Αποβολή μαθητών για κατανάλωση αλκοόλ στο σχολείο

Αποβολή μαθητών για κατανάλωση αλκοόλ στο σχολείο

1' 42" χρόνος ανάγνωσης
Ακούστε το άρθρο

Μονοήμερη αποβολή επέβαλε ο σύλλογος διδασκόντων στο 1ο Γυμνάσιο Ιεράπετρας σε 18 μαθητές που φέρονται να κατανάλωσαν αλκοόλ εντός του σχολείου κατά την εθιμική γιορτή της Τσικνοπέμπτης.

Συγκεκριμένα, όπως περιέγραψε χθες στην «Κ» ο διευθυντής του 1ου Γυμνασίου Ιεράπετρας κ. Γεώργιος Περαντώνης, την περασμένη Τετάρτη ο σύλλογος γονέων του σχολείου ζήτησε να τσικνίσουν μαζί με τα παιδιά την Τσικνοπέμπτη. Οι γονείς θα έψηναν σουβλάκια με τη βοήθεια των μελών του 15μελούς μαθητικού συμβουλίου, όπως του ελέχθη. Ο σύλλογος διδασκόντων του σχολείου δεν αντιμετώπισε θετικά το αίτημα. Ενας λόγος ήταν ότι κατά το παρελθόν –προ εξαετίας– στο σχολικό πάρτι της Τσικνοπέμπτης, μαθητές κατανάλωναν αλκοόλ. Βεβαίως, όπως παραδέχθηκε ο κ. Περαντώνης, στο σχολείο έγινε και πέρυσι ανάλογο πάρτι. Να σημειωθεί, επίσης, ότι το ίδιο γίνεται και σε πολλά σχολεία της χώρας.

Τελικά, στο 1ο Γυμνάσιο Ιεράπετρας, αποφασίστηκε να γίνουν μαθήματα τις τρεις πρώτες ώρες και μετά οι γονείς να στήσουν τις ψησταριές για τη γιορτή, ενώ θα υπήρχε και μουσική. Ορος ήταν οι μαθητές να φέρουν μόνο αναψυκτικά και σνακ. Ωστόσο, μετά το πάρτι εκπαιδευτικός βρήκε μπουκάλι αλκοολούχου ποτού σε διπλανό οικόπεδο, ενώ και σε αίθουσα τμήματος της Γ΄ Γυμνασίου βρέθηκαν τρία μπουκάλια τζιν και ένα λικέρ. Τη Δευτέρα, οι μαθητές του τμήματος εκλήθησαν να δώσουν εξηγήσεις και εν τέλει, από τους 21 μαθητές, οι έξι είπαν ότι δεν πλήρωσαν για τα ποτά και δεν συμμετείχαν, ενώ οι υπόλοιποι 15 φέρονται να είχαν μετάσχει στην αγορά των ποτών. Στο πάρτι αποκαλύφθηκε ότι μετείχαν και άλλοι τρεις μαθητές του σχολείου.

Τελικά, έπειτα από σχεδόν τρίωρη συνεδρίαση, ο σύλλογος διδασκόντων αποφάσισε να τιμωρήσει τους 18 μαθητές με μονοήμερη αποβολή, ενώ στην πολυήμερη εκδρομή της τάξης στην Αθήνα θα πρέπει να συνοδεύονται από κηδεμόνα τους, καθώς οι καθηγητές δεν αναλαμβάνουν την ευθύνη της συνοδείας τους. Επίσης, στο τέλος της χρονιάς θα γίνει εκδήλωση για το αλκοόλ και τις συνέπειές του, ενώ χθες οι 14 από τους 18 μαθητές εκλήθησαν να γράψουν έκθεση με το ίδιο θέμα. Για το γεγονός ενημερώθηκαν οι γονείς, ορισμένοι εκ των οποίων αντέδρασαν υποστηρίζοντας ότι τα παιδιά τους δεν κατανάλωσαν αλκοόλ. 

Λάβετε μέρος στη συζήτηση 0 Εγγραφείτε για να διαβάσετε τα σχόλια ή
βρείτε τη συνδρομή που σας ταιριάζει για να σχολιάσετε.
Για να σχολιάσετε, επιλέξτε τη συνδρομή που σας ταιριάζει. Παρακαλούμε σχολιάστε με σεβασμό προς την δημοσιογραφική ομάδα και την κοινότητα της «Κ».
Σχολιάζοντας συμφωνείτε με τους όρους χρήσης.
Εγγραφή Συνδρομή