Μια συναυλία – αφιέρωμα στον Νίκο Καββαδία

Μια συναυλία – αφιέρωμα στον Νίκο Καββαδία

1' 48" χρόνος ανάγνωσης
Ακούστε το άρθρο

Μια υπόσχεση που είχε δώσει ο Θάνος Μικρούτσικος τον περασμένο Μάιο στον 16χρονο Μανώλη Ζαχαράκη θα λάβει σάρκα και οστά στη Μυτιλήνη, μετά θάνατον του μεγάλου δημιουργού και με αφορμή τα 110 χρόνια που συμπληρώνονται σήμερα από τη γέννηση του ποιητή Νίκου Καββαδία.

Η Περιφέρεια Βορείου Αιγαίου κάνει πράξη το όνειρο του 16χρονου καλλιτέχνη και του σχολείου του, του Πειραματικού Λυκείου Μυτιλήνης, με μια συναυλία – αφιέρωμα στον Νίκο Καββαδία, στο Δημοτικό Θέατρο Μυτιλήνης, σήμερα το απόγευμα, με ελεύθερη είσοδο. Την εκδήλωση θα πλαισιώσουν η Ρίτα Αντωνοπούλου, ο Μανώλης Ανδρουλιδάκης και ο 16χρονος, με την ερμηνεία των ποιημάτων του Καββαδία όπως μελοποιήθηκαν και έγιναν γνωστά στο ευρύ κοινό από τον Θάνο Μικρούτσικο, καθώς και θεατρικό δρώμενο από τη Θεατρική Ομάδα του Πειραματικού Γενικού Λυκείου Μυτιλήνης. 

Ο Μανώλης που σήμερα πάει Β΄ Λυκείου δεν θα ξεχάσει ποτέ τη ριψοκίνδυνη απόφαση που πήρε τον περασμένο Μάιο, με τη στήριξη των γονιών του, να ταξιδέψει στην Αθήνα για να παρακολουθήσει τη συναυλία του Θ. Μικρούτσικου στο Μέγαρο Μουσικής και να του προτείνει, με αφορμή τα 110 χρόνια από τη γέννηση του Καββαδία, να γίνει αυτή η συναυλία. «Εγώ δεν ήξερα ότι ο Καββαδίας γεννήθηκε 11/1 του 1910. Ο Μανώλης ήρθε να το πει σ’ εμένα και στη μητέρα του για να τον αφήσουμε να ταξιδέψει στην Αθήνα», ανέφερε στην «Κ» ο πατέρας του Μιχάλης Ζαχαράκης.

«Με καλοδέχτηκε ο Θ. Μικρούτσικος, παρά την ταλαιπωρία του και όταν του είπα την ιδέα μου, μου είπε “θα δούμε”, χαμογελώντας. Φαινόταν ότι το ήθελε πολύ και ήμουν σίγουρος ότι αν δεν “έφευγε” θα ήταν στη συναυλία με την κ. Αντωνοπούλου», λέει ο Μανώλης, που επισημαίνει ότι η όλη πρωτοβουλία θα υλοποιηθεί χάρη στο σχολείο του και στην Περιφέρεια Βορείου Αιγαίου.

«Είναι για μας τύχη καλή, που τα νέα μας παιδιά – οι μαθητές μας, ενδιαφέρονται, οραματίζονται και θέλουν να δημιουργούν μια αχτίδα φωτεινή για τον τόπο μας, στον χώρο του Πολιτισμού, σε αυτή τη μουντή εποχή», λέει η αντιπεριφερειάρχης Πολιτισμού και Οικονομικών, Αναστασία Αντωνέλλη.

Ο Μανώλης πλέον ταξιδεύει κάθε μήνα μόνος του στην Αθήνα συνεχίζοντας τις σπουδές του στη μουσική δωματίου. «Η μουσική είναι κομμάτι της καρδιάς μου», λέει ο ίδιος που παίζει πιάνο, κιθάρα, σαξόφωνο, μπουζούκι και ταμπουρά.

Λάβετε μέρος στη συζήτηση 0 Εγγραφείτε για να διαβάσετε τα σχόλια ή
βρείτε τη συνδρομή που σας ταιριάζει για να σχολιάσετε.
Για να σχολιάσετε, επιλέξτε τη συνδρομή που σας ταιριάζει. Παρακαλούμε σχολιάστε με σεβασμό προς την δημοσιογραφική ομάδα και την κοινότητα της «Κ».
Σχολιάζοντας συμφωνείτε με τους όρους χρήσης.
Εγγραφή Συνδρομή