Μυστήριο παραμένει η ένοπλη επίθεση κατά του Κοβάσεβιτς

Μυστήριο παραμένει η ένοπλη επίθεση κατά του Κοβάσεβιτς

1' 32" χρόνος ανάγνωσης
Ακούστε το άρθρο

Αδιευκρίνιστα παραμένουν τα κίνητρα της ένοπλης επίθεσης κατά του Σέρβου παλαίμαχου ποδοσφαιριστή του Ολυμπιακού Ντάρκο Κοβάσεβιτς το βράδυ της Τρίτης στη Γλυφάδα. Τα μέχρι τώρα δεδομένα της έρευνας, εξάλλου, είναι μάλλον αντιφατικά. Η ενέδρα εις βάρος του 47χρονου Σέρβου είχε χαρακτηριστικά καλά προετοιμασμένης ενέργειας. Ο δράστης επέβαινε σε αυτοκίνητο Smart, που είχε κλαπεί πριν από ενάμιση μήνα από τη Θεσσαλονίκη, με πινακίδα πλαστή, που αντιστοιχούσε σε ίδιου τύπου αυτοκίνητο, ταξινομημένο στη Μεσσηνία. Αμέσως μετά την επίθεση, πυρπόλησε το όχημα κοντά στο γκολφ της Γλυφάδας, προκειμένου να εξαφανίσει τα ίχνη του. Εντός του κλεμμένου Ι.Χ. βρέθηκαν τα υπολείμματα του όπλου, που εκτιμάται ότι χρησιμοποιήθηκε στην επίθεση.

Τα παραπάνω αποτελούν πρακτικές που έχουν εφαρμοστεί σε καλά οργανωμένα «συμβόλαια θανάτου». Στην περίπτωση της ένοπλης επίθεσης κατά του Κοβάσεβιτς, ωστόσο, τα δεδομένα είναι διαφορετικά. Κυρίως διότι ο δράστης φέρεται να πυροβόλησε μόλις μία φορά κατά του παλαίμαχου ποδοσφαιριστή, δίχως μάλιστα να τον πετύχει. Ο Κοβάσεβιτς, σύμφωνα με όσα κατέθεσε στους αστυνομικούς, βγήκε από το σπίτι του λίγο μετά τις 9 μ.μ. για να βάλει το αυτοκίνητό του στο πάρκινγκ. Ηρθε τότε αντιμέτωπος με ένα άτομο με σκούρα ρούχα και καπέλο, που περπατούσε προς το μέρος του με προτεταμένο όπλο. Ο 47χρονος Σέρβος κατέθεσε ότι ο δράστης τον πυροβόλησε μία φορά και πως εκείνος στη θέα του έπεσε στο έδαφος για να καλυφθεί.

Οι αστυνομικοί διαθέτουν τη μαρτυρία ενός ακόμη περιοίκου, που καταθέτει ότι ακούστηκε ένας και μόνο πυροβολισμός. Ο πρώην ποδοσφαιριστής μεταφέρθηκε στο Ασκληπείο με τραύμα στο γόνατο – από την πτώση. Ερωτηθείς για τα πιθανά κίνητρα της εναντίον του επίθεσης, δήλωσε άγνοια. Οι αστυνομικοί θεωρούν ότι στόχος του ενόπλου ήταν να εκφοβίσει τον Σέρβο και όχι να τον σκοτώσει, επισημαίνοντας, ωστόσο, ότι δεν αποκλείεται και το ενδεχόμενο το όπλο να έπαθε εμπλοκή ή για άλλο, άγνωστο λόγο, ο δράστης να υποχρεώθηκε να διακόψει το σχέδιό του και να τραπεί σε φυγή.

Λάβετε μέρος στη συζήτηση 0 Εγγραφείτε για να διαβάσετε τα σχόλια ή
βρείτε τη συνδρομή που σας ταιριάζει για να σχολιάσετε.
Για να σχολιάσετε, επιλέξτε τη συνδρομή που σας ταιριάζει. Παρακαλούμε σχολιάστε με σεβασμό προς την δημοσιογραφική ομάδα και την κοινότητα της «Κ».
Σχολιάζοντας συμφωνείτε με τους όρους χρήσης.
Εγγραφή Συνδρομή