ΠΑΟΚ εντός, Ολυμπιακός εκτός

ΠΑΟΚ εντός, Ολυμπιακός εκτός

1' 6" χρόνος ανάγνωσης
Ακούστε το άρθρο

Ο ΠΑΟΚ ήταν ο μεγάλος πρωταγωνιστής της χρονιάς που φεύγει: κατέκτησε αήττητος το πρωτάθλημα ισοφαρίζοντας το «στοιχειωμένο» ρεκόρ του Παναθηναϊκού από το μακρινό 1964, πήρε το Κύπελλο και συνεχίζει να παραμένει πρώτος στο εφετινό πρωτάθλημα, με συγκάτοικο στην κορυφή τον Ολυμπιακό και ένα εντυπωσιακό αήττητο σερί πενήντα(!) αγώνων. Εκτός Ελλάδος, όμως, η πορεία του ΠΑΟΚ ήταν αντιστρόφως ανάλογη. Παρά τις καλές εμφανίσεις του κόντρα στον Αγιαξ, έμεινε εκτός ομίλων Τσάμπιονς Λιγκ και εν συνεχεία έπεσε θύμα έκπληξης από τη Σλόβαν Μπρατισλάβας, η οποία τον απέκλεισε από τους ομίλους του Γιουρόπα Λιγκ.

Στην Ευρώπη, η μόνη ομάδα που κράτησε ψηλά τη σημαία ήταν ο Ολυμπιακός. Πέρασε από τρεις προκριματικούς γύρους και προκρίθηκε στη φάση των ομίλων του Τσάμπιονς Λιγκ, όπου πήρε την 3η θέση πίσω από Μπάγερν, Τότεναμ και συνεχίζει στο Γιουρόπα Λιγκ, με επόμενο αντίπαλο τον Φεβρουάριο την Αρσεναλ. Εκτός ομίλων του Γιουρόπα Λιγκ έμειναν η ΑΕΚ από την Τραμπζονσπόρ, ο Αρης από τη Μόλντε και ο Ατρόμητος από τη Λέγκια.

Πολύ χαμηλές πτήσεις είχε και η εθνική μας ομάδα. Εχασε από νωρίς το παιχνίδι της πρόκρισης στην τελική φάση του Euro 2020, με «θύμα» τον Αγγελο Αναστασιάδη που απολύθηκε, αλλά παρουσίασε ένα ελπιδοφόρο πρόσωπο από τότε που την ανέλαβε ο Τζον Φαν’τ Σιπ. Ο Ολλανδός έκανε βαθιές τομές και μια επιτυχημένη ανανέωση, δίνοντας πολλές υποσχέσεις για την επόμενη ημέρα…

Λάβετε μέρος στη συζήτηση 0 Εγγραφείτε για να διαβάσετε τα σχόλια ή
βρείτε τη συνδρομή που σας ταιριάζει για να σχολιάσετε.
Για να σχολιάσετε, επιλέξτε τη συνδρομή που σας ταιριάζει. Παρακαλούμε σχολιάστε με σεβασμό προς την δημοσιογραφική ομάδα και την κοινότητα της «Κ».
Σχολιάζοντας συμφωνείτε με τους όρους χρήσης.
Εγγραφή Συνδρομή