αναμέτρησή τους στο «Κλ. Βικελίδης» δεν πρόκειται να επηρεάσει, προς το παρόν τουλάχιστον, την κούρσα για τον τίτλο. Με τη στενή έννοια του όρου, «ντέρμπι» κορυφής είναι αυτό ανάμεσα στον Ολυμπιακό και τον Βόλο, δύο εκ των τεσσάρων ομάδων που έχουν το απόλυτο στο ξεκίνημα του πρωταθλήματος.

Στην ουσία, όμως, το πιο σημαντικό ματς της αγωνιστικής είναι αναμφίβολα αυτό που ανοίγει σήμερα το πρόγραμμά της και γίνεται στο Περιστέρι, όπου ο Ατρόμητος φιλοξενεί τον ΠΑΟΚ, στο πρώτο δυνατό τεστ για τον πρωταθλητή μακριά από την έδρα του.

Το Περιστέρι αποδείχθηκε πέρυσι αφιλόξενο γήπεδο για τον ΠΑΟΚ. Εκεί σταμάτησε Νοέμβρη μήνα ένα εντυπωσιακό σερί οκτώ συνεχόμενων νικηφόρων αγώνων για τον πρωταθλητή, με τον Ατρόμητο να αποσπά ισοπαλία με 1-1 και να τον αναγκάζει σε μία από τις τρεις όλες κι όλες ισοπαλίες του στην πορεία για την κατάκτηση του αήττητου πρωταθλήματος. Και οι δύο ξεκίνησαν τη φετινή διοργάνωση χωρίς ήττα στις πρώτες αγωνιστικές, με τη διαφορά ότι ο ΠΑΟΚ μετράει δύο νίκες ενώ ο Ατρόμητος δύο ισοπαλίες.

Η αποψινή αναμέτρηση του Ολυμπιακού με τον νεοφώτιστο Βόλο έχει πολύ πιο ξεκάθαρο φαβορί κι ας είναι ισόβαθμοι και οι δυο τους, χωρίς να έχουν καμία απώλεια μέχρι στιγμής. Ισως το μεγαλύτερο πρόβλημα για τους «ερυθρολεύκους» αποδειχθεί η προσμονή του μεγάλου αγώνα με την Τότεναμ που ακολουθεί την Τετάρτη, με το παρελθόν να διδάσκει ότι πριν ή ύστερα από σημαντικά παιχνίδια του Τσάμπιονς Λιγκ, γίνονται συχνά μεγάλες εκπλήξεις. Υπάρχει, βέβαια, σημαντική διαφορά ποιότητας, εμπειρίας και «φανέλας», αλλά το ποδόσφαιρο επιτρέπει από τη φύση του τα πάντα, ακόμα κι αυτά που με τη λογική μοιάζουν αδύνατα.

Το σημερινό μενού περιλαμβάνει και τον αγώνα ΟΦΗ – Παναιτωλικός. Οι Κρητικοί θα αγωνιστούν για πρώτη φορά στην έδρα τους και προέρχονται από δύο σημαντικές επιτυχίες κόντρα σε Αρη και Παναθηναϊκό. Αντίθετα, ο Παναιτωλικός δεν έχει κερδίσει ακόμα βαθμό και δεν μένει παρά να φανεί αν αυτή η αστοχία θα αυξήσει την πίεση ή θα του προσφέρει ένα έξτρα κίνητρο.

Στο πρόγραμμα της Κυριακής, ξεχωρίζει το παιχνίδι Αρης – Παναθηναϊκός κι ας απέχουν και οι δύο πέντε βαθμούς από την κορυφή. Οι γηπεδούχοι θα έχουν υπηρεσιακό προπονητή τον Απόστολο Τερζή και θα ψάξουν την πρώτη τους νίκη απέναντι σε έναν αφόρητα πιεσμένο ψυχολογικά και βαθμολογικά Παναθηναϊκό. Ακολουθεί και το ντέρμπι με τον Ολυμπιακό για τους «πράσινους», που ψάχνουν μια βαθιά ανάσα. Η πρωτοπόρος Ξάνθη υποδέχεται τον Αστέρα Τρίπολης που ως συνήθως τα τελευταία χρόνια ξεκινάει με βαρύ πρόγραμμα, ενώ η ΑΕΚ αντιμετωπίζει στο ΟΑΚΑ την (αήττητη έως τώρα) Λαμία. Με νέο προπονητή τον Νίκι Παπαβασιλείου, ο Πανιώνιος θα προσπαθήσει να νικήσει στη Ν. Σμύρνη τη Λάρισα και να καλύψει κατά το ήμισυ το -6 της ποινής του. Αν δεν το καταφέρει, το μέλλον του προδιαγράφεται ζοφερό…

Συνοπτικά, το πρόγραμμα (3η αγωνιστική): ΣΑΒΒΑΤΟ: 19.00 Ατρόμητος-ΠΑΟΚ (ΕΡΤ), 19.15 ΟΦΗ-Παναιτωλικός (Novasports 2), 21.30 Ολυμπιακός-Βόλος (Novasports 1), ΚΥΡΙΑΚΗ: 19.00 Ξάνθη-Αστέρας Τρίπολης (ERT), 19.15 Πανιώνιος-Λάρισα (Novasports 3), 19.15 ΑΕΚ-Λαμία (Novasports 2), 21.30 Αρης-Παναθηναϊκός (Novasports 1). Η ΒΑΘΜΟΛΟΓΙΑ (2 αγώνες): Ξάνθη 6, ΠΑΟΚ 6, Βόλος 6, Ολυμπιακός 6, OΦΗ 4, ΑΕΚ 3, Ατρόμητος 2, Λαμία 2, Αρης 1, Λάρισα 1, Παναθηναϊκός 1, Αστέρας Τρίπολης 0, Παναιτωλικός 0, Πανιώνιος -6 (σημ.: ο Πανιώνιος έχει -6 β.).

Λάβετε μέρος στη συζήτηση 0 Εγγραφείτε για να διαβάσετε τα σχόλια ή
βρείτε τη συνδρομή που σας ταιριάζει για να σχολιάσετε.
Για να σχολιάσετε, επιλέξτε τη συνδρομή που σας ταιριάζει. Παρακαλούμε σχολιάστε με σεβασμό προς την δημοσιογραφική ομάδα και την κοινότητα της «Κ».
Σχολιάζοντας συμφωνείτε με τους όρους χρήσης.
Εγγραφή Συνδρομή