Οδεύει προς τη Βουλή ο εκλογικός νόμος

Οδεύει προς τη Βουλή ο εκλογικός νόμος

1' 54" χρόνος ανάγνωσης
Ακούστε το άρθρο

Το εξαιρετικά «πυκνό» του πολιτικού χρόνου κατά το τρέχον πρώτο δίμηνο του 2020 επιβεβαιώθηκε σήμερα στη Βουλή, με αρκετές αφορμές. Ο πρόεδρος της εθνικής αντιπροσωπείας Κ. Τασούλας, σε συνομιλία του με τους κοινοβουλευτικούς συντάκτες, μεταξύ άλλων ανέφερε ότι επίκειται η κατάθεση του εκλογικού νόμου και θα ακολουθήσει η εκκίνηση των κοινοβουλευτικών διαδικασιών για την εκλογή Προέδρου της Δημοκρατίας, η οποία –όπως προβλέπεται άλλωστε– προσδιορίζεται για τις 13 Φεβρουαρίου, δηλαδή ένα μήνα πριν από τη λήξη της θητείας του κ. Παυλόπουλου. Υπενθυμίζεται ότι αυτή τη φορά, και μετά τις πρόσφατες συνταγματικές αλλαγές, η εν λόγω διαδικασία δεν θα χαρακτηρίζεται από το στοιχείο μιας πρόωρης προσφυγής στις κάλπες, δεδομένου ότι προβλέπονται διαδοχικές ψηφοφορίες και νέες πλειοψηφίες, ούτως ώστε η εθνική αντιπροσωπεία να μπορέσει να εκλέξει Πρόεδρο δίχως να προκληθούν αδιέξοδα και διάλυση της Βουλής. Ο κ. Τασούλας, πάντως, εξέφρασε την εκτίμηση πως το πρόσωπο που θα προταθεί από την κυβέρνηση θα τύχει ευρύτερης πλειοψηφίας και έτσι δεν θα χρειαστούν πολλές ψηφοφορίες για την εκλογή του.

Λίγο νωρίτερα, στην αίθουσα της Ολομέλειας και στο πλαίσιο του κοινοβουλευτικού ελέγχου ο υπουργός Εργασίας και Κοινωνικών Υποθέσεων, Ι. Βρούτσης, δημοσιοποιούσε εκ νέου την πρόθεσή του να καταθέσει εντός του Ιανουαρίου προς ψήφιση το νομοσχέδιο για το νέο ασφαλιστικό.

Για νομοσχέδιο του υπουργείου Εσωτερικών που «έρχεται στη Βουλή τις επόμενες ημέρες» και το οποίο «έχει μια σειρά διατάξεων που αφορούν τη δημόσια διοίκηση και επίσης περιλαμβάνει και ένα κομμάτι εκσυγχρονισμού των διαδικασιών ιθαγένειας» έκανε λόγο από την πλευρά του ο υφυπουργός Εσωτερικών, Θ. Λιβάνιος, ενώ για την άμεση έναρξη νομοπαρασκευαστικής διαδικασίας περί το Οικογενειακό Δίκαιο, με ορίζοντα όμως τις αρχές του καλοκαιριού προκειμένου να τεθεί προς ψήφιση, μίλησε ο υπουργός Δικαιοσύνης, Κ. Τσιάρας.

Την ίδια στιγμή, σε εξέλιξη βρίσκονται από χθες οι εργασίες της προανακριτικής επιτροπής για την υπόθεση Παπαγγελόπουλου. Το ενδιαφέρον επικεντρώνεται στη συνεδρίαση που προγραμματίστηκε για την Τρίτη, καθώς έχει κληθεί να καταθέσει η πρώην εισαγγελέας Διαφθοράς, Ελένη Ράικου. Χθες κατέθεσε ο διαφημιστής Εμμ. Βουλκίδης, ο οποίος φέρεται να είπε πως του προτάθηκε να ενταχθεί στο πρόγραμμα προστατευόμενων μαρτύρων και μάλιστα πως η πρόταση του έγινε από το πρώην στέλεχος της Novartis, Φιλ. Δεσταμπασίδη. Σύμφωνα με πληροφορίες, ο μάρτυς πρόσθεσε ότι είχε δώσει το ποσό των 400.000 ευρώ, μέσα σε πέντε χρόνια, στον κ. Δεσταμπασίδη ως προμήθεια για να προχωρήσουν διαφημιστικές ενέργειες από τη Novartis.

Λάβετε μέρος στη συζήτηση 0 Εγγραφείτε για να διαβάσετε τα σχόλια ή
βρείτε τη συνδρομή που σας ταιριάζει για να σχολιάσετε.
Για να σχολιάσετε, επιλέξτε τη συνδρομή που σας ταιριάζει. Παρακαλούμε σχολιάστε με σεβασμό προς την δημοσιογραφική ομάδα και την κοινότητα της «Κ».
Σχολιάζοντας συμφωνείτε με τους όρους χρήσης.
Εγγραφή Συνδρομή