Μάσκες σε μουσεία, «φρένο» στην ΕΛΣ

Μάσκες σε μουσεία, «φρένο» στην ΕΛΣ

1' 47" χρόνος ανάγνωσης
Ακούστε το άρθρο

Με μείωση  της επισκεψιμότητας συνεχίζει το Εθνικό Αρχαιολογικό Μουσείο που όμως λειτουργεί κανονικά. Μέχρι και χθες το μουσείο επισκέφθηκαν μαθητές από το εξωτερικό. Οπως λέει στην «Κ», η διευθύντριά του δρ Μαρία Λαγογιάννη, η μέχρι τώρα πρακτική ακολουθεί τις κατευθύνσεις της πολιτείας. Μεγαλύτερη έμφαση έχει δοθεί στην εντατικοποίηση της εφαρμογής των κανόνων υγιεινής. Το προσωπικό φύλαξης έχει εφοδιαστεί με αντισηπτικά, μάσκες, γάντια. Συμμορφούμενο με την οδηγία του υπ. Υγείας, το μουσείο αναβάλλει μέχρι νεωτέρας τις συνεδριακές εκδηλώσεις και διαλέξεις. Οι εκθέσεις σε χώρους στους οποίους ο αέρας δεν ανανεώνεται –δηλαδή οι: «Αδριανός και Αθήνα» και  «Δι’ αυτά πολεμήσαμε. Αρχαιότητες και Ελληνική Επανάσταση»–, έχουν κλείσει. Ανάλογα είναι τα μέτρα στο Μουσείο της Ακρόπολης που παρουσιάζει πτώση επισκεψιμότητας. «Εχουμε τονίσει στο προσωπικό τη σημασία της προσωπικής ευθύνης», λέει ο πρόεδρος του μουσείου Δημήτρης Παντερμαλής, «και έχουμε αυξήσει τα μέτρα καθαριότητας. Στους υπαλλήλους που έρχονται σε επαφή με το κοινό διαθέτουμε απολυμαντικά και γάντια, και εξετάζουμε την προοπτική να τοποθετηθεί άμεσα κρύσταλλο προστασίας μπροστά στα ταμεία. Τέλος, ο γιατρός του Μουσείου βρίσκεται σε επιφυλακή».

«Με αίσθημα ευθύνης για το κοινωνικό σύνολο και έπειτα από προσεκτική αξιολόγηση όλων των δεδομένων, η Εθνική Λυρική Σκηνή προχώρησε ήδη σε μία σειρά ενεργειών στο πλαίσιο των προληπτικών μέτρων το περασμένο Σαββατοκύριακο. Τώρα με τη νέα οδηγία του ΕΟΔΥ οι παραστάσεις στην κεντρική αίθουσα “Σταύρος Νιάρχος” χωρητικότητας 1.400 θέσεων αναβάλλονται μέχρι νεωτέρας», λέει ο καλλιτεχνικός διευθυντής Γιώργος Κουμεντάκης. Η Εναλλακτική Σκηνή όπου χωρούν 300 περίπου άτομα για την ώρα συνεχίζει κανονικά. Στο μεταξύ, μέχρι τη στιγμή που γινόταν το ρεπορτάζ, οι προετοιμασίες για τις επόμενες παραγωγές συνεχίζονταν, όπως κανονικά εργάζονταν όλα τα τμήματα του Οργανισμού. Ωστόσο, στον εκπαιδευτικό τομέα έχουν ενημερωθεί οι γονείς των μελών της Παιδικής Χορωδίας και του Προπαρασκευαστικού Τμήματος της Σχολής Χορού, ότι η συμμετοχή των παιδιών δεν είναι υποχρεωτική, καθώς πολλά σχολεία παραμένουν κλειστά. Επίσης, έχουν ανασταλεί οι πρόβες της Χορωδίας 65+. Τέλος, η προγραμματισμένη για τέλος Μαρτίου, ακρόαση 8 νέων χορευτών του Μπαλέτου ματαιώθηκε, καθώς υποψήφιοι προέρχονταν από την Ευρώπη και την Ασία. Για παραστάσεις που θα αναβληθούν τα ταμεία της ΕΛΣ επικοινωνούν με τους θεατές για να τους προταθεί επιστροφή χρημάτων ή μεταφορά των εισιτηρίων σε άλλη ημερομηνία ή άλλη παραγωγή.

Λάβετε μέρος στη συζήτηση 0 Εγγραφείτε για να διαβάσετε τα σχόλια ή
βρείτε τη συνδρομή που σας ταιριάζει για να σχολιάσετε.
Για να σχολιάσετε, επιλέξτε τη συνδρομή που σας ταιριάζει. Παρακαλούμε σχολιάστε με σεβασμό προς την δημοσιογραφική ομάδα και την κοινότητα της «Κ».
Σχολιάζοντας συμφωνείτε με τους όρους χρήσης.
Εγγραφή Συνδρομή