Η πιο μεγάλη ΕΚΠΛΗΞΗ έρχεται στην Αθήνα

Η πιο μεγάλη ΕΚΠΛΗΞΗ έρχεται στην Αθήνα

1' 30" χρόνος ανάγνωσης
Ακούστε το άρθρο

Ολα τα ωραία κάποτε τελειώνουν, έτσι και ο θεσμός που πριν από δέκα χρόνια εμπνεύστηκε και έστησε η Αλεξάνδρα Κολλάρου, πάνω σε μια «τρελή» ιδέα, τη διασύνδεση της τέχνης με την κοινωνική προσφορά, ολοκληρώνει φέτος τον κύκλο του. Η τελευταία ΕΚΠΛΗΞΗ θα πραγματοποιηθεί από την artAZ 11-13 Οκτωβρίου στη The Project Gallery στο Μοναστηράκι, με μια μεγάλη επετειακή έκθεση και πολλές μικρές και μεγάλες εκπλήξεις για τους επισκέπτες και κυρίως με την ευκαιρία να κάνουν τον κόσμο λίγο πιο όμορφο.

Για όσους δεν γνωρίζουν την ανατρεπτική καλλιτεχνική διοργάνωση, πρόκειται για μια έκθεση στην οποία συμμετέχουν αφιλοκερδώς μεγάλοι και καταξιωμένοι καλλιτέχνες αλλά και ανερχόμενοι ή προωτοεμφανιζόμενοι δημιουργοί. Τα έργα τους (έργα μικρής διάστασης κατά κανόνα) διατίθενται έναντι του συμβολικού ποσού των 50 ευρώ, ενώ τα έσοδα από τις πωλήσεις διατίθενται στο Πρόγραμμα Στήριξης Αστέγων της ΜΚΟ Κλίμακα. Το ενδιαφέρον είναι ότι η ταυτότητα των καλλιτεχνών παραμένει μυστική. Τα έργα είναι υπογεγραμμένα σε κρυφό σημείο, ενθαρρύνοντας το κοινό να επιλέξει με οδηγό το προσωπικό του γούστο, ένα εικαστικό «παιχνίδι» με στόχο την αλληλεγγύη και την προσφορά. «Οι επισκέπτες της έκθεσης έχουν την ευκαιρία, ενισχύοντας το σκοπό, να αποκτήσουν ένα ήδη πολύτιμο έργο ή ένα που ίσως αποκτήσει μεγάλη αξία στο μέλλον. Σίγουρα όμως θα αποκτήσουν ένα έργο που τους αρέσει» λέει η επιμελήτρια Αλεξάδρα Κολλάρου.

Ειδικά στην τελευταία ΕΚΠΛΗΞΗ, την “ΕΚΠΛΗΞΗ Χ” όπως τιτλοφορείται, οι ευκαιρίες που θα έχει το κοινό να αλληλεπιδράσει με την τέχνη, στηρίζοντας ταυτόχρονα τους άστεγους συμπολίτες μας, θα είναι ακόμα περισσότερες. Το παράλληλο πρόγραμμα περιλαμβάνει σιωπηλή δημοπρασία για έργα μεγαλύτερης διάστασης, έκθεση Augmented Reality με τρία έργα επαυξημένης πραγματικότητας (AR) του Sergio Ko, αλλά και τον Τυφλό Τοίχο, όπου θα εκτίθενται 100 μικρά έργα – έκπληξη αφού θα είναι ήδη πακεταρισμένα!

Ηδη, στην διεύθυνση www.artaz.gr/surprise οι ενδιαφερόμενοι μπορούν να μελετήσουν τα έργα της “ΕΚΠΛΗΞΗ Χ” και να σημειώσουν τους κωδικούς.

Λάβετε μέρος στη συζήτηση 0 Εγγραφείτε για να διαβάσετε τα σχόλια ή
βρείτε τη συνδρομή που σας ταιριάζει για να σχολιάσετε.
Για να σχολιάσετε, επιλέξτε τη συνδρομή που σας ταιριάζει. Παρακαλούμε σχολιάστε με σεβασμό προς την δημοσιογραφική ομάδα και την κοινότητα της «Κ».
Σχολιάζοντας συμφωνείτε με τους όρους χρήσης.
Εγγραφή Συνδρομή