«Βαποράκι» σωφρονιστικός υπάλληλος των φυλακών Αυλώνα

«Βαποράκι» σωφρονιστικός υπάλληλος των φυλακών Αυλώνα

1' 25" χρόνος ανάγνωσης
Ακούστε το άρθρο

Σωφρονιστικός υπάλληλος συνελήφθη το πρωί της Δευτέρας για απόπειρα εισαγωγής ναρκωτικών στις φυλακές ανηλίκων Αυλώνα. Η υπόθεση ήρθε στο φως έπειτα από έρευνα των αστυνομικών της Υποδιεύθυνσης Ασφάλειας Βορειοανατολικής Αττικής. Αφορμή υπήρξε πληροφορία σύμφωνα με την οποία ο εν λόγω υπάλληλος εισήγε και διακινούσε χασίς, τσιγάρα και κινητά μέσα στη φυλακή.

Μυστικοί αστυνομικοί τον έθεσαν υπό επιτήρηση και το πρωί της Δευτέρας του έστησαν μπλόκο στην είσοδο του σωφρονιστικού καταστήματος. Στη θέα των αστυνομικών ο 42χρονος σωφρονιστικός υπάλληλος πέταξε έξω από το αυτοκίνητό του νάιλον σακούλες με ναρκωτικά. Σύμφωνα με τη σχετική ανακοίνωση της Ελληνικής Αστυνομίας, στο Ι.Χ. του συλληφθέντος και στον χώρο στάθμευσης έξω από τη φυλακή βρέθηκαν και κατασχέθηκαν αυτοσχέδιες συσκευασίες με κάνναβη βάρους 745 γραμμαρίων, συσκευασίες με χύμα καπνό, τηλέφωνα και αξεσουάρ κινητών, όπως φορτιστές, ακουστικά κ.ά. Αστυνομική πηγή που μίλησε στην «Κ» υπό τον όρο της ανωνυμίας αποκάλυψε ότι ο 42χρονος είχε κρύψει τα ναρκωτικά στο τάπερ με το φαγητό του. Σε ό,τι αφορά τις σακούλες με την κάνναβη που βρέθηκαν πεταμένες στο πάρκινγκ της φυλακής, διαπιστώθηκε από τον εργαστηριακό έλεγχο ότι για τη συσκευασία τους είχε χρησιμοποιηθεί μονωτική ταινία όμοια με αντίστοιχη που βρέθηκε στο σπίτι του κατηγορουμένου.

Η υπόθεση έρχεται στο φως λίγα εικοσιτετράωρα μετά την αποκάλυψη της «Κ» ότι σωφρονιστικοί υπάλληλοι, ορισμένοι από τους οποίους κατέχουν θέσεις διευθυντών, ελέγχονται ή έχουν καταδικαστεί για διακίνηση ναρκωτικών, υπεξαίρεση, παράβαση καθήκοντος κ.ά. Χαρακτηριστική είναι η περίπτωση πρώην διευθυντή της φυλακής Τρικάλων, ο οποίος το 2016 συνελήφθη κατηγορούμενος για απόπειρα εισαγωγής κοκαΐνης εντός της φυλακής.

Αρχικά, τέθηκε σε διαθεσιμότητα ωστόσο, καθώς η διαδικασία πειθαρχικού του ελέγχου παραμένει σε εκκρεμότητα, επανήλθε ήδη από το 2018 στην ενέργεια. Στο μεταξύ, πάντως, το Μονομελές Εφετείο Κακουργημάτων Λάρισας του επέβαλε ποινή φυλάκισης 7 ετών με αναστολή.

Λάβετε μέρος στη συζήτηση 0 Εγγραφείτε για να διαβάσετε τα σχόλια ή
βρείτε τη συνδρομή που σας ταιριάζει για να σχολιάσετε.
Για να σχολιάσετε, επιλέξτε τη συνδρομή που σας ταιριάζει. Παρακαλούμε σχολιάστε με σεβασμό προς την δημοσιογραφική ομάδα και την κοινότητα της «Κ».
Σχολιάζοντας συμφωνείτε με τους όρους χρήσης.
Εγγραφή Συνδρομή