Επεκτείνεται το εμπορικό κέντρο River West

Επεκτείνεται το εμπορικό κέντρο River West

2' 22" χρόνος ανάγνωσης
Ακούστε το άρθρο

Τις επόμενες ημέρες πρόκειται να ξεκινήσουν οι εργασίες για την επέκταση του εμπορικού κέντρου River West στη Λ. Κηφισού, στο ύψος του Αιγάλεω. Σύμφωνα με πληροφορίες, η επένδυση των 18,5 εκατ. ευρώ οδεύει πλέον προς την αφετηρία, μετά δύο και πλέον χρόνια επεξεργασίας, με την Ακτωρ του ομίλου Ελλάκτωρ να έχει αναλάβει την κατασκευή του ακινήτου. Βάσει των σχετικών στοιχείων, η Noval, θυγατρική του ομίλου Βιοχάλκο, δρομολογεί την κατασκευή και λειτουργία ενός όμορου ακινήτου του River West, συνολικής επιφανείας της τάξεως των 8.000 τ.μ.

Στο νέο ακίνητο, το οποίο βρίσκεται στην οδό Προόδου 1-3, αναμένεται να λειτουργήσουν νέα καταστήματα, χωρίς να αποκλείεται και η προσθήκη χρήσεων ψυχαγωγίας, που θα ενίσχυαν ακόμη περισσότερο την απήχηση του συγκροτήματος. Αξίζει να σημειωθεί ότι το River West προσφέρει επιφάνεια της τάξεως των 20.000 τ.μ. και εγκαινιάστηκε το 2011, αποτελώντας επένδυση της τάξεως των 35 εκατ. ευρώ. Με δεδομένο ότι τα τελευταία χρόνια η ζήτηση για μίσθωση καταστημάτων εντός εμπορικών κέντρων παραμένει σταθερά υψηλή και η πληρότητα του κέντρου ξεπερνάει το 97%, ήταν δεδομένη η ανάγκη για την επέκτασή του. Ετσι, ο όμιλος Βιοχάλκο προχώρησε στην απόκτηση ενός όμορου οικοπέδου, επιφανείας 3,7 στρεμμάτων, και ακόμη ενός κτιρίου της τάξεως των 20.000 τ.μ., σχεδιάζοντας την επέκταση του εμπορικού κέντρου μέσω της προσθήκης νέων σημάτων.

Υπενθυμίζεται πως δίπλα στο River West λειτουργεί επίσης πολυκατάστημα της αλυσίδας ΙΚΕΑ και λίγα μέτρα πιο δίπλα υπεραγορά της ΑΒ Βασιλόπουλος, συνθέτοντας έναν πλήρη προορισμό εμπορίου. Εκτός από το River West, στο χαρτοφυλάκιο της Noval του ομίλου Βιοχάλκο περιλαμβάνεται επίσης το εμπορικό κέντρο Mare West, το οποίο βρίσκεται στην Κόρινθο και ξεκίνησε τη λειτουργία του το 2015. Με βάση τα δημοσιευμένα στοιχεία, το 2018, το εμπορικό κέντρο River West κατέγραψε αύξηση εσόδων από μισθώματα κατά 6,5%, ενώ η επισκεψιμότητα ενισχύθηκε κατά 10%, τη στιγμή που το ποσοστό πληρότητας είναι 100%. Παράλληλα, το εμπορικό πάρκο Mare West της Κορίνθου πέτυχε αύξηση εσόδων και επισκεψιμότητας κατά 5% και 10%, αντίστοιχα.

Στην Αθήνα, ιδιοκτησίες της εταιρείας είναι, μεταξύ άλλων, το ξενοδοχείο Wyndham Grand Athens στην πλατεία Καραϊσκάκη, όπως επίσης και το γειτονικό συγκρότημα επιπλωμένων διαμερισμάτων «Κ29», καθώς και αρκετά συγκροτήματα γραφείων, μισθωμένα σε σημαντικές επιχειρήσεις. Στο πλαίσιο αυτό, η εταιρεία αναπτύσσει ένα υπερσύγχρονο κτίριο γραφείων στη Λ. Κηφισίας, πλησίον της Πανόρμου, το οποίο θα μισθωθεί από την Beat (Taxibeat), η οποία φιλοδοξεί να αναδείξει το κτίριο σε νέο σημείο αναφοράς, συγκεντρώνοντας σε αυτό και άλλες εταιρείες τεχνολογίας. Σε τροχιά ολοκλήρωσης βρίσκονται και οι εργασίες στο συγκρότημα γραφείων στην οδό Αποστολοπούλου στο Χαλάνδρι. Η συνολική αξία του χαρτοφυλακίου των περίπου 20 ακινήτων της εταιρείας εκτιμάται πως ξεπερνά τα 300 εκατ. ευρώ. Η Noval αποτελεί τον βραχίονα του ομίλου στον κλάδο των ακινήτων, έχοντας πλέον μετασχηματιστεί σε μια επενδυτική εταιρεία ακινήτων, καθώς πριν από λίγους μήνες, και συγκεκριμένα τον προηγούμενο Δεκέμβριο, έλαβε τη σχετική άδεια σύστασης από την Επιτροπή Κεφαλαιαγοράς. Η διαδικασία λειτουργίας βρίσκεται σε εξέλιξη και θα ολοκληρωθεί τους επόμενους μήνες.

Λάβετε μέρος στη συζήτηση 0 Εγγραφείτε για να διαβάσετε τα σχόλια ή
βρείτε τη συνδρομή που σας ταιριάζει για να σχολιάσετε.
Για να σχολιάσετε, επιλέξτε τη συνδρομή που σας ταιριάζει. Παρακαλούμε σχολιάστε με σεβασμό προς την δημοσιογραφική ομάδα και την κοινότητα της «Κ».
Σχολιάζοντας συμφωνείτε με τους όρους χρήσης.
Εγγραφή Συνδρομή