Η πολιτιστική ατζέντα της Πέμπτης

Η πολιτιστική ατζέντα της Πέμπτης

1' 7" χρόνος ανάγνωσης
Ακούστε το άρθρο

– Η Συμφωνική Ορχήστρα του Δήμου Αθηναίων ξεκινάει το αφιέρωμά της για τα 250 χρόνια από τη γέννηση του Λούντβιχ βαν Μπετόβεν, ερμηνεύοντας την εμβληματική 9η Συμφωνία, υπό τη μουσική διεύθυνση του Γιώργου Πέτρου, στο Ολύμπια Δημοτικό Μουσικό Θέατρο «Μαρία Κάλλας». Ωρα έναρξης 8.30 μ.μ. Ακαδημίας 59.

– Η Νατάσσα Μποφίλιου ανεβαίνει στη σκηνή του Piraeus 117 Academy για μια συναυλία με τραγούδια από όλη την πορεία της, σε ενορχηστρώσεις του Θέμη Καραμουρατίδη και επιμέλεια προγράμματος από τον Γεράσιμο Ευαγγελάτο. Στις 9 μ.μ. Πειραιώς 117.

– Το βιβλίο του Γιώργου Λαζόγκα «Το τυχαίο ως μέθοδος» παρουσιάζεται στο MOMus. Θα μιλήσουν η Συραγώ Τσιάρα, αναπληρώτρια διευθύντρια του MOMus-Μουσείου Σύγχρονης Τέχνης, και ο συγγραφέας Θωμάς Κοροβίνης. Στις 7.30, Εγνατίας 154 (εντός ΔΕΘ), Θεσσαλονίκη.

– Εγκαίνια της εικαστικής έκθεσης των Δημήτρη Χαλάτση και Νίκου Βελιώτη με τίτλο «Κόκκαλα» και κεντρικό θέμα την έννοια του αρχείου, στο Potential Project. Στις 8 μ.μ., Ανδρέα Μεταξά 25.

– Προβολή της ιαπωνικής ταινίας επιστημονικής φαντασίας «Τετσούο, ο άνθρωπος-σίδερο», στην γκαλερί Citronne, στο πλαίσιο της έκθεσης του Μάκη Θεοφυλακτόπουλου. Προλογίζουν ο κριτικός κινηματογράφου Αλέξανδρος Παπαγεωργίου και ο επιμελητής της έκθεσης, Θεόφιλος Τραμπούλης. Στις 8 μ.μ., Πατριάρχου Ιωακείμ 19.

– Εγκαίνια της ομαδικής εικαστικής έκθεσης «La politica della Grecia», που σχολιάζει διάφορα πολιτικά θέματα μέσα από τα έργα 22 σύγχρονων Ελλήνων καλλιτεχνών στην αίθουσα τέχνης Art Prisma. Στις 8 μ.μ. Κουντουριώτου 187, Πειραιάς. 

Λάβετε μέρος στη συζήτηση 0 Εγγραφείτε για να διαβάσετε τα σχόλια ή
βρείτε τη συνδρομή που σας ταιριάζει για να σχολιάσετε.
Για να σχολιάσετε, επιλέξτε τη συνδρομή που σας ταιριάζει. Παρακαλούμε σχολιάστε με σεβασμό προς την δημοσιογραφική ομάδα και την κοινότητα της «Κ».
Σχολιάζοντας συμφωνείτε με τους όρους χρήσης.
Εγγραφή Συνδρομή