Πρόεδρος της Δημοκρατίας εξελέγη η Αικατερίνη Σακελλαροπούλου

Πρόεδρος της Δημοκρατίας εξελέγη η Αικατερίνη Σακελλαροπούλου

1' 20" χρόνος ανάγνωσης
Ακούστε το άρθρο

Με την ευρύτατη πλειοψηφία των 261 ψήφων, αναδείχθηκε σήμερα από την εθνική αντιπροσωπεία η κυρία Αικατερίνη Σακελλαροπούλου Πρόεδρος της Δημοκρατίας.

Ο Πρόεδρος της Βουλής Κων. Τασούλας, ανακοινώνοντας ότι η ορκωμοσία της πρώτης Προέδρου της ελληνικής Δημοκρατίας θα γίνει στις 13 Μαρτίου, με τη λήξη της θητείας, δηλαδή, του κ. Πρ. Παυλόπουλου, μεταβαίνει εντός της ημέρας στο γραφείο της κυρίας Σακελλαροπούλου στο Συμβούλιο της Επικρατείας προκειμένου να της ανακοινώσει το αποτέλεσμα.

Πρόεδρος της Δημοκρατίας εξελέγη η Αικατερίνη Σακελλαροπούλου-1

Από την διαδικασία της ψηφοφορίας απουσίαζαν, άλλοι αναμενόμενα, και άλλοι ακόμα και χωρίς αιτιολόγηση απουσίας, συνολικά έξι βουλευτές: πέντε από τα κόμματα που τάχθηκαν υπέρ της προτάσεως της κυβέρνησης και μία -η κυρία Κωνσταντίνα Αδάμου- από το ΜέΡΑ25.

Πρόεδρος της Δημοκρατίας εξελέγη η Αικατερίνη Σακελλαροπούλου-2

Aπό την «προεδρική» πλειοψηφία απουσίαζαν ο πρώην πρωθυπουργός Α.Σαμαράς που λείπει στο εξωτερικό, ο Τρ. Αλεξιάδης που εισήχθη χθες στο νοσοκομείο εξαιτίας αιφνίδιου προβλήματος υγείας, ο Αλεξ. Μεϊκόπουλος (που όπως έγινε γνωστό παρουσιάστηκε πρόβλημα στο αυτοκίνητό του και δεν κατέστη δυνατόν να φθάσει εγκαίρως στο Κοινοβούλιο), ο Ν.Συρμαλένιος, και ο Κ.Ζουράρις.

Πρόεδρος της Δημοκρατίας εξελέγη η Αικατερίνη Σακελλαροπούλου-3

Πλην του τελευταίου, άπαντες έστειλαν επιστολή στον Πρόεδρο της Βουλής, γνωστοποιώντας την πρόθεση ψήφου τους. Εκ μέρους της πλειοψηφίας, στις επιστολές τους ανέφεραν άπαντες το όνομα της νέας Προέδρου, πλην του κ. Σαμαρά ο οποίος περιγραφικά μιλούσε για στήριξη της προτάσεως της Ν.Δ.

Πρόεδρος της Δημοκρατίας εξελέγη η Αικατερίνη Σακελλαροπούλου-4

Στα αξιοσημείωτα παραλειπόμενα της σημερινής διαδικασίας είναι ότι υπήρξε -πέραν της περίπτωσης Μεϊκόπουλου- και δεύτερος βουλευτής του οποίου το αυτοκίνητο παρουσίασε βλάβη: πρόκειται για τον «γαλάζιο» Ν. Μανωλάκο, ο οποίος κατά την πρώτη ανάγνωση των ονομάτων των βουλευτών απουσίαζε, αλλά τελικώς κατάφερε και προσήλθε ψηφίζοντας υπέρ της κυρίας Σακελλαροπούλου.

Πρόεδρος της Δημοκρατίας εξελέγη η Αικατερίνη Σακελλαροπούλου-5

Υπενθυμίζεται πως με διαφορετικό σκεπτικό έκαστο, «παρών» ψήφισαν το ΚΚΕ, η Ελληνική Λύση και το ΜέΡΑ25.

Λάβετε μέρος στη συζήτηση 0 Εγγραφείτε για να διαβάσετε τα σχόλια ή
βρείτε τη συνδρομή που σας ταιριάζει για να σχολιάσετε.
Για να σχολιάσετε, επιλέξτε τη συνδρομή που σας ταιριάζει. Παρακαλούμε σχολιάστε με σεβασμό προς την δημοσιογραφική ομάδα και την κοινότητα της «Κ».
Σχολιάζοντας συμφωνείτε με τους όρους χρήσης.
Εγγραφή Συνδρομή